kukučka
Našli moji rádcové, našli, zdieľané na FB krížom krážom:
Kto je Šimečkova Soňa Ferienčíková?
Napísala mi do správy moja známa, ktorá sa celý život živila tancom.
Tanečné kurzy neviem kde navštevovala, lebo nevidela som ju ani na jednom.
Žiadna spolupráca s tými, ktorí niečo na tanečnej scéne znamenajú, s Ďurovčíkom, ci Lacom Cmorejom (slov. choreograf), v SND-čku, v Bralene, nikde!
Sú tam väčšinou tanečníčky z Novej scény, tanečníci od Lacka Cmoreja, či z SND alebo od Miňa Keresa. Sonička nikde. Tak neviem.. A apropo, ak je taká úžasná a uznávaná, prečo si na svoj život nedokáž zarobiť ako ostatní tanečníci, ktorých poznám a ktorí sa živia tancom celý život??
Vidíš...a to je to, čo ja veľmi nemusím.
Som posledný, čo by obhajoval Ferienčíkovú, ale až také osočovanie ?
Prečo tie tajnosti, prečo nezverejnila meno tej tanečníčky...???
Spolupráca s našimi, čo niečo znamenajú ??? Tí, čo znamenajú niečo len na slovenskej scéne je povinná jazda ?
Ďurovčík je kto ??? Boh baletu...??? Lebo poslednou dobou je len trápko ako rozhodca v tanečnej šou...holt, kolená bolia, každé euro sa hodí.
Ak známa nevie použiť Google, tak je to jej chyba...viď
Ako tanečná interpretka spolupracovala s holandskou skupinou T.R.A.S.H. Dance Company, s choreografkou Pauline Roelants, s holandskou divadelnou režisérkou Gwendalyne van Erp v projekte Urge (2010) a s talianskym choreografom Davidom Sportellim na projektoch De-Sync (2010) a See (2011). V Mníchove spolupracovala s nemeckým režisérom Maroldom Langerom-Philippsenom na produkciách Tsvaika (2011), Radioprichnik (2011) a Lolitanow (2012). Na Slovensku spolupracovala so Šárkou Ondrišovou na inscenáciách Voda na vode (2011), s režisérom Jánom Šimkom na dokumentárnej inscenácii Steel my heart (2012), s Luciou Holinovou na projekte Fuga (2012), s Jarom Viňarským na projekte Xira (2013), s Petrou Fornayovou na projektoch Objekty výskumu (2014) a Opernball (2016). V Prahe spolupracuje so súborom VerTeDance na projektoch Kolik váží vaše touha? (2013) a Korekce (2015) a so Spitfire Company na inscenáciách Krevety á la indigo (2014) a Antiwords (2014).
Vystupovala v Česku, Maďarsku, Nemecku, Poľsku, Francúzsku, Belgicku, Holandsku, Španielsku, Škótsku, Portugalsku, Bulharsku, Grécku, Izraeli, Mexiku a Číne.
Má na konte úspešné projekty: DEBODY (2012), Imago (2013) v koprodukcii s divadlom Studio ALTA Praha, Bakkheia (2014) – projekt zaradený na Aerowaves Twenty 15, Let Me Die In My Footsteps (2015) – koprodukčný projekt so skupinou ME-SA, zaradený na Aerowaves Twenty 16. The Fatal Match (2015), SOTTY (2016) a Potmehúd (2016) – koprodukčný projekt s divadlom Studio ALTA Praha a multimediálny projekt Everywhen (2018).
https://www.theatre.sk/projekty/10-t...a-feriencikova
P.S.:
Ale zopakujem znova...tých 200 litrov ako dotácia je trochu priveľa.
Za hento dielo - Everywhen bola nominovaná na cenu Dosky 2018.