Mila123
Nandrolon
Katy a R
buchač
O dôchodkoch ani nevraviac...malé (respektíve žiadne – jak cigáni) odvody, no dôchodok sa im vypočíta podľa daných tabuliek.
Ďuri - len k tomuto: ... už by si ozaj mohol prestať s týmito nezmyslami - aspoň tu na porade!
Už by si ozaj mohol vedieť, že všetkým sa počíta dôchodok z vymeriavacieho základu! Z takého, aké majú odvody. Opakujem VŠETKÝM - rovnako zamestnancom, rovnako aj SZČO, rovnako aj cigáňom, aj gádžom aj všetkým ....
On ale píše o tom, čo ja.
Zamestnanec si defacto nemá ako upraviť svoj vymeriavací základ, ak nepočítam kozmetické úpravy. Živnostník si ho dokáže optimalizovať na mieru.
choď podnikať, zarobiť na seba, pre rodinu, na štát, na biele goliere.......
Som to vymazal a dôvod som uviedol ako "škoda reči". Myslím si, že mám veľmi slušný a nadpriemerný príjem, robím to, čomu rozumiem a platia ma za to.
V čom by som mal podnikať a hlavne prečo???
Murár nie som a kým by som ako účtovná firma, ktorých je dnes ako sračiek, začal reálne zarábať, terajšie príjmy zo závislej činnosti by som už možno nedohnal.
Prečo mne radíš, nech idem podnikať, ale skuvíňajúcim živnostníkom neradíš nech sa zamestnajú?
Že by preto, že ako zamestnanci by vzhľadom na svoju odbornosť končili vačšinou na minimálke prípadne na úrade práce???
Ešte raz to zopakujem. Živnostník si dokáže optimalizovať dane a odvody. Ak by takúto možnosť mali aj zamestnanci, mohli by nás rovno pripojiť k nejakému inému štátu, lebo správny aparát by prestal existovať...
... ale ešte k tomu tvojmu: "choď podnikať, zarobiť na seba, pre rodinu, na štát, na biele goliere....... " by som dodal zopár bodov:
1. zarábam na seba odjakživa
2. pre rodinu taktiež
3. na štát odvádzam viac ako väčšina živnostníkov, tu by bol zaujímavý údaj tzv. medián
4. na biele goliere ako zamestnanec s nadpriemerným platom odvádzam viac ako ty a ostatní drobní živnostníci
5. konečne si začala tykať, už to vypadá normálnejšie ako predtým.