Zavrieť

Porady

Výroba likéru

ahojte,
chystam sa doma vyrabat liker, bud cokoladovy alebo karamelovy, pricom do oboch by mali ist aj mliecne zlozky ako salko alebo puding z mlieka.
..a zaujimalo by ma, ci ked v tom bude alkohol, ci to treba aj napriek tomu uchovavat v chladnicke, aby sa to neskazilo alebo ten alkohol to konzervuje v dostatocnej miere a moze byt flaska aj mimo chladnicky, pripadne ako dlho to vydrzi mimo chladnicky?

Alebo existuje nejaka ina alternativa tychlo mliecnych zloziek, aby to nemuselo byt v chlade?

Ide totiz o to, ze ten liker planujem urobit, rozliat do flasiek a az o niekolko dni potom podarovat a kedze tazko povedat, kedy sa s tym obdarovani zacnu krmit, tak to nebude moct mat spotrebu do par dni od vyroby.

dakujem velmi pekne za rady
3 komentárov     zbaliť
buchač Niekto sa poserie z daru...obrazne povedané.
No niet nad posraním sa z daru....a to doslovne.

Urob radšej domáceho Bechera...ten určite nikomu neuškodí.
Majko09 tak ale nutne by sa nemuseli posrat z toho
osobne by som radsej ten liker, kedze poznam chute tych obdarovavanych
buchač Mne je jedno...rob ako myslíš.
Ale pohľad na net dáva jasnú odpoveď.
Mliečne zložky a vajcia pri domácej výrobe majú určitú dobu spotreby.
Továrenskú výrobu neriešim, tam je to o inom.

Šak podaruj...ale aspoň upozorni, nech spotrebujú čím skôr.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    annadam je offline (nepripojený) annadam

    annadam
    75 dkg cukru, 10 dkg kakaa, 1 fľaša čierneho piva, 0,5 l vodka, 0,5 dl rumu. Do piva dať cukor a pomaly variť, potom pridať rozmiešané kakao, povariť a stále miešť. Precediť, pridť vodku a rtum. Stráááášne starý recept.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.