@buchač - ty si fakt dutý ako bambus.
A) Ja ho z TP neodhlasujem, pokiaľ sa ON sám prihlasuje inde na TP! To robí ohlasovňa, v ktorej sa prihlasuje, odosiela "odhlášku" z TP na pôvodné miesto TP a tam musia urobiť zmenu - odhlásiť ho.
Za ďalšie - uvádzaš dokument - ale PREČITAJ si to PORIADNE. Bol som ja FYZICKÁ OSOBA PODNIKAJÚCA? NIE!!!
Aj som ti uviedol zákon i §, kde sa to popisuje. Zákon 253/1998 §10 ods.d
https://www.slov-lex.sk/pravne-predp...ml#paragraf-10 § 10 Povinnosti ohlasovne Ohlasovňa je pri hlásení pobytu občana povinná a)
overiť totožnosť osoby, ktorá hlásenie vykonáva,
b)
overiť úplnosť a správnosť ustanovených údajov a platnosť dokladov potrebných na hlásenie pobytu,
c)
urobiť záznam o hlásení pobytu v evidencii pobytu občanov, ak sú splnené podmienky podľa § 3 ods. 3 alebo § 5 ods. 1, prípadne podľa § 8 ods. 3,
d)
oznámiť ohlasovni doterajšieho trvalého pobytu občana skončenie predchádzajúceho trvalého pobytu,
e)
bezodkladne zaznamenať alebo oznámiť údaje o hlásení pobytu do okresnej evidencie (§ 13),
f)
vydať občanovi na požiadanie potvrdenie o pobyte.
Toto si napísal
buchač
...............................
Kedy už konečne pochopíš, že
- trvalý pobyt je jeden (ako prvý) úkon a komunálny odpad je úkonom nasledujúcim, teda ako druhý ???
- že iniciatíva musí vychádzať od občana
- že úrady to proste neurobia automaticky
Poznámka :
...a zapamätaj si jedno. Ja mám vždy (v určitých oblastiach) pravdu.
Tak teda - kto tu mal pravdu? TY NIE, ale si vyskakoval ako samotný ústavný právnik - pritom si písal debiliny.
Radšej sa venuj výrobe nožov - v tomto si odborník (a preto nie som ani oprávnený hodnotiť tvoju prácu), ale v zákonoch sa niekedy nevyznáš, ale sa tváriš ako super právnik - znalec zákonov.

Aj včera som za dcéru riešil problém so zdrav.poisťovňou - zo všetkých lajstier, dokladov si robím kópie a aj digitálnu podobu. Prišiel som, riešil som, vyriešil som - chyba bola na ich strane - zase niečo zabudli doplniť, pričom mali tie isté lajstrá ako ja. Keď niečo riešim - musím mať argumenty, doklady, dôkazy, aby som vedel všetko zdokladovať. Bez toho nevybavíš nič.