Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XIX

misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

A pokračujeme ďalej - len na také tliachanie o všetkom a o ničom....
Aby sme si nesvinili iné témy.
Téma je uzavretá.
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

kopretinka
Mila123
a ešte, vieš prečo sa robí to minimálne zdravotné poistenie????
aj u nás je x "koumákov", ktorí si dajú vlastný plat napr. 100,- € / mesačne, keďže platí OP tak sa mu všetko ZP zo strany zamestnancov vráti, je to pár €.....
ale máme aj takých, ktorý si dávajú 0,241 z priemerného zárobku v NH 2 roky spätne, a tým sa vráti cca 130,- € zdravotné poistenie......je to pre takých "mudrcov", ktorí nechcú a nebudú platiť čo i o 1,- € viac.....za pár šupiek má plnú zdravotnú starostlivosť, keďže je ZS postavená prosociálne.....
a toto neokomentuješ?
"Doplatia na to aj pracujúce matky či invalidi.....aby všetci zamestnaní, aj tí, ktorí nerobia naplno, platili zdravotné odvody z minimálnej mzdy. Hoci reálne na dohodu či skrátený úväzok zarobia len 300, 400 či 500 eur za mesiac, zdravotnej poisťovni by museli poistné odviesť z budúcoročnej minimálnej mzdy 700 eur."
Kopretinka, nie nekomentujem.......prečo? lebo tí, kt. sú ID, SD alebo aj matky na RD a pod. majú štát ako platiteľa ZP, tak hádam sa nájde niekto, kto toto navrhne a pozmení tento blud........v takom prípade by to bolo skoro spravodlivé..........
mari2x mari2x

mari2x je offline (nepripojený) mari2x

buchač

... ste oblbnutí propagandou ... Podobne aj ako psychológovia ste na nič.

NOVÉ západoslovenské príslovia hovoria :
diabol sa skrýva v Košiciach
diabol sa skrýva v Blbošovi Dlahovi
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Nandrolon
Už to tu niekto vymazal, zrejme sa našiel vo videu :-)))
Na to sa nesmie poukazovať, veď sme v demokracii
mari2x mari2x

Nandrolon

...ľudia od pásov a barových pultov...

konečne si sa odhodlal a prezradil SEBErovných
mari2x mari2x

pavol54
Nandrolon
Som nevedel, že Čaputová a vôbec vládni predstavitelia sú automaticky ultimátne múdrejší ako ľudia od pásov a barových pultov, kde sa nájde veľa jedincov, ktorí majú seriózne a NEplagiátorské tituly oproti terajšej vládnej čvarge. Akurát nemajú hlavu špinavú od fekálií z amerických účelových neziskoviek a teda nemajú donorov, ktorí ich tlačia hlava-nehlava "vpred" ako napr. Čaputovú.
inžinier od pásu(výroby) = opica klasifikácia veľkého muža
a ešte ten 1! zmenový právnik - zvarkár
mari2x mari2x

mari2x
buchač

... ste oblbnutí propagandou ... Podobne aj ako psychológovia ste na nič.

///////////////////
po 5 mínuskách 8. a 9. dobre padne 1 pluska
pavol54 pavol54

Mila123
kopretinka
Mila123
aj u nás je x "koumákov", ktorí si dajú vlastný plat napr. 100,- € / mesačne, keďže platí OP tak sa mu všetko ZP zo strany zamestnancov vráti, je to pár €.....
ale máme aj takých, ktorý si dávajú 0,241 z priemerného zárobku v NH 2 roky spätne, a tým sa vráti cca 130,- € zdravotné poistenie......je to pre takých "mudrcov", ktorí nechcú a nebudú platiť čo i o 1,- € viac.....za pár šupiek má plnú zdravotnú starostlivosť, keďže je ZS postavená prosociálne.....
a toto neokomentuješ?
"Doplatia na to aj pracujúce matky či invalidi.....aby všetci zamestnaní, aj tí, ktorí nerobia naplno, platili zdravotné odvody z minimálnej mzdy. Hoci reálne na dohodu či skrátený úväzok zarobia len 300, 400 či 500 eur za mesiac, zdravotnej poisťovni by museli poistné odviesť z budúcoročnej minimálnej mzdy 700 eur."
Kopretinka, nie nekomentujem.......prečo? lebo tí, kt. sú ID, SD alebo aj matky na RD a pod. majú štát ako platiteľa ZP, tak hádam sa nájde niekto, kto toto navrhne a pozmení tento blud........v takom prípade by to bolo skoro spravodlivé..........
Taký istý blud, ako možnosti dohodára pracovať 40 dní. "Výborné riešenie" pre prácu v poľnohospodárstve(nemôže keď prší, keď fúka vietor, keď je tropické počasie) reálne odpracované hodiny nezodpovedajú fondu za 40 dní. No kto by išiel za takýchto podmienok na brigádu.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

mari2x
Nandrolon

Počkaj, poukladám ešte súčiastky na pás.
Už to mám, tak môžem písať.
Teba by intelektom dal dole aj človek so základným vzdelaním.
:-))))))))))))))))))))
Zaujímavé, ako sa niektorí hlupáci cítia "byť viac". Minule mi kolega /Mgr./ písal, ako bol na úrade zaniesť doklady a predstavil sa ako "kurič" firmy XYZ :-)). A úradníčka kolegyni hneď na to, oni tu pošlú teraz kuriča a nabudúce koho... Pritom to bol manažér, ktorý má oveľa vyššie vzdelanie ako daná sliepka na stoličke, sme sa nasmiali...
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Mila123
ale máme aj takých, ktorý si dávajú 0,241 z priemerného zárobku v NH 2 roky spätne, a tým sa vráti cca 130,- € zdravotné poistenie......je to pre takých "mudrcov", ktorí nechcú a nebudú platiť čo i o 1,- € viac.....za pár šupiek má plnú zdravotnú starostlivosť, keďže je ZS postavená prosociálne......
inak nezávidím tým, ktorí si musia zbaliť svojich pár vecí do igelitky a utekať pre vojnou.......nechcela by som sa dožiť takého stavu, kde by som vo svete hľadala útočištia.....
Aj jedna a aj druhá skupina sú koumáci.
Chrťáci živnostníci nechcú platiť.
Ukrajinci "utekajú" cez hranice, aby sa nechali ošetriť.

Ten zvyšok = zamestnanci si to odserú.
...a hlavne, budú čakať na ošetrenie hodiny. Nie ako ten ukrajinec, čo prišiel a okamžite šiel dnu a ostatní sme sedeli pár hodín.

P.S.:
Ale nie je mi jasné, že ako súvisia obe skupiny ? Žeby preto, lebo oyebujú ?
buchač buchač

mari2x
Košické príslovie zasa vraví :

Maďarský fúzatý chuj sa skrýva v Nitre.
pavol54 pavol54

mari2x
Nandrolon

lenže nandy reagoval na diskutéra pod už zmazaným príspevkom, to by si musel adresovať jemu
buchač buchač

Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze
https://www.facebook.com/watch?v=3034179883366929

Ffujtajbl...toľko klamstiev v jednom videu pokope je fakt sila.
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

pavol54
Mila123
kopretinka
Mila123
ale máme aj takých, ktorý si dávajú 0,241 z priemerného zárobku v NH 2 roky spätne, a tým sa vráti cca 130,- € zdravotné , výška poistenie......je to pre takých "mudrcov", ktorí nechcú a nebudú platiť čo i o 1,- € viac.....za pár šupiek má plnú zdravotnú starostlivosť, keďže je ZS postavená prosociálne.....
a toto neokomentuješ?
Taký istý blud, ako možnosti dohodára pracovať 40 dní. "Výborné riešenie" pre prácu v poľnohospodárstve(nemôže keď prší, keď fúka vietor, keď je tropické počasie) reálne odpracované hodiny nezodpovedajú fondu za 40 dní. No kto by išiel za takýchto podmienok na brigádu.
Pali, ale ten dohodár je evidovaný na UPSVaR ako nezamestnaný, odmeny je max. životné minimum, dohoda o PČ je max. 10 hodín týždenne, DoPČ je 350 hod. za interval trvania hodody......teda ak je hodinová minimálna mzda 3,713 € veľa toho nenamútiš......
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

kopretinka
Myslela som že chcete švajčiarsky model,či?
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

))))

Ak sa na budúci rok budete sťažovať na lekára, pripravte si 66 eur. Navrhuje to Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Podanie podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa má od januára 2023 spoplatniť. Platiť majú isté výnimky. Vyplýva to z návrhu novely zákona o zdravotnom poistení, ktorú rezort zdravotníctva predložil na pripomienkovanie.
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

BXLmiami
kopretinka
ja neviem,čo je švajčiarsky model....vo Švajčiarsku ,keď niekto zarobí 200eur,tak musí z toho skoro polovicu odviesť do zdravotnej poisťovne?
BXLmiami BXLmiami

No super,táto vláda nemá všetkých 5 pokope.
BXLmiami BXLmiami

kopretinka
BXLmiami
kopretinka
ja neviem,čo je švajčiarsky model....vo Švajčiarsku ,keď niekto zarobí 200eur,tak musí z toho skoro polovicu odviesť do zdravotnej poisťovne?
Platí každý minimálnu sumu,myslím 300 včetne detí aj dôchodcov aj invalidov.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať