Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XIX

misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

A pokračujeme ďalej - len na také tliachanie o všetkom a o ničom....
Aby sme si nesvinili iné témy.
Téma je uzavretá.
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Pred pár minútami ma totálne dostal príspevok v správach -naša verejnoprávna. Istý závod na výrobu hračiek v - Ukrajina zmenil sortiment po vypuknutí vojny. Vyrábajú plyšáky lietadlá Mria a asi pol metra veľké plyšové rakety Javelin. Šička hrdo vyhlásila ako do nich vkladá celú svoju lásku a teší sa ako hračky urobia radosť ich deťom.

To bude zrejme presne to, čo potrebuje vojnou traumatizované dieťa. Šialené.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Jarka 1
Pred pár minútami ma totálne dostal príspevok v správach -naša verejnoprávna. Istý závod na výrobu hračiek v - Ukrajina zmenil sortiment po vypuknutí vojny. Vyrábajú plyšáky lietadlá Mria a asi pol metra veľké plyšové rakety Javelin. Šička hrdo vyhlásila ako do nich vkladá celú svoju lásku a teší sa ako hračky urobia radosť ich deťom.

To bude zrejme presne to, čo potrebuje vojnou traumatizované dieťa. Šialené.
u nás už ani ruské vajce nekupiš ...
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

kopretinka
ale samotest z lekárne ti je na prd,k tomu nedostaneš certifikát,so samotestom ťa nepustia do nemocnice alebo tam,kde to pýtajú...
Samotestom som chcel len poukázať na jeho cenu, že test v žiadnom prípade nestojí 15 eur. Ale debilkovia si účtujú 10 eur za 5 min. roboty...
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

Pomaly ale isto prepisujeme dejiny ...
Okrem učebníc tam boli skvosty, ku ktorým sa nedá dostať ani v antikvariátoch - Vojenské dejiny Československa či Dejiny Slovenska, slovenské, české, ruské a mnohé iné knihy. Zamestnanec knižnice inej fakulty UMB (s citom pre knihy), sa rovnako ako ja čudoval, prečo majú nariadenie vyhadzovať knihy, o ktoré je záujem.
https://www.facebook.com/photo?fbid=...36953056892180
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Včera som to videla-citala
Budú nové dejiny.... iné....
lujza.j lujza.j

Nandrolon
veronikasad
Jarka 1
Včera známy potreboval AG test, aby mohol navštíviť dieťa v nemocnici. Tvrdil, že predtým platil 5 jurášov a včera to bolo 2x toľko. Vraj cena za antigenáče išla hore. Teraz som pozrela a ceny 15 za jeden Ag test. Sestrička sa spýtala, či príde aj zajtra a že znovu potrebuje test. Ledva sa ubránil, že v sms je napísaná platnosť 48 hodín.

Zdá sa, že čím menej ľudí, tým vyššia cena za test. Doplatia na to tí, ktorí to naozaj potrebujú.
Jarka, 5€ testy dotované štátom boli zrušené, teraz už len komerčné testovanie za podstatne vyššie ceny ... U nás najlacnejšia MOM-ka za 8€
Aké dotovanie štátom? Žeby to mali dotované aj súkromné lekárne? Sa mi to moc nezdá... Podľa mňa MOMky to mohli mať dotované, ale samotesty, ktoré si kúpil v lekárni dotované určite neboli a stáli tiež okolo 5 eur, ešte aj menej...
Ale chápem, nákupná cena testu okolo 3 eurá, na to marža 2 eurá, a prácu za vykonanie 1 testu si MOMky ohodnotili na 10 eur, ktoré mali asi dotované. Takže tá práca je fakt drahá :-))))))))))))))) Koľko tých testov urobí MOMka za hodinu? Zase na druhú sranu ak tam dnes príde 10 ľudí, tak fakt je to na výplatu málo...
Ja viem mať 25 ks za 35e...takže mom...isto ešte lepšiu cenu......
vlado 33 vlado 33

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

misoft
Myslíš toto?
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zp...ary-zpravy_elk
Tak tie výmysly o vyhodení sú HOAX!
Myslíš správne
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Nandrolon
kopretinka
ale samotest z lekárne ti je na prd,k tomu nedostaneš certifikát,so samotestom ťa nepustia do nemocnice alebo tam,kde to pýtajú...
Samotestom som chcel len poukázať na jeho cenu, že test v žiadnom prípade nestojí 15 eur. Ale debilkovia si účtujú 10 eur za 5 min. roboty...
Ale ty porovnávaš neporovnateľné.To ako keby ja som s pozitívnym tehotenským testom chcela ísť na materskú....no ťažko,musím mať test od doktora so ŠTEMPLOM.
Nandrolon Nandrolon

Vôbec neporovnávam "preukaznosť" testu.
Porovnávam len jeho cenu. Cenu zariadenia.
Tie testy čo si sama kúpiš sú tie isté, čo používajú MOM.
Akurát v jednom prípade so zariadením pracuješ ty, človek bez štempľa a v druhom prípade s ním pracuje človek so "štempľom", takže to má "váhu".
Ale zaroadenie je to to isté, do 5 eur/ks. Reálne tak, ako píše Lujza.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Takže sa dá povedať, že najpreukáznejší prvok všetkého je ten ŠTEMPEĽ.... ktorý je často taký dôležitý ako hasičské razítko
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
.
head-bang-emoji.gif  
Nandrolon Nandrolon

misoft
Takže sa dá povedať, že najpreukáznejší prvok všetkého je ten ŠTEMPEĽ.... ktorý je často taký dôležitý ako hasičské razítko
áno a vždy to tak bolo. Ako sa zapájajú napr. plynové sporáky? 1 hadicu vie zapojiť každý, ale záručný list musí dať opečiatkovať tomu, kto má na to štempeľ.
Alebo také vedenie služobného vozidla.
Človek má platný vodičský, ale na vedenie služ. vozidla musí mať ešte osobitnú kartičku, papier.
lujza.j lujza.j

V noci popršalo...jupiii
Včera som si nachystala dva riadky na zemaky....dnes ich tam nabacam
kopretinka kopretinka

toto poznáte?
https://www.qsign.sk/blog/clanok-4.h...sign_2022_04_B
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

otázka je, ako často potrebuješ elektronický podpis, čo všetko podpisuješ. A potom nasleduje otázka, čo s dokumentom podpísaným mobilom ideš ďalej robiť. Ak máš aplikácie, v ktorých vieš, dokážeš, musíš používať podpísané dokumenty, potom zrejme áno.
Ale ak máš väčšinu dokumentov na podpísanie v počítači, aplikácie obsluhuješ z počítača, tak potom je použitie otázne
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Dáša_
nasleduje otázka, ...
Ak máš aplikácie,
Na dve veci...využije málokto.
Pomaly už bude naša mládež aj deti robiť cez appku.

Ale poďme, robme aplikácie na všetko možné...bez nich sa proste nedá žiť. Pritom sa dá povedať, že v nie jednom prípade skôr znepríjemňujú život a nie aby ho zjednodušovali.
...a tie nové inštalácie ani nevravím...vyslovene na trt.

Minulý rok som vyslovene musel kúpiť nový mobil, lebo ten doterajší proste práve kvôli novým inštalačkám nemal prístup k poniektorým aplikáciám. Zaujímavé ale je, že prístup som nemal na YT, na FB, ..proste na tie najpoužívanejšie.
Tak o čom to je...byzňis jak sviňa...
...a pri PC je to obdobne...
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Mne sa v januári pototo porada, nemôžem sa dovolať pomoci, nejde mi šuťák, prepínala som z jedného profilu do druhého, furt nikto nič. Nový profil som nazvala "porucha na porade" v nádeji, že si niekto prečíta ss.
Stačilo sa z neho zastať kopreti, ešte som si stihla kuknúť, že ani s tým niekto nesúhlasí a BUM,* zablokovaný PC, teda IP. Nedalo sa absolútne nič.Ako som sa sem dostala? No ako samouk - klik sem, klik tam - Otvoriť v okne inkognito, nikdy doteraz mi to nenapadlo. Kto mi takto pomohol??? Verejne mu "ďakujem"!
* Boli ste vylúčený z nasledujúceho dôvodu:
persona non grata
Dočkám sa pomoci?
kopretinka kopretinka

kukučka
Mne sa v januári pototo porada, nemôžem sa dovolať pomoci, nejde mi šuťák, prepínala som z jedného profilu do druhého, furt nikto nič. Nový profil som nazvala "porucha na porade" v nádeji, že si niekto prečíta ss.
Stačilo sa z neho zastať kopreti, ešte som si stihla kuknúť, že ani s tým niekto nesúhlasí a BUM,* zablokovaný PC, teda IP. Nedalo sa absolútne nič.Ako som sa sem dostala? No ako samouk - klik sem, klik tam - Otvoriť v okne inkognito, nikdy doteraz mi to nenapadlo. Kto mi takto pomohol??? Verejne mu "ďakujem"!
persona non grata
Dočkám sa pomoci?
kopretinka kopretinka

kukučka
Kto mi takto pomohol??? Verejne mu "ďakujem"!
persona non grata
Dočkám sa pomoci?
Ja ti poviem,kto ťa vylúčil....ten istý,čo mazal moje komentáre .....
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

buchač
Ale poďme, robme aplikácie na všetko možné...bez nich sa proste nedá žiť.
A ved nech robia, zit sa bez nich da. Sama sa rozhodnem, co si stiahnem a ci mi to ulahci zivot.
Asi som staromodna, ale ja v mobile napr. mam len messenger, edu, whats app a waze. Z banky ma stale otravuju, ci nechcem platit mobilom, no nechcem ... ja nie som zavislacka, bezne odidem z domu bez mobilu, hadam mi nebude mobil a appky riadit moj zivot
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať