Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XX.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Usporiadat
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

anet
misoft
Veru, veru... ako to, že zničili 32 HIMARSov (a zatiaľ ich bolo dodaných 20... Tůdle - anet - tůdle. Možno pôjdu k zemi, ale dovtedy pôjdu aj ruské SU-čka!
Chytas sa slamky, podstatne je ze pojdu k zemi, tak ako buchli sklady s municiou, zuzany atd.
Zuzana bola len jedna, ktorá to schytala. A sklady? Aj Rusom búchajú.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Misoft , to myslíš vážne?
0 3
majkii majkii

majkii je offline (nepripojený) majkii

Nastražistické pozdravy, vyhladzovací tábor Birkenau, mydlá, splyňovacie komory to všetko tu pospomínal tento https://www.porada.sk/member.php?u=21118
Má ešte niekto pochybnosť o extrémistovi? Považuje to niekto ešte za iróniu, alebo žart? Má niekto ešte túžbu tohto extrémistu pomojkať, aby neprovokoval?
1 1
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

misoft
Zuzana bola len jedna, ktorá to schytala. A sklady? Aj Rusom búchajú.
Napr. aj S 300. Odkial vies ze bola len jedna Zuza? Ak by nebuchali, nepytali by stale len vybavu a zbrane. V principe mi to je tak ci tak jedno, je to ich bordel.
0 1
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
majkii
duves
majkii
Obrovská tragédia v Banskej Štiavnici. Päť budov je v plameňoch, ohrozená je galérka aj banské múzeum, zhorel dom Maríny Pischlovej aj zuška, slzy mám na pokraji.
https://www.sme.sk/minuta/23148103/d...terka-milanova
Vraj banka lasky. Mimochodom, tú budovu zachranili nejakí dobrovolnící pred zbúraním.
Ide o dom Sládkovičovej Maríny, https://bankalasky.sk/
V osemdesiatych rokoch trojičné námestie bolo v ruinách, potom niektoré pamiatky takmer neprežili Rezešovskú éru a teraz tento požiar. Pamätám si, keď v 80-tich rokoch zhorela strecha lesníckej školy, to boli tiež obrovské škody
V tomto (čo sa týka našich pamiatok) ja s tebou súhlasím...
Ale prečo do toho miešaš iba Rezeša, tak to mi nejak nejde do hlavy. Predsa nie iba on samojediný urobil to, čo urobil...a to sa ho absolútne nezastávam. Taký Kaník a iní nič ? Nechce hľadať aj ďalších, čo majú v BŠ svoje maslo na hlave.

Vravíš, že máš slzy na krajíčku...ale šak v pohode. No mal si slzy v očiach aj vtedy, keď horela vatra zvrchovanosti na Krásnej Hôrke, ktorú v podstate podpálili cigáni.

Tu nejde o to, že niektoré pamiatky v BŠ takmer neprežili takým alebo onakým spôsobom. Skôr by som položil otázku vo význame, že koľko pamiatok padlo len tým, že o nich štát neprejavil absolútny záujem...a je jedno, že za akej éry sa to udialo.
Za socíku sa na obnovu pamiatok dlabalo, respektíve peniaze išli skôr na české hrady a zámky.
Divoká privatizácia a reštitúcie spôsobili to, že ich noví a staronoví majitelia chceli len jedno, a to rýchlo zbohatnúť.
Poslednou dobou sa v KE rozmohla také čudné praktiky.
Niekto kúpi starý dom v centre mesta a nie raz ide o národnú kultúrnu pamiatku. Nemá peniaze na opravu, na náklady a podobne. Čo urobí ?
Nehnuteľnosť predá MAĎAROM !!! ...a nad tým by sa malo zaplakať.
https://www.cas.sk/clanok/2550373/ma...amnu-budovu/2/
https://www.startitup.sk/orban-nakup...-sa-neodmieta/
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22676...tre-kosic.html
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22874...e-reality.html
Poznámka - doporučujem všimnúť si, za ktorej vlády sa predaje uskutočnili.

Nuž, a takto si tu na našom Slovensku veselo gazdujeme.
1 1
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
buchač
..a nad tým by sa malo zaplakať.
ešte plačeš? cez same slzy nevidíš.
0 1
majkii majkii

duves
Kto vie, či v Liberci hajlujú ako Nandrolon

Taktokto začína blog o jeho nastrážistických kumpánoch
"Všetci to poznáme. Oni nie sú žiadni náckovia, iba nahnevaní slušní občania. S nacizmom či fašizmom nemajú nič spoločné. Chcú len aby sme sa všetci mali lepšie na našom milovanom Slovensku. A my ich neoprávnene očierňujeme a naviac ani nevieme čo je fašizmus. Pretože skutoční liberálni fašisti sme podľa nich my."

https://dennikn.sk/blog/1453039/rez-...ZikJQSnQ1Skyos
Jeden nácek z toho blogu sa už dočkal, dostal od ŠTS 2 roky s podmienečným odkladom a pokutou 800€
2 0
vlado 33 vlado 33

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

majkii
Nastražistické pozdravy, vyhladzovací tábor Birkenau, mydlá, splyňovacie komory to všetko tu pospomínal tento https://www.porada.sk/member.php?u=21118
Má ešte niekto pochybnosť o extrémistovi? Považuje to niekto ešte za iróniu, alebo žart? Má niekto ešte túžbu tohto extrémistu pomojkať, aby neprovokoval?
Ber to ako žart. Toto tu celé beriem ako cvičenie proti alzheimerovi.
1 0
majkii majkii

buchač
....
Ale prečo do toho miešaš iba Rezeša, tak to mi nejak nejde do hlavy. Predsa nie iba on samojediný urobil to, čo urobil...a to sa ho absolútne nezastávam. Taký Kaník a iní nič ? Nechce hľadať aj ďalších, čo majú v BŠ svoje maslo na hlave.

.....
.
citujem z kroniky mesta https://www.banskastiavnica.sk/wp-co...a_rok-1999.pdf

19. 5. 1999
Vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ v Žiari nad Hronom vzniesol obvinenie voči Ing. Alexandrovi
Rezešovi z Košíc a JUDr. Dušanovi Kollárovi z Bratislavy pre trestný čin zneužívania vlastníctva. Podľa obvinenia obaja sú podozriví, že ako vlastníci domu na Námestí sv. Trojice, ktorý je zapísaný v Ústrednom zozname kultúrnych pamiatok SR, dali v ňom vykonať stavebné a búracie práce, čím zničili hmotnú podstatu
tejto kultúrnej pamiatky. Šlo o meštiansky barokový dom z 18. storočia. Vyšetrovanie sa začalo z podnetu
občianskeho združenia Spolok Banskej Štiavnice ´91.
Ako sa ukázalo, v dome boli zničené vzácne renesančné a barokové klenby, keď vlastníci v tomto historickom
objekte vybudovali bazén. Rekonštrukčné práce sa konali bez stavebného povolenia. O dva dni sa k dodatočnej legalizácii stavby vyjadril v mene mesta jeho primátor Ing. Marián Lichner, CSc. Povedal, že mesto
súhlasí s dodatočnou legalizáciou rekonštrukcie domu na Námestí sv. Trojice č.19 s podmienkou, že ku kolaudačnému konaniu budú priložené vyjadrenia Stredoslovenských vodárni a kanalizácií, š. p. Žiar nad Hronom, a Stredoslovenských vodárni a kanalizácií, š. p. Banská Bystrica, o odbere vody a jej vypúšťaní z bazéna

20. 9. 1999
Prezident SR Rudolf Schuster potvrdil, že Alexnader Rezeš mu poslal žiadosť o udelenie milosti. Žiadosť sa
týkala jeho obvinenia z trestného činu zneužívania vlastníctva. Podľa obžaloby sa Alexander Rezeš dopustil
trestného činu tým, že ako vlastník domu v Banskej Štiavnici, ktorý bol zapísaný v ústrednom zozname
kultúrnych pamiatok, dal vykonať búracie a stavebné práce, ktorými sa zničila pamiatková podstata objektu

Kaníkov hotel GRAND Matej ani penzión nie sú NKP.
Naposledy upravil majkii : 18.03.23 at 23:11
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
majkii
buchač
....

.....
.
citujem z kroniky mesta

Neviem, či schválne, ale vypichol si LEN toho Rezeša a na ostatné nič.
Lenže v týchto súvislostiach je brať všetko a so všetkým...a teda nepozerať sa na to odkiaľ je a z akej politickej garnitúry pochádza.

Čo sa týka Kaníkovho hotela ?
A nie je to v tej podstate úplne jedno, či ide o NKP alebo len o obyčajnú nehnuteľnosť ? Kde si nejaký politik robí vo svojom okolí, čo len chce a má všetkých navôkol na háku a strpčuje im život ?

Že hotel Grand nie je NKP ? Ako vravím, a nie je to jedno ?
Poznámka - včera som nehľadal podrobnejšie info, tak došlo k omylu.
Áno, Grand hotel nie NKP...ALE je zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Takže sa pýtam...čo je vyššie postavené ? Odpovedz si sám.

Krásnu Hôrku dávaju dokopy cca 10 rokov a ešte stále nie je komplet zrekonštruovaná. Som zvedavý, ako dlho to bude trvať pri BŠ.

Notre Dame zhorela pred 5 rokmi...ešte ani len požiar nebol uhasený a na čerstvo založenom konte sa do 24 hodín nachádzali milióny éčiek. Minule som videl v správach, že na dokončenia majú cca pol roka, lebo nejaké výročie.
Aký to rozdiel medzi nami a francúzmi...tomu sa vraví nacionalizmus - vlastenectvo.
0 1
majkii majkii

bjuty smis
majkii
Že sa s tým náckovskym chu.jom bavíš.
On je ako hovno, keď naň stupis...nič , neho nemáš, len spinave topánky...a smrad niekoľko dni..
Máš pravdu, od toho nastražistu sa človek hnusne zašpiní a smrdí, možno nemá zmysel sa s ním baviť. Na druhej strane, každé tieto jeho ožranské teátra od nastrážovania, cez Birkenau, spaľovacie komory, či mydlá, len viac a viac ukazujú na jeho extrémistické myslenie. Nedávam si veľké nádeje, možno to jeho tunajším priateľom, čo ho tu mojkajú, aspoň trochu pomôže, možno viac budú vážiť slová pri chrapúňskych poznámkach o viedenskej klinike, či hodnotiacej poznámke o spoločnosti "hodnej chvály", a možno už im nepríde žartovný nastražistický pozdrav.
1 0
majkii majkii

buchač
majkii
buchač
....

.....
.
citujem z kroniky mesta

Neviem, či schválne, ale vypichol si LEN toho Rezeša a na ostatné nič.
Lenže v týchto súvislostiach je brať všetko a so všetkým...a teda nepozerať sa na to odkiaľ je a z akej politickej garnitúry pochádza.

Čo sa týka Kaníkovho hotela ?
A nie je to v tej podstate úplne jedno, či ide o NKP alebo len o obyčajnú nehnuteľnosť ? Kde si nejaký politik robí vo svojom okolí, čo len chce a má všetkých navôkol na háku a strpčuje im život ?

Že hotel Grand nie je NKP ? Ako vravím, a nie je to jedno ?
Poznámka - včera som nehľadal podrobnejšie info, tak došlo k omylu.
Áno, Grand hotel nie NKP...ALE je zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Takže sa pýtam...čo je vyššie postavené ? Odpovedz si sám.

Krásnu Hôrku dávaju dokopy cca 10 rokov a ešte stále nie je komplet zrekonštruovaná. Som zvedavý, ako dlho to bude trvať pri BŠ.

Notre Dame zhorela pred 5 rokmi...ešte ani len požiar nebol uhasený a na čerstvo založenom konte sa do 24 hodín nachádzali milióny éčiek. Minule som videl v správach, že na dokončenia majú cca pol roka, lebo nejaké výročie.
Aký to rozdiel medzi nami a francúzmi...tomu sa vraví nacionalizmus - vlastenectvo.
Tak si sa pýtal, čo ťahám do "morových" rán kultúrnych pamiatok Banskej Štiavnice privatizéra a neozbohatlíka.
Výsledok pôsobenia košického HZDSáckeho privatizéra Rézeša v Štiavnici je rovnaký ako tých rómskych detí v Krásnohorskom podhradí teda zničené pamiatky. Zásadný rozdiel je v dvoch veciach.
1) - Úmysel - prominentný privatizér, nevedel čo s peniazmi tak pre seba a svojich zbohatlíckych kumpánov vybudoval luxusné haciendy čím zničil národné kultúrne pamiatky. Na rozdiel od Réreša rómske deti nešli s úmyslom podpáliť kopec a zničiť pamiatku, bola to tragická nehoda.
2) Rozsah škody spôsobenej - Rezešom bol fatálny, jeden z domov - národnú kultúrnu pamiatku museli zbúrať, v ostatných dvoch bol predmet pamiatkovej ochrany z časti alebo úplne zničený. Krásnu Hôrku požiar nezničil fatálnym spôsobom, ako sám píšeš obnova pokračuje viac ako 10 rokov a možno bude trvať ešte ďlších.10 rokov, ale predmet pamiatkovej ochrany je zachovaný.

Teraz príklad toho vlastenectva
Kým privatizér Rezeš zničil naše kultúrne bohatstvo v troch domoch na trojičnom námestí, nič sa mu v zásade nestalo. Keď sa stala katastrofa na Krásnej Hôrke, napochodovali do Krásnohorského Podhradia cirkusovým spôsobom hordy fašistov tiež vlastencov a ich ataman "nakupoval" pozemky pod osadou .
A čo okrem nazi cirkusu zmenilo? Nič, tí ľudia tam žijú v rovnakom blate a biede, v rovnakej nižšej vzdelanosti a kultúrnej povedomosti, ako predtým a žiaľ budú žiť tak aj po tom.
Byť vlastencom neznamená mlčky sa prizerať na ničenie pamiatok privatizérmi a neozbohatlíkmi, alebo viesť prázdne reči, čim viac sa spomenie slovo vlastenec tým viac je vlastenec, a vlastenectvo nie je ani pochodovanie v kanadách a gardistických uniformách a hulákaním homofóbnych výlevov v Krásnej Hôrke, to je sprostý nacionalizmus.
Príklad vlastenectva je aj v tom čo sa včera stalo v BŠ, to že ľudia prišli dobrovoľne pomáhať v zachraňovní vzácneho banského archívu, umaleckých predmetov z galérky. To je vlastenectvo nie nacionalizmus.
doplním ešte citát Alberta Einsteina
„Nacionalizmus podľa môjho názoru nie je ničím iným,
ako naivným ospravedlňovaním ozbrojovania a agresie.“
Naposledy upravil majkii : 19.03.23 at 10:03
0 1
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

buchač
Nehnuteľnosť predá MAĎAROM !!! ...a nad tým by sa malo zaplakať.
Nahodou ja som celkom rada ze ich kupili madari, inak by schatrali. Jedine co ma stve, ze neviem madarsky
0 0
Nandrolon Nandrolon

Májka, Bjuty, Duves, ste len obyčajné hovná.
Človek ak by vás stretol v reále, tak vám ukáže maximálne fuckera, lebo špiniť si ruky s hovnami nikto nebude.
Okrem toho, Májka, tebe stále nedám pokoj? Aj sa ti o mne sníva?
Presne provokatéri ako ty si myslia, že ma vyprovokujú. No, ak budete mať za sebou také skúsenosti ako ja, tak pochopíte, že chuj spoza PC ma nedokáže vyprovokovať.
A Májka, ty choď Na stráž, toho svojho jednoizbového bytu, aby ti zo stolíka tých 5 eur čo ti tam dala mamka niekto neukradol :-)))))))))))))))))))))
1 3
majkii majkii

po pravidelnej sobotnej oslopanici sa nastrážista https://www.porada.sk/member.php?u=21118 prebudil a pomazal tie svoje, slušne sa to nazvať nedá. Zdá sa, že ten Tatranský čaj 52% a potom Martignac 40% čo ponúkal pepsikove v šuťáku vyslopal sám, lakomec
tak si pripomeňme
Nastražistické pozdravy, a o posielaní človeka do vyhladzovacieho tábora Birkenau,
Šuťák
13-02-23 18:48 Nandrolon: Na stráž a Heger do Birkenau! :-)))))))))))))))))))))))))))

o vymyslených mydlách z koncentrákov,
18.3.2023 19:11
Nandrolon
Majii ty hlúpa defekčná sviňa.
Ty si sa vyšmykol pri zabíjačke.
Svoje vydrbané dejiny si nechaj pre svoju vydrbanú rodinu. Ja žijem v prítomnosti a podľa toho sa riadim.
Vy, ktorí žijete vymyslenými mydlami z koncentrákov, dúfam, že dnes nepoužívate mydlá, lebo vám to niečo pripomína, čuráci.
o tom ako skončím v splyňovacej komore
18.3.2023 20:13
Nandrolon
Májka, narodil si sa ako nechcený fas, a tak aj v splyňovacej komore /ak sa nedáš pochovať,čo sa nedáš/ skončíš /treba naštudovať kremáciu/.
Ešte nejaká pochybnosť o Kysuckom FAŠISTOVI?
Naposledy upravil majkii : 19.03.23 at 13:16
1 1
duves duves

Niekto
Plus pridam, že neonacek, čo vzhliada k Rusku. Toto tu už bolo.
https://www.stoplusjednicka.cz/jako-...polskem-brestu
2 1
Nandrolon Nandrolon

Paštekár Májka,
na stráž som už vysvetľoval viackrát, mydlá si kupujem v obchode a históriu neovládam.
To, že skončíš v splyňovacej komore je fakt, ak sa dáš spáliť.
Pozeral som videá mechanizmu spaľovania ľudských tiel a neviem, či vieš, že v podstate ide o samovznietenie, lebo priamy plameň na ľudský kadáver je nehumánny, síce neviem prečo ale asi iní odborníci tak rozhodli.
Si len hovno, ktoré tu chce zo mňa robiť akéhosi fašistu ale sám je fašista.
Budem reagovať na každý tvoj fašistický grc.
0 3
duves duves

Niekto
Ráno vstane a vidí v zrkadle čo? No predsa hovno. Hajluje, okolo neho samé hovná. No a potom si myslí, že všetci sú ako on.
1 1
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

zas to tu vyvádza ???
3 dni vám budú z neho topánky smrdieť.......len tak si ho nezoškrabete....
0 2
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

buchač
.....................

Pri Notre Dame - kdesi som videl tie ich návrhy - no hrůza a děs....

Samozrejme -Parížania zavrhli túto "zhovädilosť" - ak obnova - tak do podoby, aká bola predtým. Predsa len - je to pamiatka a nie objekt na "pokusy".
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať