misoft
buchač
misoft
Skôr som písal, že má zdravotné problémy - má priznaný ID 80%.
Hm...tak poviem...minimálne 50% invalidov sú v podstate simulanti.
Minule som bol svedkom, ak jedna postaršia pani chodila v čakárni o dvoch barlách...na jednu nohu krívala a ťahala ju.
V jednu chvíľu odišla a následne sa vrátila ... v jednej ruke držala na nanuk a v druhej barly.
Neviem čím to bolo (žeby nanukom ??? ), ale nohu počas chôdze za sebou neťahala a ani nekrívala.
Poznám viacero "invalidov"...kuwa, majú lepšiu kondičku ako poniektorí mladí.
No - on simulant nie je. Má problémy s chrbticou - dôsledok práce - uznané ako z povolania, minulého roku však sa pridružil nádor. Operácia, ožarovanie... je onko. Vtedy mu nerobilo pracovať i 10 hodín - teraz? 2-3 hodiny a je unavený.
BTW: i ja som videl takých invalidov - ta ja ňemožem robic.... ale keď dostal podporu, bol frajer a obracal fľašu za fľašou.... (nebudem prstom ukazovať - v Star Treku sú Romuláni.....

).
Zaráža ma však jeden fakt. Syn si všetko ukladá, každý papier, ktorý dostane, kopíruje - posiela/donesie do SP a na UPSVaR - v záznamoch to má uvedené (ID) a predsa na úrade si to nevedia zistiť v inej kancelárii?
osobne poznám........
je tomu skoro 30 rokov, po revolúcií bolo, keď moja sestra žiadala o priznanie ID, nedostala , prečo? lebo jej pani vravela, že nemá nárok lebo berie materskú (teraz je to rodičovský príspevok), teda nasledovalo odvolanie, šetrenie, predvolanie pred posudkovú komisiu.......
ale to už sestra nemohla ísť, bola hospitalizovaná v KE (hematologické oddelenie (už som zabudla, či to bolo interné s hemat. časťou, alebo onko hematológia..... SNP trieda), cez hospitalizáciu spadla, udrela si hlavu, padla do kómy, nasledoval prevoz na naše ARO (bolo to v 11/1993), dámy na posudkovej komisii mali poznámky, že sa takto nedá znovu posúdiť žiadosť o ID, švagor predložil dekurz z oddelenia, nakoľko prepúšťacia správa ešte nebola- bežala hospitalizácia.........priznali ID, doplatili ID......a otázka znie, kedy doplatili???? sestra ich predbehla, 30 01 1994 exitovala.......ostali 2 deti, manžel, syn 6 rokov a dcéra 1,5 roka......mamu si nepamätajú, iba syn a to veľmi matne.....DG? leukémia.......
žiaľ štátni či verejní úradníci majú jednať s klientmi prosociálne, žiaľ opačný trend teraz je in......