Zdravim, ak by vedel niekto poradit tak budem rad.
Sused ma v plane zrealizovat cast kanalizacnej pripojky cez moj pozemok. K realizacii potrebuje mat pre Slovenske vodarne a kanalizacie mnou, (vlastnikom pozemku) podpisanu dohodu o zriadeni casti kanalizacnej pripojky. Aky je prakticky rozdiel medzi takouto dohodou a vecnym bremenom-tarchou? (vid. body dohody). Moze mat takato dohoda vplyv na stavebne povolenie v buducnosti, popripade znizena cena pozemku pri predaji? Sused ma v plane zrealizovat pripojku po hranici pozemku (4m) na ktorom momentalne nie je postavene oplotenie, no v dohode stoji dodrzanie ochranneho pasma 0,75m. Mozem v dohode definovat na ktorom mieste bude pripojka zrealizovana, alebo niektore body v dohode vymazat? Dakujem
Samozrejme - s VB spadne i hodnota pozemku - budú rôzne obmedzenia, odrazu si nebudeš môcť postaviť plot, vysadiť stromy a pod.
Takže - ak má možnosť, nech si kope na SVOJOM pozemku a nie na TVOJOM.
inak dik za nazor....
Mohol by som ozdelit tu parcelu a iba na tu jednu mu dat tuto tarchu ale to sa mi nechce, som spajal dve parcely na pozemku ako dovod pre geometricky plan minuly rok. Odpredat tiez neprichadza v uvahu.
==========================
Firme sa ty chceš prispôsobovať ? Rob, ako myslíš...ale ja by som veru do takej podmienky veru nešiel.
...alebo by som si to nechal zaplatiť....a to poriadne.