Ďakujem Janke za promptnú odpoveď.Ak som správne pochopila,tak FA vystavujeme bez DPH,napriek tomu,že sme si na daný tovar DPH uplatnili?Zmluvný vzťah s touto prepravnou spločnosťou nemáme,nakoľko prepravu zabezpečoval náš dodávateľ.Škodový zápis nie je,komunikácia prebehla písomnou žiadosťou o prešetrenie udalosti z našej strany a následná komunikácia bola len mailom,načo nám prišlo vyjadrenie k reklamácii kde túto škodu uznávajú v plnej výške,aj s DPH.A ešte ma mýli par.53 zákona o DPH,ktorý hovorí,že platitelovi dane,ktorému bol odcudzený tovar pri ktorom si uplatnil odpočet dane,vzniká povinnosť vrátiť daň.Dôvodom zakotvenia tejto povinnosti je skutočnosť,že odcudzený tovar platiteľ už nepoužije na uskutočňovanie svojich podn. aktivít.Tak teraz už aj ja mám z toho guláš.Ak teda vystavím podla tohto par. faktúru s DPH a uvediem ,že sa jedná o reklamáciu,čo potom prepravná spoločnosť,tá si daň uplatní na základe našej faktúry? To by ma zaujímalo.Ešte som sa s takýmto niečím nestretla.
Naposledy upravil Macka : 02.10.06 at 12:11