Zavrieť

Porady

Čistá psychiatria XX

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Usporiadat
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

"11.11.22 23:09

kukučka
Čítam ťa sitečko, aj keď mi netreba. Ja som si svoje štyri balkóniky postavila s ing stavbárom manželom, otec stavbár už vtedy nežil a brat stavbár už tiež nežije, ani tí, čo mi tu pomáhali. A domy budujú už iní, niekomu deti.
Čas letí jak vtáci nedozerní. My už počítame, koľkí z našej ulice odišli, veru dosť ich bolo, teraz hneď dve susedy."

Kukučka, ďakujem, potešilo, keď to čítam. Chceš aj keď nemusíš, netreba Ti.

Nie každý má toľko šťastia, že má až štyri balkóny, no aby ste si ich ešte dlho s manželom, deťmi a blízkou rodinou užívali.

Áno, domy, obydlia, budovy sa budujú. Budujú sa pre nových, mladých ľudí, ktorí hľadia len dopredu, v budúcnosti vidia svoj cieľ. Každý svoj, niektorí aj spoločný cieľ.

Áno, čas letí. A nie už ako Martin, keď na bielom koni prichádzal, kozmickou rýchlosťou už nám kone tryskajú.

Pravdu máš, počítame, už ani toľko prstov na rukách nemáme, koľko známych aj nepoznaných odišlo, nie len z vašej ulice, ale aj z Porady. Včera som bol tiež na pohrebe. Bývalí sused, 47 rokov. Čo už? Kolobeh života. Raz na svet, raz zo sveta.

A Porada? Pokiaľ niekto dole uvedené tri krát vymazal. Tretí krát až po týždní, aby akože nič si nikto nevšimol. Tak to musí byť, charakter musí mať tá osoba.

"Tichú spomienku venujem tým členom porady, ktorý už z porady odišli. Všetkým tým o ktorých odchode sa tu písalo, aj tým o ktorých nikto na porade nevie, že odišli. Tým, ktorých z nich som osobne poznal, aj tým ktorých som nepoznal.

Spomienku venujem aj tým, ktorí z porady odišli, ale neodišli."

Ešte raz kukučka, ĎAKUJEM.
2 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Helkot Helkot

Helkot je offline (nepripojený) Helkot

byvaly sa pise s y
Za gramatiku.jpg  
0 1
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Helkot
byvaly sa pise s y
One áno Up, jeden bol, už nie je. "ý" je.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Sitečko, nebudeme si ich všímať, dobre? Bola by som rada, keby sa pridali aj iní.
0 0
duves duves

duves je teraz online duves

Niekto
A čo dr. Chocholušek?
2 1
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

však " osvietení "....

nie ak zaslepenci.....oni vedia......
1 1
bjuty smis bjuty smis

bucháš
zase klasické podrazy a vymazal si si príspevok
ty naozaj potrebuješ toho chocholouška ))))
1 1
Helkot Helkot

Helkot je offline (nepripojený) Helkot

Dnes Visolajsky : " bud sa vratime vsetci, alebo nikto ". To som zvedavy, ako to zariadi ?
0 1
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Podľa fotiek S 300, sú rakety PVOS zem- vzduch , pre zaujímavosť R 300 zem - zem s operačne taktické rakety s dosahom do 300 km. PVO RAKETY (ako všetka protilietadlová munícia je vybavená autodeštrukčným zariadením ktoré sa aktivuje ak minú cieľ, aby nepadala nevybuchnutá na hlavy vlastných ) a zbytky padajú kamkoľvek
0 0
pavol54 pavol54

pavol54
Podľa fotiek S 300, sú rakety PVOS zem- vzduch , pre zaujímavosť R 300 zem - zem s operačne taktické rakety s dosahom do 300 km. PVO RAKETY (ako všetka protilietadlová munícia je vybavená autodeštrukčným zariadením ktoré sa aktivuje ak minú cieľ, aby nepadala nevybuchnutá na hlavy vlastných ) a zbytky padajú kamkoľvek
Takže hry mocných pokračujú a zrejme im na ne naskočil libling jednej z nich. Tvrdenie CNN: Podľa monitoringu dráh odpálených striel, raketa ktorá dopadla v Poľsku nebola odpálená z ruského územia, išlo zrejme o provokáciu(kto ju asi vykonal? že by Zelenskij? Prečo? eskalovať konflikt?)
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Helkot
Dnes Visolajsky : " bud sa vratime vsetci, alebo nikto ". To som zvedavy, ako to zariadi ?
Tak ako pred 10 rokmi.
0 0
duves duves

Niekto
Mne to príde zrozumitelne
https://www.techbyte.sk/2022/11/pozor-predavas-bazos-bazar-nahlasit-financnej-sprave/
cit.: Predávanie nechcených vecí na online bazároch je niečo, čo využil asi každý z nás či už kvôli tomu, aby sme sa ich jednoducho zbavili, alebo ako generátor bočného príjmu. Veľmi citlivo si tieto aktivity všíma aj Finančná správa, ktorá je presvedčená, že by sme z predaja mali odvádzať daň, píše TREND.
0 0
pavol54 pavol54

duves
https://www.techbyte.sk/2022/11/pozor-predavas-bazos-bazar-nahlasit-financnej-sprave/
cit.: Predávanie nechcených vecí na online bazároch je niečo, čo využil asi každý z nás či už kvôli tomu, aby sme sa ich jednoducho zbavili, alebo ako generátor bočného príjmu. Veľmi citlivo si tieto aktivity všíma aj Finančná správa, ktorá je presvedčená, že by sme z predaja mali odvádzať daň, píše TREND.
je to asi správne, pretože pod rúškom prebytočných vecí sa nachádzajú predajcovia ktorí by to mali mať ako živnosť. ak môže e schop alebo kamenná predajňa platiť daň zo zisku, prečo nie bazárový sériový predajca, na druhej strane ak sa chceš niečoho zbaviť a dať mu druhú šancu tak je dilema či to hodiť do jarku na pole alebo to predať ešte aj s daňou. Nakoniec finančná správa príde aj na to že by bolo treba znalecký posudok aby sa to nepredávalo pod cenu a daň vyrúbi zo zostatkovej ceny Ale daň zo zisku je rozdiel medzi výnosom a nákladom
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

pavol54
duves
je to asi správne, pretože pod rúškom prebytočných vecí sa nachádzajú predajcovia ktorí by to mali mať ako živnosť. ak môže e schop alebo kamenná predajňa platiť daň zo zisku, prečo nie bazárový sériový predajca, na druhej strane ak sa chceš niečoho zbaviť a dať mu druhú šancu tak je dilema či to hodiť do jarku na pole alebo to predať ešte aj s daňou. Nakoniec finančná správa príde aj na to že by bolo treba znalecký posudok aby sa to nepredávalo pod cenu a daň vyrúbi zo zostatkovej ceny Ale daň zo zisku je rozdiel medzi výnosom a nákladom
Pavol, daň bude až keď obrat presiahne 2000€ ročne, len FS chce mať prehľad o svojich oveckach, registrovať na FS sa musí každý... Tým, že chce zdaniť celý príjem chce asi donútiť nelegálnych predajcov
0 0
duves duves

Niekto
No tak sa treba zaregistrovat.
DU: čo predavate?
občan: Použitý toaletný papier
DU: ???
Občan: predtým bol v čistiarni
DU: aha, OK
0 0
pavol54 pavol54

veronikasad
pavol54
duves
Pavol, daň bude až keď obrat presiahne 2000€ ročne, len FS chce mať prehľad o svojich oveckach, registrovať na FS sa musí každý... Tým, že chce zdaniť celý príjem chce asi donútiť nelegálnych predajcov
a o čom píšem v predošlom príspevku? nikde som nepísal o výškach príjmov, inak vieš koľko je jednoduchých jedincov vystrašených z daní? Minule sa mi jeden posťažoval že radšej vysypal pár dební papriky na kompost ako by mal platiť daň z predaja. Tak som mu to vysvetlil, aj by som mu ju vykúpil, ale chcel bez papiera. tak som zistil že som prednáškou zabil čas
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Keď som to včera čítal, tak tam boli vyjadrenia rôznych politikov. Svetoví sa komentára zdržali...dokonca ešte aj poliaci viedli diplomatické vyjadrenia.
Ale kto si otvoril hubu riadne ? Nuž česi a samozrejme, že aj ten náš hlupáčik, čo sa nazýva premiér, no pritom nevie, kde je sever...totálny idiot.

...a čo dnešné správy ?
Dokonca aj američan priznáva, že je nepravdepodobné, že by raketa bola odpálená z Ruska....a poliak nemá dôkazy.

Čítaj...https://dedic.blog.pravda.sk/2022/11...a-pre-ludstvo/
0 1
pavol54 pavol54

duves
No tak sa treba zaregistrovat.
DU: čo predavate?
občan: Použitý toaletný papier
DU: ???
Občan: predtým bol v čistiarni
DU: aha, OK
čím umývate to auto?
naftou.
Viete že to sa nesmie.
Ale ona je vyjazdená.
aha. tak pokračujte
0 0
bjuty smis bjuty smis

namiesto spršky vulgarizmov :

Premiér SR Eduard Heger vyjadril podporu Poľsku a deklaroval pripravenosť Slovenska byť zodpovedným spojencom. „So znepokojením sledujem aktuálnu situáciu v Poľsku. Kontaktoval som poľského premiéra Mateusza Morawieckeho. Som tiež v intenzívnej komunikácii s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom. Slovensko vyjadruje plnú podporu Poľsku. Sme pripravení byť zodpovedným spojencom,“ uviedol premiér.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať