Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XXI.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Dúfam, že dvadsať prvý pokus bude aspoň trošku úspešnejší.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Pondelok šla moja dcéra k zubárke - bola si dať vytrhnúť zub (vzadu) - 1 hodinu tam sedela, potom ju zobrala. Výsledok - NEVYTIAHLA, lebo sa "nedá" vytiahnuť, lebo zubárka to nevládze. Dcéra zaplatila 10€ za injekciu a +10 € za zákrok - zub na kieste a ešte väčšie bolesti, huba rozbitá. Doktorka jej oddkázala, aby šla inde, alebo počkala 2 týždne a prišla znova. Tak v utorok sadla na autobus, šla do univerzitnej v KE a tam čakala 10 minút a o tri minúty bola bez zuba. A platila za injekciu 2,5€!!!. Výkon - hradený ZP (komplet).
Keď sa vrátila domov (vysmiata ako lečo , tak len oznámila, že s tou zubárkou končí, pretože je absolútne neschopná. A mala tú odvahu toľké prachy pýtať za niečo, čo ani neurobila.
To sme teda dopadli s tým zdravotníctvom.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

misoft
Pondelok šla moja dcéra k zubárke - bola si dať vytrhnúť zub (vzadu) - 1 hodinu tam sedela, potom ju zobrala. Výsledok - NEVYTIAHLA, lebo sa "nedá" vytiahnuť, lebo zubárka to nevládze. Dcéra zaplatila 10€ za injekciu a +10 € za zákrok - zub na kieste a ešte väčšie bolesti, huba rozbitá. Doktorka jej oddkázala, aby šla inde, alebo počkala 2 týždne a prišla znova. Tak v utorok sadla na autobus, šla do univerzitnej v KE a tam čakala 10 minút a o tri minúty bola bez zuba. A platila za injekciu 2,5€!!!. Výkon - hradený ZP (komplet).
Keď sa vrátila domov (vysmiata ako lečo , tak len oznámila, že s tou zubárkou končí, pretože je absolútne neschopná. A mala tú odvahu toľké prachy pýtať za niečo, čo ani neurobila.
mne zubár vyvŕtal dieru miesto liečivej vložky povedal že si mám vycuckávať (tlmočím čo povedal) tak som si od neho o dva dni "vycuckal" odhlášku a dokumentáciu a išiel do inej ambulancie
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Dovolím si upozorniť, že výkon hradený ZP je len u zubárov, ktorí majú zmluvu so ZP.
Aj benefit od ZP je možný len u zazmluvnených zubárov.

ZP robia všetko preto, aby neuzatvorili novú zmluvu s novým lekárom. Vyhovuje im, ak je čo najviac zubárov bez zmluvy s poisťovňou. O tomto sa mlčí.

V mojom okolí poznám len jedného človeka, ktorý má zazmluvneného zubára. Všetci ostatní sú radi, že sa vôbec dostanú k zubárovi, lebo aj ten bez zmluvy má aj 2 mesačnú objednávaciu dobu. A už vôbec si nedovolia riešiť, že nemajú u neho benefity.

O cenách radšej pomlčím.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
misoft
Nechcem byť za zlého, ale uveríš mi, že ti (takpovediac) vo všetkom neverím - neuverím ???

Vravíš, že...." Zubárka NEVYTIAHLA, lebo sa " nedá " vytiahnuť, nakoľko zubárka to nevládze ? "

Tak ti poviem...môj (náš rodinný) zubár je chlap, vyšportovaný solídne...takže sa dá povedať, že zub vytiahne jedna radosť....a veru, že aj hej.
No aj napriek tomu poslal svojho času mňa na zubné oddelenie do špitáľa. Podobne takto dopadla aj dcéra.
Vieš prečo to zubár urobil ??? Lebo zhodnotil určité rizikové faktory pre a proti, na základe ktorých sa rozhodol.
...apropó...dcére vtedy trhali dve osmičky dole. Museli jej narezať ďasná, potom sa poihrať so zubami, šitie, atď...no srandičiek kopec, zo dva týždne chodila opuchnutá, ani maľovať sa nemusela, tak hrala všetkými farbami.
Si vieš predstaviť, že čo by sa dialo, ak by sa pustil do výkonu ? Lebo ja veru veľmi nie.

...a ty ideš odsúdiť doktorečku na základe tvojich nepatrných znalostí a obrovského preháňania ?
Sorry...ale ani si nechcem predstaviť ten elaborát, ktorý by si tu napísal, ak by doktorečka zub ťahala a niečo sa v tom procese pokazilo.

misoft
... šla do univerzitnej v KE a tam čakala 10 minút a o tri minúty bola bez zuba.
Nesranduj človeče...toto ti neuverím, aj keby si to odprisahal na stoh biblií.

misoft
Čo už...proste lebo Fico.
Naposledy upravil buchač : 20.04.24 at 17:13
Jarka 1 Jarka 1

Momentálne chodím s jedným zubom už asi 3 týždne. Som tam už pomaly ako inventár. Takže viem už kadečo.

Napr. aj to, že naozaj niektoré zuby - hlavne osmičky nedokáže každá žena vytiahnuť, lebo na to treba silu. Záleží aj od typu koreňa, aký zub má. Niekedy stačí počkať, lebo ak je tam zápal, tak sa ťahá ľahšie. Toto povedal zubár - chlap.

Tiež som musela pred týždňom 5 dní po jedle vycuckávať otvorený zub a malo to svoje opodstatnenie. Keďže tam bol potom aj iný problém, tak teraz mám liečivú vložku a story pokračuje. Nesťažujem sa, hlavne že nebolí. Dúfam, že do konca mesiaca bude zub zabetónovaný . Už šetrím dukáty
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

Jarka 1
Momentálne chodím s jedným zubom už asi 3 týždne. Som tam už pomaly ako inventár. Takže viem už kadečo.

Napr. aj to, že naozaj niektoré zuby - hlavne osmičky nedokáže každá žena vytiahnuť, lebo na to treba silu. Záleží aj od typu koreňa, aký zub má. Niekedy stačí počkať, lebo ak je tam zápal, tak sa ťahá ľahšie. Toto povedal zubár - chlap.

Tiež som musela pred týždňom 5 dní po jedle vycuckávať otvorený zub a malo to svoje opodstatnenie. Keďže tam bol potom aj iný problém, tak teraz mám liečivú vložku a story pokračuje. Nesťažujem sa, hlavne že nebolí. Dúfam, že do konca mesiaca bude zub zabetónovaný . Už šetrím dukáty
Jarka, a vydrží to, 3 týždne- interval veľmi krátky na to, aby si sa priznala pred verejnosťou, že chodíš s niekým......... ("Momentálne chodím s jedným zubom už asi 3 týždne"). ......
ja som asi stará škola......
Naposledy upravil Negoce : 20.04.24 at 18:19
Jarka 1 Jarka 1

Negoce
Jarka 1
Jarka, a vydrží to, 3 týždne- interval veľmi krátky na to, aby si sa priznala pred verejnosťou, že chodíš s niekým......... ("Momentálne chodím s jedným zubom už asi 3 týždne"). ......
ja som asi stará škola......
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

kukučka
Takto vyzerá kondenzačná čiara?
Toto je typický príklad nevzdelaného konšpirátora. Uvidí jeden obrázok a hneď si vytvorí svoju vlastnú predstavu o chemtrails, jedoch, a neviem o čom ešte. Pritom by stačilo dve minúty pogúgliť a vedela by si, že to je najväčšíe hasiacie lietadlo, určené na hasenie napr. lesných požiarov a takto vypúšťa vodu zo zásobníkov. Ak vieš anglicky, tak si to môžeš prečítať tu:

https://newatlas.com/evergreen-super...aircraft/9565/

A tu si môžeš pozrieť ja video, koľko trvá vypustenie vody.

Ak nie, tak si to daj cez google preložiť. A na druhej fotke: áno, tak vyzerajú kondenzačné čiary.

Alebo to ignoruj a ďalej ver tomu, že to lietadlo vypúšťa pesticídy, či niečo iné škodlivé.

A inak, tá fotka je stará asi 16 rokov.
Naposledy upravil Chobot : 22.04.24 at 09:12
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

ked si tú fotku zväčšíš, jasne tam vidieť tie vírusy, čo na nás američania nasadili.....
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Si asi v živote nevidel ako lietadlo naberá vodu na hasenie....a z akej výšky sa hasí... vďaka bohu za vzdelaných tu na porade.........uff...má kto zachrániť planétu....
buchač buchač

Chobot
kukučka
Toto je typický príklad nevzdelaného dezoláta a konšpirátora.
Osobne tiež nesúhlasím s názorom kukučky, ale akceptujem ho....no rozhodne ale nesúhlasím s jej opečiatkovaním, t.j. s tým, že je nevzdelaná, že je dezolátka.
Poznáš ju, že si ju označil za nevzdelanú ? Alebo dávaš svoj názor len na základe jej príspevkov, ktoré (mimochodom) nevykazujú žiadne známky nevzdelanosti.
Nehnevaj sa, ale myslím si, že si to prehnal.

Dezolát ? No ja neviem, ale na základe článku by mala byť kukučka na okraji spoločnosti.
https://blog.idnes.cz/vlastimilfurst...lat.Bg23011468
Nemyslím si, že je to tak...že je opustená, že je frustrovaná, a podobne.
Myslím si skôr, že v tomto prípade by sa to teda dalo kľudne považovať za určitý stupeň urážky...

Konšpirácie tu vždy boli, sú, a aj budú...je to predsa vec názoru a pohľadu jedinca na danú vec (myslené všeobecne), ktorí vonkoncom nemusí byť nevzdelaní, ba skôr naopak.
Apropó...koľko už bolo konšpirácií alebo hoaxov, ktoré sa postupom času stali tvrdou realitou a to aj napriek popieraniu....prípadne aj naopak, keď sa dávaná pravda stala práve tým hoaxom.
pavol54 pavol54

buchač
Chobot
kukučka
Osobne tiež nesúhlasím s názorom kukučky, ale akceptujem ho....no rozhodne ale nesúhlasím s jej opečiatkovaním, t.j. s tým, že je nevzdelaná, že je dezolátka.
Poznáš ju, že si ju označil za nevzdelanú ? Alebo dávaš svoj názor len na základe jej príspevkov, ktoré (mimochodom) nevykazujú žiadne známky nevzdelanosti.

Dezolát ? No ja neviem, ale na základe článku by mala byť kukučka na okraji spoločnosti.
Myslím si skôr, že v tomto prípade by sa to teda dalo kľudne považovať za určitý stupeň urážky...

Konšpirácie tu vždy boli, sú, a aj budú...je to predsa vec názoru a pohľadu jedinca na danú vec (myslené všeobecne), ktorí vonkoncom nemusí byť nevzdelaní, ba skôr naopak.
Apropó...koľko už bolo konšpirácií alebo hoaxov, ktoré sa postupom času stali tvrdou realitou a to aj napriek popieraniu....prípadne aj naopak, keď sa dávaná pravda stala práve tým hoaxom.
práve v rádii hovorili o výročí úteku Vrbu a Wetzlera na danú dobu ich považovali za konšpirátorov a hoaxerov, lebo ani ich židovská obec ani vatikán im neverili že sa niečo také deje v koncentráku. (všetkým bolo povedané že idú na práce)
mnoho iných udalostí sa časom ukázalo ako pravda
Negoce Negoce

pavol54
buchač
Chobot
kukučka

práve v rádii hovorili o výročí úteku Vrbu a Wetzlera na danú dobu ich považovali za konšpirátorov a hoaxerov, lebo ani ich židovská obec ani vatikán im neverili že sa niečo také deje v koncentráku. (všetkým bolo povedané že idú na práce)
v dnešnej dobe hádam postačí prečítať si materiál z MŽP SR, vidím v tom chýbajúce kritické myslenie , chýbajúce osobné kognitívne schopností..........https://www.minzp.sk/ovzdusie/ochran...ia/chemtrails/

a minulosť? film Správa, Obchod na Kozre - videla som , oba boli podľa skutočnosti....... prečo slováci, dokonca aj židovská obec neprijali fakty, kt. tvrdili dvaja Židia?
dôvod neprijatia (môj pohľad)......
svoje urobila propaganda, nacisti sa realizovali, Slováci im drukovali, Židia, cigáni a takí, kt. nesúhlasili to odniesli....... po oslobodení z východu ale i zo západu "nevieriaci uverili "(holokaust bol popieraný od 25. marca 1942 o 20.20 prvý transport z PP do 27. januára 1945 oslobodenie tábora ) - Auschwitz-Birkenau
Pavol54 - pritom si myslím, že ty osobne chemickým cestám neveríš, iba brániš "neveriacu"
Naposledy upravil Negoce : 21.04.24 at 14:01
Negoce Negoce

nezabudnúť na tento fakt....

https://spravy.rtvs.sk/2022/10/konsp...tremne-vysoky/
pavol54 pavol54

Negoce
pavol54
buchač
Chobot
kukučka

v dnešnej dobe hádam postačí prečítať si materiál z MŽP SR, vidím v tom chýbajúce kritické myslenie , chýbajúce osobné kognitívne schopností..........https://www.minzp.sk/ovzdusie/ochran...ia/chemtrails/

a minulosť? film Správa, Obchod na Kozre - videla som , oba boli podľa skutočnosti....... prečo slováci, dokonca aj židovská obec neprijali fakty, kt. tvrdili dvaja Židia?
dôvod neprijatia (môj pohľad)......
svoje urobila propaganda, nacisti sa realizovali, Slováci im drukovali, Židia, cigáni a takí, kt. nesúhlasili to odniesli....... po oslobodení z východu ale i zo západu "nevieriaci uverili "(holokaust bol popieraný od 25. marca 1942 o 20.20 prvý transport z PP do 27. januára 1945 oslobodenie tábora ) - Auschwitz-Birkenau
Pavol54 - pritom si myslím, že ty osobne chemickým cestám neveríš, iba brániš "neveriacu"
jodid strieborný sa od možnosti vystúpenia letectva do vyšších vrstiev používal na tvorbu zrážok ja som jeho aplikáciu zažil na cvičení štít 84 na Lešti celý priestor v deň cvičenia (okrem "bojiska" bol v hmle) bolo nám povedané že sa o to postarali letci zo Sliača. mal som tomu veriť alebo nemal?
ja sa nikdy nevyjadrujem k tomu o čom nemám aspoň trocha prehľad, takže neútočím, nebránim
čo sa týka MŽP a SIŽP sú inteligenti. (ambrózia klíči pri trvalej teplote pôdy nad 18 a oni ju prišli hľadať 10 apríla). takže od štátnych úradníkov všetko s rezervou
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Oh Bože, dala som tu starú fotku, sypem si popol na hlavu. Či si ju mám radšej posypať "saharským pieskom"?
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-4)
+ zobraziť viaczbaliť
aj si si ho nazbierala a separovala vzácne kovy z neho ?
0 4
buchač buchač

Negoce
Napísala si vcelku dosť, no reagujem len na citované.

Takže sa tak opýtam...bez akéhokoľvek bočného úmyslu.
Je chybou brániť niekoho iného ?...a je úplne jedno, či ide o net alebo reál.
Tebe by ako padlo, ak by ťa niekto takto počastoval ?
Len tak mimochodom...veď aj ty svojím spôsobom brániš (nekonkretizujem radšej) tu toho alebo hentoho...či ?

Chobot napísal :
Chobot
kukučka
Toto je typický príklad nevzdelaného dezoláta a konšpirátora. Uvidí jeden ...
...pritom by stačilo len zmeniť formuláciu vety, napríklad :
" Toto je typický príklad laika. Uvidí jeden obrázok...."

Nie je to náhodou brutálny rozdiel ???
Odpoviem si sám...kuwa, že je.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

kukučka
Oh Bože, dala som tu starú fotku, sypem si popol na hlavu. Či si ju mám radšej posypať "saharským pieskom"?
Popol? Nie. Piesok zo Sahary? Nie. Stačí ten zo Záhoria - ten je náš - slovenský
marleau marleau

marleau je offline (nepripojený) marleau

pavol54
buchač
Chobot
kukučka

Nikto tomu neveril, ale podľa liberálov Tiso to vedel.....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať