Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XXI.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Dúfam, že dvadsať prvý pokus bude aspoň trošku úspešnejší.
Téma je uzavretá.
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Druhý raz? Maj sumene! - jak sa u nás dakedy hovorilo, veru som to dávno nepočula. Buchy dal link na šuťák.
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

kukučka
Druhý raz? Maj sumene! - jak sa u nás dakedy hovorilo, veru som to dávno nepočula. Buchy dal link na šuťák.
aha nevedel som. musím sa naučiť otvoriť na šuťáku
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kukučka
Buchy, stačilo mi včera čítať, že tú tanečnicu nikto nepozná, nevie kde sa učila tancovať atď. a ty tu ešte pod oči vtrepeš bez varovania na ňu link?
Aby sme boli objektívni, tak vzdelanie čajočka by aj mala...a aj nejakú prax.
Proskám pekne...a to je info z Národného divadla v Prahe a nie nejaký slint od Drličku.
https://www.narodni-divadlo.cz/cs/pr...cikova-1611429

...ani ja som ju nepoznal do tej doby, pokiaľ sa nezverejnilo info, že je Šimečkova priateľka.
Povedzme si otvorene, že kto vlastne (myslím bežných jedincov) pozná baleťákov...a je jedno, odkiaľ pochádzajú. Pokiaľ to nie je fanda do baletu, tak je to proste pasé. Podobne je to aj pri operných spevákoch.
Našinec pozná viacmenej len hercov...a aj to len tých, čo sa dennodenne zviditeľňujú na obrazovkách a následne o nich píše (rieši každé hlúposť) mainstream.

Horšie už ale je, že sa takáto umelkyňa dá na takúto umeleckú dráhu...a to neriešim video, kde v monológu je solídne vulgárna.
Apropó...ten text je inak vcelku pravdivý....nastavuje zrkadlo dnešným influenserkám, ružuprijímajúcim a podobným čajočkám...proste zlatokopkám.

Ale najhoršie je, že na takéto " divadlo, či balet " sa dávajú solídne prachy.
...a na kritiku sa ide vyťahovať klasika = lebo Fico.
Ibaže porovnávať 200k, ktoré dostala Ferienčíková s 10k, ktoré dostal maník v chránenej dielni je trochu silná káva.
buchač buchač

XOX
a Naši zrejme kúpili systém Pegasus
...a ???

Akože len Slovensko ho kúpilo...od roku 2016 ???
https://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_(spyware)

Poznámka :
...a nie je náhodou tomu tak, že pôvodne chceli tento systém kúpiť Vaši (veď nahrávanie a sledovanie bola Matovičova prax) a terajšia vláda len objednávku dotiahla do konca ?
Lebo nejak neverím, že by sa celá anabáza stihla urobiť za pár mesiacov, čo je Ficova vláda pri moci.
--------------------------------------------
Štátne bezpečnostné zložky zrejme získali schopnosť "totálnej penetrácie" mobilného telefónu. Znamenalo by to, že Slovenská informačná služba (SIS) môže mať prístup do akéhokoľvek mobilného telefónu, píše Denník N.
V utorok to naznačil aj poslanec SaS Juraj Krúpa. „Máme tu Slovenskú informačnú službu (SIS), ktorej boli posilnené kompetencie, môže začať odpočúvať bez rozhodnutia súdu, dokonca si prednedávnom, pred nejakým časom, obstarali nové systémy, ktorými sa vedia nabúravať do telefónov, do elektronických zariadení, ktoré postupne spúšťajú,“ povedal Krúpa na tlačovke k problémom v polícii a k bombovým vyhrážkam školám.
https://domov.sme.sk/c/23378941/tajn...t-pegasus.html
Blbeček Krúpa je nejak dobre informovaný...a to vo mne evokuje to, čo som uviedol vyššie, že v tom obchode mali ruky najprv Vaši.

P.S.:
..a keby aj sa kúpil tento systém, tak komu to vadí ?
Bežnému človiečikovi veru nie a tí ostatní nech si nesú následky svojho (nie raz nekalého) konania.
Naposledy upravil buchač : 04.09.24 at 12:58
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

pavol54
kukučka
Na sutaku neotvoris, skopiruj odkaz a vlož do prikazoveho riadku
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

veronikasad
pavol54
kukučka
Na sutaku neotvoris, skopiruj odkaz a vlož do prikazoveho riadku
dnes idem pre tablet(u), bude posledné školenie "digi senior" dúfam že "nebuknem"
kukučka kukučka

vyfarbím a pravým myšítkom otvorím
kukučka kukučka

buchač
kukučka
Buchy, stačilo mi včera čítať, že tú tanečnicu nikto nepozná, nevie kde sa učila tancovať atď. a ty tu ešte pod oči vtrepeš bez varovania na ňu link?
Aby sme boli objektívni, tak vzdelanie čajočka by aj mala...a aj nejakú prax.
Proskám pekne...a to je info z Národného divadla v Prahe a nie nejaký slint od Drličku.
https://www.narodni-divadlo.cz/cs/pr...cikova-1611429

.
Nič som o nej nevedela, ani nehľadala, ani si nevieš predstaviť, ako ma mrzí, že som vymazala históriu, snáď ešte na ten príspevok niekde natrafím, bol od niekoho, čo tvrdil že sa pohybuje v branži a nikde nič, ani u Ďurovčíka atď, nespomínam si kto to písal, nečítal to niekto? Na tak mladú žabu je ten zoznam v tvojom linku dosť dlhý a na YT nič z toho...no neviem
Naposledy upravil kukučka : 04.09.24 at 14:25
buchač buchač

Téma uzatvorená....no kóóónečne.

https://www.porada.sk/t205945-p159-p...ml#post3293088
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
buchač
Téma uzatvorená....no kóóónečne.

https://www.porada.sk/t205945-p159-p...ml#post3293088
Chýba ti hňup?
buchač buchač

marjankaj
Chýba ti hňup?
Nie tak je postavená otázka...aj keď jeho mám totálne na saláme.

V tej (akože smiešnej) téme šlo o všetko možné, len nie o vtip...samé kopírovanie obrážťokov z našich médií...samá cynická obluda a zomri.
Koho to vlastne zaujímalo ? Lebo mňa veru nie.
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
buchač
Koho to vlastne zaujímalo ? Lebo mňa veru nie.
No predsa tvojho krajana spolubojovnika. Ten sa v tom našiel.
buchač buchač

Ja vtipy rád...pokiaľ to má šmrnc. Ale jedno a to isté furt dokola omrzí...
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Konečne Google vydal správnu aktualizáciu Google peňaženky (app). Pred 2 mesiacmi aktualizoval a mnoho mobilov s NFC odrazu nemohlo platiť (vraj rootnuté zariadenie). Oni z aktualizácii vyhodili certifikácie a Play Protect (ich vlastná ochrana) ich označila za nezabezpečené (dokonca i nové, práve vybalené), ale samotná aplikácia bola označovaná OK. Skoro 2-mesačné písanie s Googlom (nie automat!) sa vyplatilo. Takže (zatiaľ) to funguje.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Misoft, vyser sa na tote NFC. Však SaS tvrdí, že nákupy do 700 eur sa už neplatia. To je dosť borovičiek, aj na 2 týždne!
:-))))
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

buchač
Ja vtipy rád...pokiaľ to má šmrnc. Ale jedno a to isté furt dokola omrzí...
Hmm? ... nová doba, hosť vyhadzuje čašníka ... Nová doba, nové vtipy.

Jeden taký Ilavský.

Japonci volali Gustovi, že ho navštívia, ale sa chcú zastaviť v Bratislave. Gustovi sa do Bratislavi nechcelo, zavolal Vasiľovi, že nech ich privíta v Bratislave. Japonci vystupujú z lietadla. Vítajúci podáva ruku a predstavuje sa Vasiľ Biľak, japonec tiež. Ušimi Sako. Kúrva, a odkiaľ ty vieš, že ja som krajčír?

Teraz len tému zavrú, keď máme tú slobodu slova.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nandrolon
Misoft, vyser sa na tote NFC. Však SaS tvrdí, že nákupy do 700 eur sa už neplatia. To je dosť borovičiek, aj na 2 týždne!
kukučka kukučka

Našli moji rádcové, našli, zdieľané na FB krížom krážom:
Kto je Šimečkova Soňa Ferienčíková? Alebo...ako sa vyrába hviezda, ktorá má potom nárok na dotácie. Základom je vybaviť jej najprv ocenenie...
Napísala mi do správy moja známa, ktorá sa celý život živila tancom. Kopírujem: To je fakt, za celú moju umeleckú kariéru som o nej raz nepočula! Ani v tanečných ani v hereckých kruhoch a to som sa hýbala ozaj medzi hercami a tanečníkmi, na Novej Scéne, v SND, v TV, poznám ľudí z Andreja Bagara v Nitre, robila som mnohé umelecké projekty, ale poviem ti, nikto Soňu Ferienčíkovu nespomenul, nikde sa nemihla, nikde o nej za tie roky nebolo počuť. A oni ju nominujú na Dosky?? To je rovnaké ako keď starému Šimeckovi museli udeliť novinársku cenu, aby ostal relevantný. Tak museli aj ju trosku zviditeľniť. Rovnaký muster.
Ako si oni dokážu vyrobiť svoju reputáciu... Ona je naozaj vyfabulovaná star. Učebnicový príklad. Ani len hosťovať v nejakom predstavení nebola. Žiadna spolupráca s tými, ktorí niečo na tanečnej scéne znamenajú, s Ďurovčíkom, ci Lacom Cmorejom (slov. choreograf), v SND-čku, v Bralene, nikde! Tanečné kurzy neviem kde navštevovala, lebo nevidela som ju ani na jednom.
Sú tam väčšinou tanečníčky z Novej scény, tanečníci od Lacka Cmoreja, či z SND alebo od Miňa Keresa. Sonička nikde. Tak neviem.. A apropo, ak je taká úžasná a uznávaná, prečo si na svoj život nedokáž zarobiť ako ostatní tanečníci, ktorých poznám a ktorí sa živia tancom celý život??
Naposledy upravil kukučka : 04.09.24 at 21:28
buchač buchač

kukučka
Našli moji rádcové, našli, zdieľané na FB krížom krážom:
Kto je Šimečkova Soňa Ferienčíková?
Napísala mi do správy moja známa, ktorá sa celý život živila tancom.

Tanečné kurzy neviem kde navštevovala, lebo nevidela som ju ani na jednom.
Žiadna spolupráca s tými, ktorí niečo na tanečnej scéne znamenajú, s Ďurovčíkom, ci Lacom Cmorejom (slov. choreograf), v SND-čku, v Bralene, nikde!
Sú tam väčšinou tanečníčky z Novej scény, tanečníci od Lacka Cmoreja, či z SND alebo od Miňa Keresa. Sonička nikde. Tak neviem.. A apropo, ak je taká úžasná a uznávaná, prečo si na svoj život nedokáž zarobiť ako ostatní tanečníci, ktorých poznám a ktorí sa živia tancom celý život??
Vidíš...a to je to, čo ja veľmi nemusím.
Som posledný, čo by obhajoval Ferienčíkovú, ale až také osočovanie ?
Prečo tie tajnosti, prečo nezverejnila meno tej tanečníčky...???
Spolupráca s našimi, čo niečo znamenajú ??? Tí, čo znamenajú niečo len na slovenskej scéne je povinná jazda ?
Ďurovčík je kto ??? Boh baletu...??? Lebo poslednou dobou je len trápko ako rozhodca v tanečnej šou...holt, kolená bolia, každé euro sa hodí.

Ak známa nevie použiť Google, tak je to jej chyba...viď

Ako tanečná interpretka spolupracovala s holandskou skupinou T.R.A.S.H. Dance Company, s choreografkou Pauline Roelants, s holandskou divadelnou režisérkou Gwendalyne van Erp v projekte Urge (2010) a s talianskym choreografom Davidom Sportellim na projektoch De-Sync (2010) a See (2011). V Mníchove spolupracovala s nemeckým režisérom Maroldom Langerom-Philippsenom na produkciách Tsvaika (2011), Radioprichnik (2011) a Lolitanow (2012). Na Slovensku spolupracovala so Šárkou Ondrišovou na inscenáciách Voda na vode (2011), s režisérom Jánom Šimkom na dokumentárnej inscenácii Steel my heart (2012), s Luciou Holinovou na projekte Fuga (2012), s Jarom Viňarským na projekte Xira (2013), s Petrou Fornayovou na projektoch Objekty výskumu (2014) a Opernball (2016). V Prahe spolupracuje so súborom VerTeDance na projektoch Kolik váží vaše touha? (2013) a Korekce (2015) a so Spitfire Company na inscenáciách Krevety á la indigo (2014) a Antiwords (2014).
Vystupovala v Česku, Maďarsku, Nemecku, Poľsku, Francúzsku, Belgicku, Holandsku, Španielsku, Škótsku, Portugalsku, Bulharsku, Grécku, Izraeli, Mexiku a Číne.
Má na konte úspešné projekty: DEBODY (2012), Imago (2013) v koprodukcii s divadlom Studio ALTA Praha, Bakkheia (2014) – projekt zaradený na Aerowaves Twenty 15, Let Me Die In My Footsteps (2015) – koprodukčný projekt so skupinou ME-SA, zaradený na Aerowaves Twenty 16. The Fatal Match (2015), SOTTY (2016) a Potmehúd (2016) – koprodukčný projekt s divadlom Studio ALTA Praha a multimediálny projekt Everywhen (2018).
https://www.theatre.sk/projekty/10-t...a-feriencikova

P.S.:
Ale zopakujem znova...tých 200 litrov ako dotácia je trochu priveľa.

Za hento dielo - Everywhen bola nominovaná na cenu Dosky 2018.

vlado 33 vlado 33

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

misoft
Nandrolon
Dopraj si aspoň NFC stierací los
FB_IMG_1725495642270.jpg  
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať