sito
OneUp
veronikasad
misoft
veronikasad
Dajte sem viacerí aký máte vo vyúčtovaní pomer základnej a spotrebnej zložky pri vyúčtovaní nákladov na teplo
80/20
Ale u známeho o dva bloky ďalej (iný správca) 85/15! A mal nedoplatok.
dcéra v BA 56/44
Toto nie je sposobene spravcom, ale debilnou 503. Ktora demotivuje setrit

Tá 503ka za to nemôže. Môže - nemôže za to ten hrrr muž? Áno - nie? Môžu za to, tí ktorí ju vypracovali a podstrčili mu ju k podpisu bez preverenia, čo spôsobí v rozpočítaní spoločných nákladov na teplo v bytovom dome. Veď vykurovanie bytov nie je novinka, aj v minulých rokoch sa predsa bytové domy vykurovali, bolo na čom skúsiť, potovnať.
Poznám takého jedného správcu, jeho riaditeľa, ktorý povedal, že ak je bytový dom zateplený, tak pomer základnej a spotrebnej zložky by mal byť 80/20 %. V mojom prípade to vlastne dosiahol, ba aj jemne prekročil. Takže nie všetci, ale tí iniciatívny, môžu, môôôžu!

Toto vsetko je dielom vyrobcov tepla. Oni prichadzali o trzby, lebo vonku su teple zimy, bloky su zateplene a ludia setria. Vyhlaska 503 vysla z dielne vyrobcov tepla a do parlamentu ju dotiahli Munka a vestica Valova. V roku 2022 sme mali schvaleny pomer 15:85.
Teraz vyhlaska upravuje , ze nemoze byt mensi ako 30:70.
Pri tomto by sme 3.ízb. byty zaplatili na plochu 136 € a jeden dielik by stal 0,35 €.
Vyhlaskou 503 to prepocitavali, az kym sa nedostali ku koeficientu 2,5.
Tie noznice roztvoril neobyvany byt, ktory rekonstruovali a zariadovali. Mal vybrate radiatory, na vsetkych meracoch mal nulu .
Tento byt porovnavali s bytom s najvacsou spotrebou. Kedze sa dopracovali k zakladnej zlozke 389 € najvyssia spotreba bola 389 x 2,5 = 972 €. Tento byt po odpocitani zakladnej zlozky 389 € spotreboval na merace 972-389= 583 € . Jeden dieilk pri tomto pomere 86:14 stal 0,08 €. Cize tento hajzlik minul 7300 dielikov. Ja som minul pri teplote 24 °C 84 dlelikov. / za 6,80 € /. Je to rovnaky byt ako moj pod mojim bytom na 4. poschodi. Sledovali sme ho. Cely rok mal otvorene vsetky okna. A evidentne radiatory na 5.
Toto dosiahli so svojou " spravodlivou " skurvenou 503 do psej matere