Pagáče jemné:
60 dkg hl.múky
2 čl sol
2 žĺtky
1 šľahačková smotana
Kvások z 1,5 dcl mlieka,1 PL cukru,3 dkg droždie.
20 - 30 dkg oškvarkov a trocha masla
Všetko spolu zamiesiť a nechať pokysnúť. Toto zopakovať ešte raz. Na doske vyvaľkať tak asi na 1 cm. Potrieť vajíčkom a podľa chuti posoliť. Sú mäkké, ale hneď zjesť lebo na druhý deň sú tvrdšie.
Pagáče poschodové:
75 dkg hl.múky
2 celé vajcia
1 PL soli 1 Hera
1 šľahačková smotana
Kvások,3 dkg droždie,1 PL cukor, 3 dcl mlieka. Dobre vymiesiť,a nachať kysnúť. Rozvaľkať a potrieť 1/2 kg oškvarkov, poprekladať a nechať 20 min. kysnúť. Opakovať 3 krát. Rozvaľkať asi na 2 cm vykrajovať a potrieť vajíčkom.Dať upiecť.
Má vyskúšané, sú dobré.