Zavrieť

Porady

Kandizácia ovocia

ahojte,
vedeli by ste prosim poradit nejaky zrychleny sposob kandizovania ovocia?
Vsade na nete nachadzam prave take, ktore trvaju 2-3 tyzdne.
Ale potreboval by som najst taky sposob, ktory je vyrazne kratsi.

A zaroven, viete mi prosim povedat, co sa moze stat s takymto ovocim, ked ho nalozim napriklad do rumu alebo ineho alkoholu? rehydruje sa a napuci a strati sa vyznam kandizovania?

dakujem pekne
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    ivka70 je teraz online ivka70

    ivka70
    Kandizovane ovocie za menej ako 10 dni neurobis, urychlit sa konzervovanie cukrom v tomto pripade neda. Co to spravi v alkohole musis asi otestovat sam.
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Ivka...urobíš....teda aspoň podľa informácií, čo som našiel na nete. Dokonca je tam čas v dĺžke trvania jeden deň.
    Majko09 a hodil by si sem prosim link, aby som sa na to pozrel?
    dakujem ti
    buchač https://www.canadianliving.com/food/...-candied-fruit
    Dáša_ http://kolachella.blogspot.com/2013/...pomarance.html
    Mikae veľmi zaujímavé linky, obidva, bude treba vyskúšať
      zbaliť

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    Pozri si presladzovanie ovocia, nemusí byť všetko obaľované cukrom a vysušené, môžeš zavariť, možnosti použitia je veľa, ale ešte som nepočula dávať ho do alkoholu. Tak sa dáva čerstvé ovocie a cukor, alebo cukrový roztok a zaleje alkoholom.
    V tejto knihe je to pekne rozpísané.
    http://www.paseka.sk/index.php?&page...og&book=105537

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.