Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XX.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Načo radiácia?
Stačí byť hypochonder a sem-tam si vynútiť u lekára CT vyšetrenie.
CT hlavy je približne 400 x rontgen hlavy a CT pľúc približne 1000 x rontgen pľúc.
Síce negatíva sa väčšinou prejavia po 10+ rokov, ale je to celkom zaujímavé.
Keď som to minule zisťoval, myslel som, že to budú násobky 10-tok, ale realita je trochu inde.
1 1
romana147 romana147

romana147 je offline (nepripojený) romana147

kukučka
Samé negatíva, nič vás nepotešilo? Nuž mňa veru áno, stihla som posadiť uhorky ešte pred dáždikom, kdesi vraj padali krupiská.
Všetko pekne vychádza a akurát môžem závidieť, že na dolniakoch už majú prvú úrodu. Ja tak akurát pažítku na chlieb.
Snažím sa čo najviac vyhýbať chémii a čo najviac sa zásobiť.
Tu na dolniakoch sa uhorky sejú = NEsadia
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

pavol54
lujza.j
Kuki mňa tešil nenormálny bzukot v mojom malinoviščí....opelovači makali o 100-200......ukazuje sa,že zas bude malín habadej.....zachvilu bude aj na lipe a aj mladá bude prvý krát kvitnúť...
med sa vytáča v sobotu
Pali mám prísť na brigádu...či ako?a čo točiš....repku....či mišmaš...
1 0
majkii majkii

majkii je offline (nepripojený) majkii

kopretinka
majkii
.....reakcia Poľských úradov na šírenie toho hoaxu...

Link pochádza

https://www.facebook.com/hoaxPZ/post...FFvPYyzqpHVM8l
1.na hoaxovú stránku akože polície nechodím
2.ak poliaci tvrdia,že merania,ktoré sa robia na vysokej škole,sú hoaxy,za to ja nemôžem.
k 1) vpohode
k 2) Poľské úrady v oficiálnom vyhlásení tvrdia, že
" Dočasné, zvýšené hodnoty prirodzeného pozadia žiarenia nie sú nezvyčajné a vyskytujú sa pravidelne počas zrážok."
https://www.gov.pl/web/paa/uwaga-na-...Q8TYRk4sGNbXxE
Takže nie, Poliaci netvrdia, že merania, ktoré sa robia na vysokej škole, sú hoaxy.
1 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

romana147
kukučka
Samé negatíva, nič vás nepotešilo? Nuž mňa veru áno, stihla som posadiť uhorky ešte pred dáždikom, kdesi vraj padali krupiská.
Všetko pekne vychádza a akurát môžem závidieť, že na dolniakoch už majú prvú úrodu. Ja tak akurát pažítku na chlieb.
Pán veľkomožný a toto videli?
Sadenice uhoriek pripravené na presadenie do skleníka alebo záhonu.jpg  
5 1
kukučka kukučka

Šok z úmrtia Heribana, dvakrát som ho videla hrať a spievať v Martine, veľké +, no míńus za telku. Nech odpočíva v pokoji.
5 0
kukučka kukučka

Potešilo
Peter Hámor: Koniec parádnej expedície. Vsetko je vysušené, zbalené a pripravené na ďalšie výstupy. Všetkým, ktorí ma podporovali a držali mi palce srdečne ďakujem.
1 0
Nandrolon Nandrolon

Keď čítam diskusie k úmrtiu pána Heribana, tak predpokladám, že do večera tu budeme mať stanovisko polície na tej ich homosexuálnej stránke na FB.
PS: a patkáne z vlády už pekne kŕmia svoje fajsbuky fotkami Heribana.....
0 1
romana147 romana147

romana147 je offline (nepripojený) romana147

kukučka
romana147
kukučka
dnes sú už ludia divní / leniví
=
pôjdem v sobotu na trh pozrieť, kolko ich tam má uhorkové sadenice
0 1
kukučka kukučka

romana147
kukučka
romana147
kukučka
=
lovenčina? správne koľkí
rýchlejšia úroda
všetci maďari, rada u nich nakupujem, cesta autom 7 km na trh
ale máš pravdu, siala som, vyjadrila som sa nárečovo
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

romana147
kukučka
priesady sa sadia, semiačka sa sejú
0 0
pavol54 pavol54

kukučka
romana147
kukučka
romana147
kukučka
=
lovenčina? správne koľkí
rýchlejšia úroda
všetci maďari, rada u nich nakupujem, cesta autom 7 km na trh
ale máš pravdu, siala som, vyjadrila som sa nárečovo
uhorky sú spravidla hybridy a tam sa oplatí(vysoká cena osiva) robiť výsev do sadbovačov a na parcelky robiť výsadbu v presnom spone, pretože malý pestovateľ určite nemá sejačku na presný výsev. Výsev klasickou sejačkou vyžaduje viac semien a následné pretrhanie na požadovaný spon.
0 0
kukučka kukučka

No dá sa posiať aj ručne, ale je tam nižšia klíčivosť.
PS.
hm, chybne posiať? Zasiať dobre, nechce sa mi kuk slovník
0 0
pavol54 pavol54

kukučka
No dá sa posiať aj ručne, ale je tam nižšia klíčivosť.
PS.
hm, chybne posiať? Zasiať dobre, nechce sa mi kuk slovník
kuki "výsev" ale to sú detaily.
Klíčivosť jednej šarže je rovnaká, len tie faktory: napr. mravce, huby v pôde, reziduá predošlých postrekov a podobné... likvidujú klíčiace rastliny.
0 0
majkii majkii

majkii je offline (nepripojený) majkii

Smrť Daniela Heribana dnes zaskočila mnoho z nás, čo ma na tejto veci šokovalo, že konšprátori a manipulátori cynicky zneužili jeho smrť na šírenie svojich fantasmagórii o jeho úmrtí na očkovanie proti covidu. Mentálna úroveň a schopnosť empatie týchto ľudí je extrémne nízka, keď dokážu zneužiť ešte aj takúto udalosť.
https://www.facebook.com/CheckbotSK/...32436337051737
1 0
kukučka kukučka

Tvoja zase "extrémne vysoká", ja myslím, že to vyrieši patológ *. Odporúčam ti prečítať si Chmelára a potom Štyri dohody.
Je mi smutno z toho, že väčšina ľudí ho poznala len z telky a tiež veľmi ľutujem, že som nevidela tretiu časť Národného cintorína.
PS.
Nikdy by som pod parte taký komentár nenapísala a už vonkoncom nie podobným štýlom ako sa dnes všeobecne píšu a ty tiež.
A možno to bude aj pravda. Nevidel si fotky, videá a nečítal si vyjadrenia lekárov o divných zrazeninách v krvi zistených pri pitvách?
Aj u malých detí?
3 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

majkii
Smrť Daniela Heribana dnes zaskočila mnoho z nás, čo ma na tejto veci šokovalo, že konšprátori a manipulátori cynicky zneužili jeho smrť na šírenie svojich fantasmagórii o jeho úmrtí na očkovanie proti covidu. Mentálna úroveň a schopnosť empatie týchto ľudí je extrémne nízka, keď dokážu zneužiť ešte aj takúto udalosť.
Aj tu sa zas dostávajú do šfungu.....že Chmelara....panabeka
3 3
kukučka kukučka

Chmelár :Od rána som v šoku. Nečakané úmrtie mladého herca a všestranne talentovaného umelca Dana Heribana je rana osudu pod pás. Ale v ešte väčšom šoku som z reakcie médií. Keď bulvár napíše, že bol známy zo seriálu Horná Dolná, ešte to prekusnem, hoci si kladiem otázku, prečo naše médiá pri úmrtí významného umelca vyzdvihujú jeho najprimitívnejšie úlohy. No keď verejnoprávna RTVS vypichne, že hral "v úspešnom komediálnom seriáli Pumpa", rezignujem na pátranie po inteligencii v našom mediálnom vesmíre. Pretože toto je predovšetkým alarmujúci znak našej nekultúrnosti, ak si chceme pamätať z jeho tvorby práve toto. Kto videl, ako stvárnil Janka Kráľa v Národnom cintoríne alebo jeho vypätý výkon v Neveste hôľ, ten mi dá za pravdu, že to bol jeden z najlepších hercov mladšej generácie a že trojnásobným držiteľom ocenenia Dosky za najvýraznejší divadelný výkon sa stal právom. Čo tu však po ňom zostane, ak je naše kultúrne vedomie už natoľko zdevastované, že si pri jeho mene vybavíme iba podradné komerčné postavy? Kto iný ako verejnoprávna televízia by mal chrániť dobrý vkus? Hádam nám to dôjde až po jeho smrti, keď sa na jeseň objaví v novom filme, v ktorom stvárnil Alexandra Dubčeka... Veľká strata pre slovenskú kultúru, ťažká rana pre slovenské divadlo. Úprimnú sústrasť jeho rodine a česť jeho pamiatke.
1 0
kukučka kukučka

Večer mal byť v Prahe na premiére:
Heriban se ve filmu zhostil role Alexandra Dubčeka (†70).
https://www.blesk.cz/clanek/celebrit...e-nedozil.html
0 0
Nandrolon Nandrolon

majkii
Hento ma až tak nezaujíma, hoci bez vetra sa ani lístok nepohne, ale skôr ma zarazila oveľa podstatnejšia vec, a to je úroveň nášho zdravotníctva.
Sused Daniela Heribana "bonzol" že večer pred smrťou bol v nemocnici s neznesiteľnými bolesťami chrbta, čo je podľa mňa jeden /z iných/ dosť výrazný príznak začínajúceho infarktu.
1. Ako ho vyšetrili?
2. Prečo ho poslali domov?
Dúfam, že rodinní príslušníci Daniela podajú potrebné podnety na konkrétne inštitúcie, lebo nie je možné, aby 43 ročného človeka odflákli natoľko, že na druhý deň ráno zomiera.
PS: okrem toho platí to, čo som písal včera - smrť Daniela Heribana najviac zneužívajú na sociálnych sieťach členovia Matovičovo-Hegerovej "bývalej" vlády.
Ak si pozriem ich FB stránky, tak na jeho smrti tancujú do aleluja.
Naposledy upravil Nandrolon : 25.05.23 at 05:43
1 1
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať