misoft
buchač
misoft
Včera bola na D1 nešťastná nehoda - skoro celá rodina zahynula. A prečo? Vodič asi mal mikrospánok
- to by ale nebolo nejaké hrozné, hrozné bolo to, ŽE VEDĽA DIALNICE nie sú zvodidlá
Ti poviem...zasa perlíš jak vyfučaný SodaStream...
- Takže mikrospánok nie je nič hrozné...ta díky Broňa.
By ti mohli niečo porozprávať pozostalí obetí, ktorých taký prispinkaný vodič odfajčil.
- Zvodidlá vravíš, že by zabránili nešťastiu ? Nuž mohli - nemuseli - alebo len čiastočne.
- Stačí si uvedomiť, že od zvodidiel by auto odhodilo do cesty inému vozidlu a následne by došlo k hromadnej kolízii...a pri tej rýchlosti 130km/h (prípadne aj viac) by to bola solídna paseka.
- Pritom stačilo len jediné...aby poľak zastavil na nejakej benzínke, dal si kavej, cigu a hajde dalej.
............
spolujazdec je tam na to aby pomohol zvládať riziko mikrospánku aktívnou komunikáciou s vodičom. Voľakedy keď som jazdieval z čiech domov tak som brával stopárov len pre tento dôvod. Stalo sa že mi tam zaspal, čo navodzovalo spaciu atmosféru vo vozidle a takého som okamžite na vhodnom mieste vyhodil z auta.
Ako vždy - opäť tie TVOJE tvoje ROZUMY!!!!!
1. Keď už - Ak by tam boli zvodidlá - nezišiel a netrafil by tie stromy.
2. Za ďalšie - TY MUDRC z pralesa - ak by narazil do zvodidiel, istotne by sa aj prebral a možno reagoval.
3. A poznáš aj normy pre dialnične teleso?
4. Podľa záberov - D1 v tomto úseku nemala ani zvodidlá, dokonca ani odstavný pás (ale dialničný treba platiť!)
5. Takže - YETI - radšej sklapni, ak vieš o tom HOVNO,
6. venuj sa nožíkom - do toho ti zase ja NEKECÁM, lebo sa vo výrobe nevyznám....
Takže bod po bode...aby bolo jasné aj pre tých, čo nepochopia na prvý krát.
1. Ak by si pochopil, čo som napísal, tak by si bol v obraze. Dokonca som priložil aj video, kde je výsledok takého šuchnutia o zvodidlá.
2. Samozrejme, že by sa prebral. Kuwa, to by bolo teda prebratie, nechcel by som zažiť. Určite by aj zareagoval...sa posral v tej chvíli...
3. Ja nie...nepotrebujem. ALE ty tie normy vieš určite naspamäť....či ?
4. ŽIADNA norma nevraví o tom, že zvodidlá sú povinné...chápeš tomuto ?
Ohľadom platieb mýta si robíš prdel ? Tak ti poviem...nasrať na zvodidlá, skôr by sa mali budovať kvalitné cesty...a hlavne by sa MALA BUDOVAŤ SIEŤ diaľníc..
5. Hehehe...Michalovneská príšera mi tu ide niečo vravieť o sklapnutí...som sa teda pobavil.
Vieš, tak ti poviem...ja sa ti rád pobavím o problematike, ale len s tým, kto sa do nej rozumie. Tak je to aj teraz...lenže čo s tebou = s nevodičom, ktorý šoféroval auto niekedy za čias Férenca Jožku ?
Mohol by som téme pokračovať otázkami, ale pýtam sa...a na čo ?
Ozaj...kedy si ty naposledy šoféroval auto...??? Niekedy pred 20-30 rokmi a odvtedy nemáš vodičák ???
DOPLNENIE :
Tu sú zvodidlá a došlo k dopravnej nehode (a ku koľkým ešte dôjde).
Dôležité je, čo povedala hovorkyňa :
Polícia v tejto súvislosti žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ skonštatovala Šefčíková.
https://spravy.pravda.sk/regiony/cla...leskove_spravy
Ak by si nepochopil, tak vedz, že je viac menej úplne jedno, či sú zvodidlá alebo nie (samozrejme, že nie doslovne), lebo ak nedodržujú vodiči predpisy, tak je to všetko na trt.