Zavrieť

Porady

Ukotvenie vzorca

Dá sa v Exceli ukotviť vzorec vo viacerých vybraných bunkách naraz? Všade som našla len návod ako to urobiť v jednom vzorci. Mám hárok "data", ten si celý skopírujem do "protokol", upravím ho do želaného tvaru a potom tam všade musím nanovo zadať vzorce lebo sa mi poposúvali. Keby som si ich mohla hneď na začiatku dať ukotviť, tak by som ušetrila čas, ale robiť to po jednom, aj keď len v jednom riadku, tak mi to nepomôže. V prílohe prikladám súbor, aby bolo jasné ako to upravujem.
Naposledy upravil Wood Star : 22.07.24 at 07:33
4 komentárov     zbaliť
marjankaj čo tým myslíš? "ukotviť vzorec"?
Wood Star Keď tam dám ten znak dolára a pri kopírovaní do inej bunky sa mi nemení vzorec.
ivka70 To je ukotvenie bunky vo vzorci, nie ukotvenie vzorca.
Skus este raz popisat, co chces vlastne v tych viacerych bunkach robit.
Ak si ukotvis bunku v prvom vzorci a potom ho "potiahnes" na dalsie bunky, ukotvenie predsa ostava.
Wood Star Doplnila som odpoveď do pôvodného dotazu, aj som priložila vzorový súbor, aby bolo jasné o čo mi ide. S týmto dotazom súvisí aj moja druhá otázka ohľadne zobrazovanie 0 na konci čísla. Teraz musím všetky čísla prejsť a ručne upraviť počet desatinných miest všade, kde po zaokrúhlení končia nulou.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.