Zavrieť

Porady

Teplovzdušná rúra alebo fritéza?

Vysvetlí mi niekto rozdiel medzi teplovzdušnou rúrou a teplovzdušnou fritézou? Keď dám do teplovzdušnej rúry napr. rybie prsty, tak rybacina sa prepečie, ale obal je suchý a drsný ako piliny. Bolo by to v teplovzdušnej fritéze iné, alebo by to dopadlo rovnako? Dáva sa do nej olej, alebo je to takisto len rozfúkané teplo? Váham, či si to kúpiť, tak vopred vďaka, Gaba.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

    ivka70
    Je to to iste, len v inej forme.
    Ak chces mat chrumkavu struhanku, treba ju pred pecenim postriekat olejom (v rozprasovaci)
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Gabinka Vďaka za odpoveď. Myslela som (asi naivne), či tam nie je nejaký rozprašovač oleja, ktorý sa potom voľajako zachytáva. Nemáme radi rezne utopené v olejovom bazéne, ale ani teplovzdušnú rúru zaprskanú od oleja :-(
    Danuulienka pripájam sa do debaty...taktiež rezne pečiete v teplovzdušnej rúre?
    ivka70 Ano, ja najradsej sprudka osmazim na panvici, polozim na plech s papierom na pecenia a dopeciem rure.
    Alebo rovno na tom papieri, postriekane olejom.
    V prvom pripade ale drzi struhanka lepsie.
      zbaliť

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    dosť o tomto v poslednej dobe uvažujem. došla som k tomu, že hlavný rozdiel je v tom, že mi príde, že naháňať teplovzdušnú rúru je viac energie. Ale teda nezisťovala som to priamo na štítkoch daných pomocníkov. Zatiaľ sa mi zdá, že je to vo fritéze jednoduchšie. Le aj tam, aj tam je treba trošku oleja pridať. Mmch, zase tuku sa netreba úplne báť, lebo minimálne sú vitamíny, ktoré sa bez tuku nespracujú.

    Aktuálne robím rezne aj rôzne obalované zeleniny v rúre na plechu, s trochou oleja a v polke pečenia obraciam.
    Asi by som potrebovala ísť k niekomu, kto reálne má oboje a vyskúšať
    10 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    ivka70 Tiez sa mi zda, ze je to len o velkosti.
    Obed pre 2 osoby vo friteze je asi uspornejsi, ale ak by mala ist na 2-3 krat pre viac osob, tak sa rura oplati viac.
    Ani ja som spotrebu neporovnavala
    Dáša_ mám známu, ktorá tvrdí, že vo fritéze vraj robí aj chlebík vo vajíčku. Keď budem s ňou, tak sa musím povypytovať detailnejšie. Lebo ja v tej rúre teda robím všeličo, ale fakt občas uvažujem, že kvôli malému plechu s 2 kúskami zapekaného filé by som fakt nemusela celú rúru naháňať
    Tweety Teplovzdušná fritéza je výborný pomocník v kuchyni.
    Dáša_ Jaaj, a nemohla by si to popísať obšírnejšie?
    Tweety Napr. vopred napacované mäsko dám do fritézy, nastavím teplotu, čas,(občas pozriem ako to tam vyzerá, poprípade otočím ho na druhú stranu) a rýchlo mám hotové výborné šťavnaté mäsko. Niekto robí v nej napr. aj ko!áčiky. Dá sa tam ugrilovať aj zeleninka, zemiačky,aj hranolky(tie som robila aj bez oleja )a boli výborné.. Moja má 3,5l košík.Vyberiem z košika,nič na ňom nie je prihorené, v nádobe pod ním je šťava. Ľahko sa to teda čistí. Bola to dobrá kúpa. U nás doma je teplovzdušná aj rúra aj fritéza.
    Gabinka Takže sa tam pridáva olej a ten je nejako rozprašovaný? Lebo dať to do teplovzdušnej rúry by znamenalo očistec s čistením po olejovej hmle, či nie?
    Tweety olej sa len popráši rozprašovačom, a očistec? nie, veď som už napísala, že čistenie je ľahké
    Gabinka Pardon, ešte posledná otázka: Ten rozprašovač je súčasť spotrebiča? Lebo ak áno, tak to kúpime, ale ak nie, tak rovnaký výsledok možno dosiahnem aj posprejovaním olejom v bežnej teplovzduške.
    Dáša_ vyskúšaj najskôr to posprejovanie olejom v rúre
    ivka70 sucastou nie je ,ale bezne kupis taky v domacich potrebach (aj nerezove), pripadne aj niektore druhy ochutenych olejov sa predavaju rovno vo flaske s rozprasovacom (dala vy sa pouzit). Vlastne vyuzijes akukolvek flasku s rozprasovacom z potravin (na test to staci)
      zbaliť

    Anina2 je offline (nepripojený) Anina2

    Anina2
    Mám malú teplovzdušnú fritézku Delimano, 2 a 1/2 l. Keďže sme s manželom doma len 2 stravníci, úplne nám stačí. Robím v nej takmer všetko, čo by som inak robila v elektrickej rúre (koláče som ešte neskúšala ). Niečo je oveľa lepšie - napr. kuracie mäso, ako z klasickej rúry, niečo suchšie - napr. rezne. Pre ľudí, čo potrebujú istý druh diéty, alebo sa len chcú zdravšie stravovať, je to super vec. Všetko je o zvyku a očakávaniach. Na FB je zopár skupín, ktoré sa presne venujú tejto téme a je tam veľa receptov a rád - sama tam mám niekoľko receptov. Určite je to aj o úspore energie, lebo napr. pre 2 porcie francúzskych zemiakov nemusím nahrievať veľkú elektrickú rúru.

    Teplovzdušná rúra alebo fritéza?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.