Urcite potrebujes lekarsky posudok.
Jedna z moznosti je poziadat o preradenie na inu, vhodnu pracu - pisomne, s posudkom ako prilohou ziadosti. To ale musi byt PN ukoncena.
§69
(1) Zamestnanec môže pracovný pomer okamžite skončiť, ak
a)podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu,
....
(4)Zamestnanec, ktorý okamžite skončil pracovný pomer, má nárok na náhradu mzdy v sume svojho priemerného mesačného zárobku za výpovednú dobu dvoch mesiacov.
Nedávaj výpoveď !!
===================
Ajuš71 (Dnes 21:37) Mám takú prácu, že zamestnávateľ nemá pre mňa inú vhodnejšiu prácu.
--------------------------------------
Ajuš71 (Dnes 21:31) Mám také zamestnanie, že zamestnávateľ ma nemá na akú inú vhodnejšiu prácu preradiť.
Alebo jej výpoveď dá zamestnávatel s nárokom na odstupné.
==================
A ten nárok bude platiť kto ?
Len mi nepovedz, že túto náhradu by mal platiť zamestnávateľ.
Ale aj tak mi to hlava neberie...
P.S.:
Ono tie invalidné sú dosť často dobrý odrb. Trúfam si tvrdiť, že takých 50% (a to cigánov do toho nerátam) si invalidný absolútne nezaslúžia...
Chcela by som sa dopýtať ... keď ukončím PN môžem hneď nastúpiť na dovolenku na tých 15 dní? S tým, že by som si poslala žiadosť na preradenie na pre mňa vhodné miesto?
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
A samozrejme, musis mat dost dni dovolenky (kvoli PN sa krati, pripadne v tomto roku vobec nevznikol narok)
Tak fakt neviem ako to poriešim.
3 dni z roku 2021 ti neprepadli (lebo si bola na PN) a mozes ich po skonceni PN cerpat .
Mas teda dokopy narok na 20 dni dovolenky.
A tá PN od 4.5.2022 doteraz. Viete mi to prepočítať, prosím?
3 dni z roku 2021 , spolu 18 dni.
Ale ak mas nerovnomerne rozlozeny pracovny cas, tam sa to prepocitava na tvoje zmeny a na dni je to menej. Toto plati pri rovnomerne rozlozenom pracovnom case. Pockaj, co spocita mzdarka.