"11.11.22 23:09
kukučka
Čítam ťa sitečko, aj keď mi netreba. Ja som si svoje štyri balkóniky postavila s ing stavbárom manželom, otec stavbár už vtedy nežil a brat stavbár už tiež nežije, ani tí, čo mi tu pomáhali. A domy budujú už iní, niekomu deti.
Čas letí jak vtáci nedozerní. My už počítame, koľkí z našej ulice odišli, veru dosť ich bolo, teraz hneď dve susedy."
Kukučka, ďakujem, potešilo, keď to čítam. Chceš aj keď nemusíš, netreba Ti.
Nie každý má toľko šťastia, že má až štyri balkóny, no aby ste si ich ešte dlho s manželom, deťmi a blízkou rodinou užívali.
Áno, domy, obydlia, budovy sa budujú. Budujú sa pre nových, mladých ľudí, ktorí hľadia len dopredu, v budúcnosti vidia svoj cieľ. Každý svoj, niektorí aj spoločný cieľ.
Áno, čas letí. A nie už ako Martin, keď na bielom koni prichádzal, kozmickou rýchlosťou už nám kone tryskajú.
Pravdu máš, počítame, už ani toľko prstov na rukách nemáme, koľko známych aj nepoznaných odišlo, nie len z vašej ulice, ale aj z Porady. Včera som bol tiež na pohrebe. Bývalí sused, 47 rokov. Čo už? Kolobeh života. Raz na svet, raz zo sveta.
A Porada? Pokiaľ niekto dole uvedené tri krát vymazal. Tretí krát až po týždní, aby akože nič si nikto nevšimol. Tak to musí byť, charakter musí mať tá osoba.
"Tichú spomienku venujem tým členom porady, ktorý už z porady odišli. Všetkým tým o ktorých odchode sa tu písalo, aj tým o ktorých nikto na porade nevie, že odišli. Tým, ktorých z nich som osobne poznal, aj tým ktorých som nepoznal.
Spomienku venujem aj tým, ktorí z porady odišli, ale neodišli."
Ešte raz kukučka, ĎAKUJEM.