Uz som tu mala vlakno o odstupnom, kedze mi zanikla pozicia vo firme a podla par. 63 1 b ma idu prepustit. Tuto temu davam separatne, kedze sa tyka specifickej casti:
1/ Ak mi este pred vypovedou ponuknu inu poziciu vo firme, ktoru nemam uvedenu v pracovnej zmluve:
a) ak to prijmem a nebudem to vediet robit alebo nemam na tu pracu predpoklady, cize vezmem to, len aby som neprisla o pracu? Potom uz zrejme na odstupne nemam narok ak by ma chceli dat prec, lebo to neviem robit?
b) ak to odmietnem, pretoze je to v nesulade s mojou prac. zmluvou, stale mam narok na odstupne z dovodu 63 1b?
2/ ak mi napr. v oktobri HR chce ponuknut odstupne, s vypovedou na zaklade dohody k 31.10. a ak by som bola cely mesiac PN, tak ako by to riesili?
3/ Zamestnavatel, hoci mi oznamil, ze koncim, sa ma snazi este v praci vyzmykat, nuti ma pracovat nadcasy kazdy den a kazdu chvilu kontroluje co robim. Navyse pozicia, ktoru vykonavam, stale existuje a sme na nej dvaja, pricom odchadzam len ja. Cize pozicia ako taka vo firme nadalej bude existovat mozno este niekolko mesiacov, hoci mne chcu dat dovod vypovede prave zanik pozicie.
Naposledy upravil icequeen : 20.09.23 at 08:03
Potom naozaj nerozumiem, co vymyslas a nevezmes tu ponukanu dohodu.
Ako chces pracovat este celu vypovednu dobu ,ked uz teraz nevies pracovat a to este ani vypoved nemas ?
necudujem sa, ze ta zamestnvatel kontroluje viac, asi si to vsimol. A veronikine upozornenie je celkom na mieste ... ale takymto pristupom si to sposobis sama ...