Zavrieť

Porady

Čistá psychiatria XX

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

buchač
Tweety
Buci,ale ale, nehovor mi nič o zavádzaní. To, čo som napísala mám ako odpoveď na môh dotak cez el. podanie otázky priamo zo SP. Tak nezavádzaj ty.
Si nervózna, keď máš v texte viacero chýb ?
To sa tebe fakt v ničom nedá oponovať ? Pre krv v očiach nevidíš text a nevieš si dať všetko dohromady ?

Tak nereaguj na mňa...nebudem ani ja.
Moje skúsenosti sú OSOBNÉ...tvoje napísala nejaká neznáma osoba.
Všímaš si ten rozdiel ???
Všímam si rozdiel, aj odpoveď na moju otázku bola od kompetenej osoby. A postupy musia byť rovnaké, či?
PS : krvavé oči máš tu jedine ty a možno nielen to.
A o chybách v tvojích textoch by sa tiež dalo voľačo povedať. Napr. kde dať s a kde z je pre teba španielska dedina.
Naposledy upravil Tweety : 30.05.23 at 11:26
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Tweety
...
...
die-hard-well.gif  
0 1
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Nie je ti to opakovanie už trápne?
0 0
buchač buchač

Zopakujem ti znova :

" Tak nereaguj na mňa...nebudem ani ja. "

P.S.:
Vybavenie a celý deň ?
Hm...mne je úplne jedno, kto a ako dlho vybavoval, no ja som bol po 15 minútach už vonku pred budovou...
Naposledy upravil buchač : 30.05.23 at 12:34
0 1
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

veronikasad
Pavol, to neplatí pre radových zamestnancov, nechcel by si byť za ten plat zamestnancom úradu práce ani pobočky sociálnej poisťovne
Nech sa zamestná tam kde dobre platia, ani kŕmič nie je zle platený. Veľa úradníkov by sa so svojim dokladom o vzdelaní v súkromných firmách neuživilo, tak preto hrejú stoličky v kanceláriách štátnych inštitúcií aj za malý plat .
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

pavol54
veronikasad
Pavol, to neplatí pre radových zamestnancov, nechcel by si byť za ten plat zamestnancom úradu práce ani pobočky sociálnej poisťovne
Nech sa zamestná tam kde dobre platia, ani kŕmič nie je zle platený. Veľa úradníkov by sa so svojim dokladom o vzdelaní v súkromných firmách neuživilo, tak preto hrejú stoličky v kanceláriách štátnych inštitúcií aj za malý plat .
nehádž všetkých uradníkov do jedného vreca. Mám kamarátky v týchto inštitúciach, naozaj by si tam nechcel robiť.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

V počiatkoch bola táto téma práve o problémoch po úradoch a ja som už vtedy písala, že moje skúsenosti sú kladné a môžem to povedať dodnes. Bola aj apolytická a keď sa to začalo meniť, navrhla som tému Blašková a taiko ju aj založil. Ešte vždy sa nájdu ochotné pracovníčky, ktoré pomôžu aj nad rámec svojich povinností.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

kukuč - možno, možno.... nájdu sa však prípady (už som spomínal aj minule pred pár rokmi), že tam na úrade sedí "stará štruktúra", ktorá ešte stále považuje klienta za obťažujúci prvok, za svojho sluhu, plebs a aj tak sa chovajú. To čo spomínaš - ochotu - tiež existuje - u mladších úradníkov, úradníčok. Ale aj tí si musia plniť svoje povinnosti, ako im vyplýva zo zákonov o verejnej službe (viď môj druhý prípad TKO - čo buchač a iní komentoval, že som si vraj nesplnil svoju povinnosť, pričom to bolo povinnosťou úradu - dôležitý dokument/list neotvorili 2,5 mesiaca a JA so musel dokazovať niečo, čo oni už mali mať vykonané).
0 0
buchač buchač

misoft
Ale aj tí si musia plniť svoje povinnosti, ako im vyplýva zo zákonov o verejnej službe (viď môj druhý prípad TKO - čo buchač a iní komentoval, že som si vraj nesplnil svoju povinnosť, pričom to bolo povinnosťou úradu - dôležitý dokument/list neotvorili 2,5 mesiaca a JA so musel dokazovať niečo, čo oni už mali mať vykonané).
Máš v tom chaos.
Nekomentoval, skôr argumentoval a to náležitými linkami.
Že ty si furt v tom omyle, to je tvoj problém.

Veľa zdaru pri ďalšom podobnom vybavovaní s podobným koncom.
0 1
misoft misoft

A ja som ti odpovedal zneniami zákona - tvoje argumenty boli CHYBNÉ, zastaralé poplatné socializmu! Že ty si zaspal dobu - to je tiež TVOJ PROBLÉM.
0 0
buchač buchač

misoft
A ja som ti odpovedal zneniami zákona - tvoje argumenty boli CHYBNÉ, zastaralé poplatné socializmu! Že ty si zaspal dobu - to je tiež TVOJ PROBLÉM.
Tak potom neviem, že prečo sa k tvojmu názoru nik nepripojil a nepodporil ho.
Povedal by som, že to bolo skôr naopak a každý, kto sa zúčastnil debaty, ti oponoval a vyvracal tvoj chybný (čo si ty ale nemieniš uznať) názor.

Takže zopakujem ešte raz ?
Ak odhlasuješ člena domácnosti z trvalého pobytu, tak ho musíš odhlásiť aj z platby TKO. Ak tak neurobíš, tak platíš. No nik to za teba neurobí...a darmo tu spomínaš socializmus.

Už onehdá som ti dal link na zmenu platby poplatkov, takže zopakujem znova.

Dane a poplatky
Tlačivá k poplatkom za komunálny odpad
Ohlásenie vzniku alebo zmeny k poplatku za komunálny odpad pre fyzické osoby podnikajúce a právnické osoby (PDF)
https://www.michalovce.sk/sk/clanok/dane-a-poplatky

P.S.:
To, čo si opomenul (vysral si sa na to), to mám za sebou už dávno a nie raz...ďalšie špecifiká nespomínam, to nemá význam.

Hehehe...keď som ja zaspal dobu, tak ty si už dávno v hrobe...v tom komunistickom.
0 1
OneUp OneUp

OneUp je teraz online OneUp

buchač
misoft
Tak potom neviem, že prečo sa k tvojmu názoru nik nepripojil a nepodporil ho.
Povedal by som, že to bolo skôr naopak a každý, kto sa zúčastnil debaty, ti oponoval a vyvracal tvoj chybný (čo si ty ale nemieniš uznať) názor.

Takže zopakujem ešte raz ?
Ak odhlasuješ člena domácnosti z trvalého pobytu, tak ho musíš odhlásiť aj z platby TKO. Ak tak neurobíš, tak platíš. No nik to za teba neurobí...a darmo tu spomínaš socializmus.

Už onehdá som ti dal link na zmenu platby poplatkov, takže zopakujem znova.

Dane a poplatky
Tlačivá k poplatkom za komunálny odpad
Ohlásenie vzniku alebo zmeny k poplatku za komunálny odpad pre fyzické osoby podnikajúce a právnické osoby (PDF)
https://www.michalovce.sk/sk/clanok/dane-a-poplatky

P.S.:
To, čo si opomenul (vysral si sa na to), to mám za sebou už dávno a nie raz...ďalšie špecifiká nespomínam, to nemá význam.

Hehehe...keď som ja zaspal dobu, tak ty si už dávno v hrobe...v tom komunistickom.
A wilbyho, redjohna kde mas prihlasenych ?
0 0
misoft misoft

@buchač - ty si fakt dutý ako bambus.
A) Ja ho z TP neodhlasujem, pokiaľ sa ON sám prihlasuje inde na TP! To robí ohlasovňa, v ktorej sa prihlasuje, odosiela "odhlášku" z TP na pôvodné miesto TP a tam musia urobiť zmenu - odhlásiť ho.
Za ďalšie - uvádzaš dokument - ale PREČITAJ si to PORIADNE. Bol som ja FYZICKÁ OSOBA PODNIKAJÚCA? NIE!!!
Aj som ti uviedol zákon i §, kde sa to popisuje. Zákon 253/1998 §10 ods.d
https://www.slov-lex.sk/pravne-predp...ml#paragraf-10

§ 10

Povinnosti ohlasovne
Ohlasovňa je pri hlásení pobytu občana povinná
a)
overiť totožnosť osoby, ktorá hlásenie vykonáva,

b)
overiť úplnosť a správnosť ustanovených údajov a platnosť dokladov potrebných na hlásenie pobytu,

c)
urobiť záznam o hlásení pobytu v evidencii pobytu občanov, ak sú splnené podmienky podľa § 3 ods. 3 alebo § 5 ods. 1, prípadne podľa § 8 ods. 3,

d)
oznámiť ohlasovni doterajšieho trvalého pobytu občana skončenie predchádzajúceho trvalého pobytu,

e)
bezodkladne zaznamenať alebo oznámiť údaje o hlásení pobytu do okresnej evidencie (§ 13),

f)
vydať občanovi na požiadanie potvrdenie o pobyte.

Toto si napísal

buchač
...............................

Kedy už konečne pochopíš, že
- trvalý pobyt je jeden (ako prvý) úkon a komunálny odpad je úkonom nasledujúcim, teda ako druhý ???
- že iniciatíva musí vychádzať od občana
- že úrady to proste neurobia automaticky

Poznámka :
...a zapamätaj si jedno. Ja mám vždy (v určitých oblastiach) pravdu.
Tak teda - kto tu mal pravdu? TY NIE, ale si vyskakoval ako samotný ústavný právnik - pritom si písal debiliny.
Radšej sa venuj výrobe nožov - v tomto si odborník (a preto nie som ani oprávnený hodnotiť tvoju prácu), ale v zákonoch sa niekedy nevyznáš, ale sa tváriš ako super právnik - znalec zákonov.

Aj včera som za dcéru riešil problém so zdrav.poisťovňou - zo všetkých lajstier, dokladov si robím kópie a aj digitálnu podobu. Prišiel som, riešil som, vyriešil som - chyba bola na ich strane - zase niečo zabudli doplniť, pričom mali tie isté lajstrá ako ja. Keď niečo riešim - musím mať argumenty, doklady, dôkazy, aby som vedel všetko zdokladovať. Bez toho nevybavíš nič.
Naposledy upravil misoft : 30.05.23 at 19:17
0 0
buchač buchač

Opravím len ten link...kde som sa pomýlil.
Správny je nasledujúci

Poplatkové priznanie (PDF)
Tlačivo k miestnemu poplatku za komunále odpady a drobné stavebné odpady.
https://www.michalovce.sk/userfiles/...0priznanie.pdf
Platiteľ poplatku je POVINNÝ správcovi dane v rámci oznamovacej povinnosti OHLÁSIŤ všetky skutočnosti potrebné na vyrubenie poplatku a to do jedného mesiaca odo dňa povinnosti platiť poplatok, odo dňa, keď nastala skutočnosť, ktorá má vplyv na zánik poplatkovej povinnosti, ako aj v prípade, ak došlo k zmene už ohlásených údajov.
---------------------------
Tým citovaním ohľadom povinnosti ohlasovne chceš ešte stále tvrdiť, že táto by mala nahlásiť zmenu TKO na základe odhlásenia z TP ???

Čo sa týka ostatného, tak za svojim názorom si stojím.
Punktum, ende, finito.

P.S.:
Zdrž sa invektív...nerád by som ti ich opätoval.
Naposledy upravil buchač : 30.05.23 at 19:25
0 1
misoft misoft

S tebou je to ťažké - stále nechápeš, že TKO sa viaže na TP. Samospráva má predsa z ohlasovne zoznam občanov - ak vydávajú rozhodnutie, tak berú z databázy občanov mesta - systém im to sám vyhodnotí. No oni 2,5 mesiaca zmenu neurobili (čo bola ich povinnosť). Už nie je doba, že sa všetko hľadá v knihách, ale hľadá sa v databázach.
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Dušan, ako to teda s tou odhláskou na KO dopadlo? Bolo treba vyplniť priložené tlačivo?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

misoft
S tebou je to ťažké - stále nechápeš, že TKO sa viaže na TP. Samospráva má predsa z ohlasovne zoznam občanov - ak vydávajú rozhodnutie, tak berú z databázy občanov mesta - systém im to sám vyhodnotí. No oni 2,5 mesiaca zmenu neurobili (čo bola ich povinnosť). Už nie je doba, že sa všetko hľadá v knihách, ale hľadá sa v databázach.
ako je to ak občan nie je prihlásený k trvalému pobytu a komunálny odpad vytvára? Pokiaľ viem tak k trvalému pobytu sa môžeš prihlásiť len k domu ktorý je po kolaudácii, teda má pridelené číslo, bývanie v neskolaudovanom dome je len prechodný pobyt takže tam automatika neplatí.
0 0
misoft misoft

veronika - nič som nevyplňoval - zistili, že nie je občanom mesta. Lenže nemali aktualizované údaje (2,5 mesiaca ležala odhláška z pobytu v pošte - bola dokonca doporučená). Naviedol som ich na Register obyvateľov SR - a tam zistili, od kedy je občanom inej obce, potom som im povedal, aby prehľadali došlú poštu - tam tú odhlášku našli - list ani nebol otvorený!
A odbor odpadov (pani) mi potvrdila, že údaje berú z evidencie obyvateľstva (nie ako mudrc buchač tvrdí) a preto (lebo stále figuroval s TP u mňa) vyrúbili poplatok i za neho. Ale v priebehu 5-tich minút mi vystavili nový výmer - už bez neho. Bola to chyba MESTA a nie moja. A potvrdila mi tiež, že len prípade odpustenia poplatku sa to dáva písomne.
1 0
misoft misoft

pavol54
misoft
ako je to ak občan nie je prihlásený k trvalému pobytu a komunálny odpad vytvára? Pokiaľ viem tak k trvalému pobytu sa môžeš prihlásiť len k domu ktorý je po kolaudácii, teda má pridelené číslo, bývanie v neskolaudovanom dome je len prechodný pobyt takže tam automatika neplatí.
Pali i PP sa oznamuje (zapadne do databázy, ale nie ako občan), ale tam sa to nejako vypočítava. A v prípade neskolaudovaného domu - asi sa to berie ako stavebný odpad.
1 0
buchač buchač

misoft
S tebou je to ťažké - stále nechápeš, že TKO sa viaže na TP. Samospráva má predsa z ohlasovne zoznam občanov - ak vydávajú rozhodnutie, tak berú z databázy občanov mesta - systém im to sám vyhodnotí.
Tvrdím snáď niečo iné ???
Samozrejme, že sa viaže. Ja tvrdím len to, že iniciatíva vychádza od občana. Ak sa z jedného bytu niekto odsťahuje, tak logicky sa niekde prihlasuje...a teda túto zmenu následne nahlasuje úradom.

Si všimni, ako je to v Ke...myslíš, že je to niečo iné ako v MI ???
https://static.kosice.sk/s/20beed7a0938b635496b84/show
Informácie:
Formulár doručte písomne alebo osobne na adresu: Mesto Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice
Vznik, zmenu a zánik poplatkovej povinnosti je poplatník povinný oznámiť do 30 dní od vzniku, zmeny a zániku poplatkovej povinnosti

To v Michalovciach robia úradníci niečo nad rámec svojich povinností (a láskavo nechoď na mňa s tou databázou) ... ? To len ty by si chcel, lenže takto to nefunguje...možno v budúcom tisicročí, ale včul veru nie.
Dokonca aj na chalupe som nahlasoval a na úrade bolo potrebné ísť z jedných dverí do druhých.
1 1
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať