Zdravím.
Minulý týždeň som musel predčasne pre náhlu slabosť a točenie hlavy odísť z práce. nadriadený mi oznámil že sa môžem vrátiť až keď budem mať negatívne testy na Covid.
Volal som s mojim ošetrujúcim lekárom , a ten mi povedal že na covid by som mal aj iné príznaky . Ale keď si chcem byť istý nech sa dám otestovať. Tak som sa objednal ale termín mám až na budúci týždeň + 48 hod. čakať na výsledky. No moje otázka znie: či si môžem žiadať v práci o preplatenie toho testu ( 70 eur) keď to bolo na príkaz zamestnávateľa. A ešte keď sa momentálne cítim už úplne fit, či môžem zajtra riadne nastúpiť do práce - nič predsa neporušujem. nie som v karanténe. Ide mi hlavne o to, lebo ako mi oznámil ,na dni do čakania na výsledok mi odmieta uznať nadčasové hodiny ktoré už mám odrobené.
Ďakujem za Vaše rady.
Samozrejme, že zamestnávateľ môže odmietnuť.
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
-------------------------
Na čo ?????
Odpovedal si za mňa.
Nandrolon (Dnes 17:50)
Každopádne takýto človek /väčšinou bez právomocí/ ti test nikdy nepreplatí, nemáš od neho žiaden "papier", že ťa na testy poslal a taký človek to jednoducho u svojich nadriadených poprie.
Ťažko radiť, keď nevieme na akej pozícii pracuješ, a akú organizačnú štruktúru má Vaša firma.
Doplním ešte...
Aká otázka, taká odpoveď. Nejaké pocity sú tu vedľajšie....aj tie tvoje.
Daj zákon, vyhlášku a či nariadenie, ktoré vraví o tejto situácii. Ja som ich našiel...a ty ?
Rýchlo to edituj, lebo to som ešte nezažil od teba.
To bolo konštatovanie, že sa nedá odpovedať na takto položenú otázku.