Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XX.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Dell Tor Dell Tor

Dell Tor je teraz online Dell Tor

Vcera vecer na zeleznicnej stanici
20230522_172337.jpg  
0 0
Dell Tor Dell Tor

Dell Tor je teraz online Dell Tor

Dochodcovia si od 1.7.2023 prilepsia o 10,6 %
Prasulky.jpg  
0 0
majkii majkii

majkii je offline (nepripojený) majkii

pavol54
pavol54
To nemôže byť pravda, to je hoax už to bolo v televízii ako stanovisko polície. alebo či?
Doplním asi takto: Minulý týždeň bol zistený nadmerný výskyt zrážok. Oznámenie SHMU: dnes sa nevyskytli žiadne zrážky. Stanovisko polície: podľa oznámenia SHMU o meteorologickej informácii sú šírené informácie o zrážkach hoax
Dovolím si citát z článku:
https://www.aktuality.sk/clanok/9Kfr...-je-to-pravda/

"Ani Poľsko nezaznamenalo nič nenormálne
Dezinformačné kanály sa tiež chytili informácie o tom, že zvýšenú rádioaktivitu mali údajne potvrdiť merania vo východnom Poľsku. Národná agentúra pre atómovú energiu Poľska však tieto špekulácie odmietala a zdôraznila, že všetky merania sú v normále.

Zvýšené hodnoty bizmutu-214 v meracích staniciach vysvetľujú Poliaci zrážkami. „Bizmut-214 je jedným z rádionuklidov z radu urán-rádium (vrátane derivátu prírodného rádioaktívneho plynu Radón-222). Prirodzene sa vyskytuje na zemskom povrchu a v atmosfére vo forme aerosólov. Keď prší, aerosóly obsahujúce Bi-214 sa rozvíria zo zemského povrchu a vyplavia sa z atmosféry. Po dosiahnutí detektora je možné merať gama žiarenie emitované týmto izotopom. To spôsobuje zvýšenie rádioaktívneho pozadia.

Dôležité! Tieto hodnoty sú nízke a neohrozujú život ani zdravie. Stojí za zmienku, že tento izotop sa nepoužíva v žiadnom odvetví, vrátane zbrojárstva,“ píšu poľské úrady v tlačovej správe, ktorú preložila slovenská polícia na svojom Facebooku."

Páči sa mi, ako dezinfoscéna na SK sa kondične udržiava v strehu, už ani ruSSké topwary a sputniky touto špeciálnou dezinformačnou operáciou nežijú.
2 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Samé negatíva, nič vás nepotešilo? Nuž mňa veru áno, stihla som posadiť uhorky ešte pred dáždikom, kdesi vraj padali krupiská.
Všetko pekne vychádza a akurát môžem závidieť, že na dolniakoch už majú prvú úrodu. Ja tak akurát pažítku na chlieb.
Snažím sa čo najviac vyhýbať chémii a čo najviac sa zásobiť.
2 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

majkii
pavol54
pavol54
To nemôže byť pravda, to je hoax už to bolo v televízii ako stanovisko polície. alebo či?
Doplním asi takto: Minulý týždeň bol zistený nadmerný výskyt zrážok. Oznámenie SHMU: dnes sa nevyskytli žiadne zrážky. Stanovisko polície: podľa oznámenia SHMU o meteorologickej informácii sú šírené informácie o zrážkach hoax

Dezinformačné kanály sa tiež chytili informácie o tom, že zvýšenú rádioaktivitu mali údajne potvrdiť merania vo východnom Poľsku. Národná agentúra pre atómovú energiu Poľska však tieto špekulácie odmietala a zdôraznila, že všetky merania sú v normále.

Zvýšené hodnoty bizmutu-214 v meracích staniciach vysvetľujú Poliaci zrážkami. „Bizmut-214 je jedným z rádionuklidov z radu urán-rádium (vrátane derivátu prírodného rádioaktívneho plynu Radón-222). Prirodzene sa vyskytuje na zemskom povrchu a v atmosfére vo forme aerosólov. Keď prší, aerosóly obsahujúce Bi-214 sa rozvíria zo zemského povrchu a vyplavia sa z atmosféry. Po dosiahnutí detektora je možné merať gama žiarenie emitované týmto izotopom. To spôsobuje zvýšenie rádioaktívneho pozadia.

Dôležité! Tieto hodnoty sú nízke a neohrozujú život ani zdravie. Stojí za zmienku, že tento izotop sa nepoužíva v žiadnom odvetví, vrátane zbrojárstva,“ píšu poľské úrady v tlačovej správe, ktorú preložila slovenská polícia na svojom Facebooku."

Páči sa mi, ako dezinfoscéna na SK sa kondične udržiava v strehu, už ani ruSSké topwary a sputniky touto špeciálnou dezinformačnou operáciou nežijú.
neviem prečo to vysvetľuješ mne?
0 0
pavol54 pavol54

kukučka
Samé negatíva, nič vás nepotešilo? Nuž mňa veru áno, stihla som posadiť uhorky ešte pred dáždikom, kdesi vraj padali krupiská.
Všetko pekne vychádza a akurát môžem závidieť, že na dolniakoch už majú prvú úrodu. Ja tak akurát pažítku na chlieb.
Snažím sa čo najviac vyhýbať chémii a čo najviac sa zásobiť.
a čo už máme akú úrodu?
0 0
kukučka kukučka

Nuž aspoň redkvičku, či to len v skleníkoch? Videla som fotky. Dcéra dnes objavila larvu drôtovca, ja zase vypasené pásomnice v zemiakoch, ktoré len začínajú vychádzať, to ma veru nepotešilo.
1 0
kukučka kukučka

K tej radiácii len toľko "veríme vám".
0 0
majkii majkii

pavol54
majkii
pavol54
pavol54

Zatiaľ nie sme v russku, hádam môžem reagovať na hoaxy. Postol si tu účelovú ruskú dezinformáciu o údajnom šírení rádioaktívneho mraku, spojil si to s utajovaním informácii ako pri Černobyle, a dal si vinu za haváriu Černobyľu Ukrajincom. Kopretinka teraz recyklovala 5 dní staré merania rádioaktivity čo boli súčasťou dezinformácie a ty si ironizoval, že to nemôže byť pravda, že je to hoax (so smailíkom). Alebo, že by si priznal, že skutočne ide o hoax?
A priznám sa, nerozumiem tejto zmiešanine, pripadá mi to ako tlačovka zo súmračnej s účelovo zostrihanými nahrávkami.
pavol54
Aby to dávalo zmysel, považoval som za potrebné citovať z článku o vzťahu prítomnosti Bi(214) k zrážkam v Poľskej Ľubline.
Mimochodom, tu je reakcia Poľských úradov na šírenie toho hoaxu čo sa týkalo tých meraní

https://www.gov.pl/web/paa/uwaga-na-...Q8TYRk4sGNbXxE

Link pochádza

https://www.facebook.com/hoaxPZ/post...FFvPYyzqpHVM8l
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

kukučka
Nuž aspoň redkvičku, či to len v skleníkoch? Videla som fotky. Dcéra dnes objavila larvu drôtovca, ja zase vypasené pásomnice v zemiakoch, ktoré len začínajú vychádzať, to ma veru nepotešilo.
Šalát,cibulka....ale nie u mňa...ale papám
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Kuki mňa tešil nenormálny bzukot v mojom malinoviščí....opelovači makali o 100-200......ukazuje sa,že zas bude malín habadej.....zachvilu bude aj na lipe a aj mladá bude prvý krát kvitnúť...
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kukučka
Osobne sa prikláňam k tej verzii, že nejde o nič výnimočné.

majkii
Zatiaľ nie sme v russku, hádam môžem reagovať na hoaxy.
1. Poľské úrady nejak neriešim, nemali by ste ani ostatní...teda, ak ovšem nie ste odborníci od fachu, čo je viacmenej isté, že nie ste (rovnako ako ja).
Že poliaci nezaznamenali nič nenormálne ? Holt...ak myslia, že tie hodnoty také neboli, to je ich problém. No čísla hovoria niečo iné. Bizmut ale toxický, aj keď sa nič vážne nejak nedialo.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Bizmut

2. Odvolávačky na SHMU nie sú ani hoax, je potrebné ich brať ako informáciu...ale veď nech sa pozrie každý sám, ako je to s rádioaktivitou.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=radioaktivita

3. Že niekde na Ukrajine drbol nejaký muničák, kde bolo uskladnená kadejaká munícia, tak to je tiež holá skutočnosť. Či tam bola aj munícia s ochudobneným uránom, to je otázne...kľudne sa prikloním k tomu, že aj hej.

4. Či nejaký vietor dovial niečo aj na naše územie, tak to by som už pochyboval.
Keď drbol Černobyl, tak ku nám predsa nedošlo nič a to bol trochu iný level...a to je overená skutočnosť.

5. Ja teda neviem, kde sa berú rôzne predstavy, že ak niekto napíše iný názor, ktorý je rozdielny od od toho "správneho" (teda žltého), tak to musí byť automaticky považované za hoax...
Veď to je už pomaly paranoja a pritom stačí používať len vlastný úsudok.

P.S.:
Čo sa týka stránky polície na FB, už som spomenul, že správcom je nejaký mladý, ktorý tam nemá čo hľadať. Lebo určité fotky zverejnené na stránke by som očakával niekde na Cynickej oblude a nie na oficiálnej stránke štátnej inštitúcie.
https://www.facebook.com/hoaxPZ/photos
1 2
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lujza.j
...opelovači makali o 100-200....zachvilu bude aj na lipe a aj mladá bude prvý krát kvitnúť...
Hm...aj ku tebe dôjde nejaký opeľovač a zakvitneš aj ty....
0 0
pavol54 pavol54

lujza.j
Kuki mňa tešil nenormálny bzukot v mojom malinoviščí....opelovači makali o 100-200......ukazuje sa,že zas bude malín habadej.....zachvilu bude aj na lipe a aj mladá bude prvý krát kvitnúť...
med sa vytáča v sobotu
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

majkii
.....reakcia Poľských úradov na šírenie toho hoaxu...

Link pochádza

1.na hoaxovú stránku akože polície nechodím
2.ak poliaci tvrdia,že merania,ktoré sa robia na vysokej škole,sú hoaxy,za to ja nemôžem.
1 1
pavol54 pavol54

majkii
pavol54
majkii
pavol54
pavol54

Zatiaľ nie sme v russku, hádam môžem reagovať na hoaxy. Postol si tu účelovú ruskú dezinformáciu o údajnom šírení rádioaktívneho mraku, spojil si to s utajovaním informácii ako pri Černobyle, a dal si vinu za haváriu Černobyľu Ukrajincom. Kopretinka teraz recyklovala 5 dní staré merania rádioaktivity čo boli súčasťou dezinformácie a ty si ironizoval, že to nemôže byť pravda, že je to hoax (so smailíkom). Alebo, že by si priznal, že skutočne ide o hoax?
A priznám sa, nerozumiem tejto zmiešanine, pripadá mi to ako tlačovka zo súmračnej s účelovo zostrihanými nahrávkami.
pavol54
Aby to dávalo zmysel, považoval som za potrebné citovať z článku o vzťahu prítomnosti Bi(214) k zrážkam v Poľskej Ľubline.
Mimochodom, tu je reakcia Poľských úradov na šírenie toho hoaxu čo sa týkalo tých meraní

https://www.gov.pl/web/paa/uwaga-na-...Q8TYRk4sGNbXxE

Link pochádza

už som tu raz napísal vo vojne sa klame klame a ešte raz klame a robí propaganda propaganda a ešte raz propaganda a každý nech si verí čomu chce
2 1
kukučka kukučka

Zabudol si dodať, že na obidvoch stranách, lebo niekto-rí nechcem ukázať prstom, si myslí -a, že len na tej jednej.
Neviem ako nazvať taký stav ich mysle.
1 0
kukučka kukučka

buchač
lujza.j
...opelovači makali o 100-200....zachvilu bude aj na lipe a aj mladá bude prvý krát kvitnúť...
Hm...aj ku tebe dôjde nejaký opeľovač a zakvitneš aj ty....
Lui už má, pošli mladej.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

kukučka
Pokiaľ v noci nesvietim - tak je to OK.
0 0
majkii majkii

buchač
kukučka
Osobne sa prikláňam k tej verzii, že nejde o nič výnimočné.
Súhlasím, žiadna senzácia sa nekoná, ak chce niekto vidieť rádioaktivitu, tam kde nie je, nato nepotrebuje tretie oko, stačí stav ich mysle
buchač
1. Poľské úrady nejak neriešim, nemali by ste ani ostatní...teda, ak ovšem nie ste odborníci od fachu, čo je viacmenej isté, že nie ste (rovnako ako ja).
Že poliaci nezaznamenali nič nenormálne ? Holt...ak myslia, že tie hodnoty také neboli, to je ich problém. No čísla hovoria niečo iné. Bizmut ale toxický, aj keď sa nič vážne nejak nedialo.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Bizmut

2. Odvolávačky na SHMU nie sú ani hoax, je potrebné ich brať ako informáciu...ale veď nech sa pozrie každý sám, ako je to s rádioaktivitou.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=radioaktivita

3. Že niekde na Ukrajine drbol nejaký muničák, kde bolo uskladnená kadejaká munícia, tak to je tiež holá skutočnosť. Či tam bola aj munícia s ochudobneným uránom, to je otázne...kľudne sa prikloním k tomu, že aj hej.

4. Či nejaký vietor dovial niečo aj na naše územie, tak to by som už pochyboval.
Keď drbol Černobyl, tak ku nám predsa nedošlo nič a to bol trochu iný level...a to je overená skutočnosť.

5. Ja teda neviem, kde sa berú rôzne predstavy, že ak niekto napíše iný názor, ktorý je rozdielny od od toho "správneho" (teda žltého), tak to musí byť automaticky považované za hoax...
Veď to je už pomaly paranoja a pritom stačí používať len vlastný úsudok.

P.S.:
Čo sa týka stránky polície na FB, už som spomenul, že správcom je nejaký mladý, ktorý tam nemá čo hľadať. Lebo určité fotky zverejnené na stránke by som očakával niekde na Cynickej oblude a nie na oficiálnej stránke štátnej inštitúcie.
https://www.facebook.com/hoaxPZ/photos
k 1) Poľské úrady zareagovali na dezinformáciu práve preto, že v rámci dezinformácie sa mnohí odkazovali na merania v Poľsku. Jednou z tých, ktoré sa uvádzajú na fb polícia sk je odkaz na fb profil s menom “Pavol Slota • DOMOV - Národná strana”, (neviem prečo mi nejde vložiť odkaz na to video)

Ćo sa týka Bizmutu, v prírodnom stave teda s atómovým číslom 83 (viď odkaz na wiki ten sa vyznačuje extrémne slabou radioaktivitou (viď. Wiki) a jeho toxické účinky spočívajú v metabolizme (ako olovo). Na porade je viacero členov, čo sa venujú alternatívnej medicíny, čo na Bizmut nedajú dopustiť Bizmut je kameň, ktorý víťazí nad onkológiou, podľa článku sa v používa v kozmetickom priemysle, v medicíne https://www.biosferaklub.info/bizmut...ad-onkologiou/
Merania v Poľsku boli zamerané na izotop (Bizmut ich má vyše 40) 214, ktorý sa nepoužíva v žiadnom priemysle ani vojenskom !!! Ako teda mohol súvislosť nárast izotopu Bi(214) súvisieť s výbuchom muničného skladu, ak sa vo vojenskom priemysle Bi(214) nepoužíva? Nijako
k 2) súhlasím
k 3) súhlasím, nič dramatické z hľadiska ohrozenia zdravia či života na ľudí na SK sa nedeje,
k 4) s prvou vetou súhlasím
k 5) jedna vec je názor, o tom sa dá diskutovať, polemizovať, druhá vec je šírenie hoaxu, teda účelovej lži, na odlíšenie stačí, ako píšeš trochu kritického myslenia. V tomto prípade išlo zjavne o účelovú dezinformáciu v záujme toho "správneho" (teda čereného) videnia sveta.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať