Nový nápad týkajúci sa 2%
Inštitút sociálnej demokracie, ktorý vznikol v apríli minulého roku a v ktorého dozornej rade je minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, či prezident Peter Pellegrini dospel v rámci analýzy k skvelému nápadu, ako prerozdeľovať peniaze tým, ktorí to potrebujú.
Pýtate sa že ako?
Zrušila by sa možnosť pre právnické osoby poukazovať 2% z daní a tých nerozdelených cca 30 – 50 miliónov euro by sa použilo pre tých, ktorí to potrebujú, lebo inštitút má asi pocit, že v súčasnosti tieto finančné prostriedky nevyužívajú tí, ktorí ich potrebujú?
Ja by som mala iný nápad. Čo tak pozrieť sa na tie nerozdelené podiely zaplatenej dane, ktoré by mohol štát prerozdeliť tým, ktorí to potrebujú a neohrozovať dookola organizácie, ktoré ho v mnohých veciach suplujú a firmy, ktoré im v tom chcú pomôcť?
Podľa dostupných informácií ostáva v štátnom rozpočte z nerozdelených 2% tiež slušný balík.
Každopádne veľmi som zvedená aké pozmeňovacie návrhy sa objavia v rámci novely zákona o mimovládnych organizáciách v septembri. (kopírované z materiálu Ing. Jaroslavy Lukačovičovej, neziskové organizácie )