majkii
Žiadny ekoteroristi nevymysleli denné svietenie iba vpredu. Denné svietenie iba vpredu určuje legislatíva, no nezakazuje, aby bolo rozsvietené aj zadné osvetlenie. Záleží od konkrétneho výrobcu alebo dokonca od modelu auta, či takúto funkciu zapne alebo nie, viď článok.
https://hnonline.sk/auto/servis/2158...cke-i-modeloch
Ja mám na mojom aute od výroby s prednými denným svietením automaticky rozsvietené aj zadné svetlá. Podľa článku niektorí výrobcovia aut napr. škoda umožňujú dodatočne aktivovať túto funkciu v riadiacej jednotke. Iné autá vybavené senzormi zapínajú pri zníženej viditeľnosti stretávacie svetlá spolu so zadným osvetlením. Alebo , každý má možnosť pred jazdou alebo počas jazdy zapnúť stretávacie svetlá, kedy svietia aj zadné koncové, za hlúposť môžu ľudia, nie akýsi imaginárny ekoteroristi.
Áno, za hlúposť môžu jedine ľudia, teda nie zvieratá ani veci, ale to sme vedeli už aj predtým, ako si túto múdrosť napísal.
Ide o to, že zákony sú na to, aby sa tá hlúposť ľudí minimalizovala.
Už v 1984 mal malý motocykel Simson robené svetlá tak, že akonáhle išiel motor, svietili aj svetlá, nedali sa vypnúť.
Pri niektorých hlupákoch v dnešnej dobe by to bolo treba na komplet všetkých vozidlách aj autách.
Povedz mi, koľko denne stretneš áut, keď je už šero a nesvietia im vôbec žiadne zadné svetlá, samozrejme okrem brzdových.
To sú u mňa všetko do jedného hlupáci a za hlupákov ich aj považujem.
Také hmlovky v meste, dokonca znásobené brzdovými svetlami v križovatke, to je zase ďalšia kapitola, to by mali rovno pokutovať ako prekročenie rýchlosti o 50 km/h.