Zavrieť

Porady

Ako vysťahovať z bytu bývalého partnera?

Na byt mám list vlastníctva. Partner tam má zrušený trvalý pobyt. Užíval ho v podstate sám 3 roky, nakoľko ja aj s našou spoločnou dcérou máme prechodný pobyt v mieste mojej práce a školy dcéry. Tolerovala som mu to, nakoľko platil náklady na bývanie /hypotéku, internet, elektrinu, bytové spoločenstvo/. Neplnil si však poriadne vyživovaciu povinnosť, preto som sa obrátila na súd. Od mája si ju začal plniť, nakoľko mu ju stanovil súd. Súčasne si však prestal platiť náklady na bývanie. Nemôžem si dovoliť platiť 2 byty, nakoľko s dcérou bývame v podnájme. Byt potrebujem vypratať a predať, čo odmieta bývalý partner akceptovať a blokuje ma v práci pri vypratávaní. Viete mi poradiť, ako mám postupovať bez toho, aby som sa musela obracať na súd? Doteraz mám dlh za právnika kvôli výživnému...
7 komentárov     zbaliť
buchač Povedzme, že tu ide o prípad nájomníka.
Sú dve možnosti :
1. Podľa zákona
Tento bod obnáša fakt, že bývalému si povinná zabezpečiť adekvátne ubytovanie.
2. Bez neho
Tu ide o porušenie zákona.
3. Je potrebné dať na súd žalobu na vypratanie.

....a teraz sa pozrieme na druhú stránku mince...lebo môj názor je ten, že s bývalým chceš (doslova) vydrbať...presnejšie povedané vyjebabrať.

1. By t užíval, to je fakt...ale kuwa, predsa platil SIPO.
2. Byt užíval, to je fakt...ale kuwa, dokonca platil ešte aj hypotéku.
3. Moja...a ty si ho dala na súd, že neprispieval na dieťa ???

Poviem asi takto, ako by som zareagoval ja :
1. Dal by som ťa na súd na vyplatenie čiastky = náklady na byt a hypotéka.
2. Dal by som ťa na súd ohľadom striedavej starostlivosti.
3. Vypratala by si moje veci ? Ďalšia žaloba by išla na tvoju adresu.

P.S.:
Iných komentárov sa zdržím...už aj to napísané sa ti nebude páčiť.
vlado 33 Buchy, policajtov nebude zaujímať kto čo platil. Bude ich zaujímať list vlastníctva a nahlásený trvalý pobyt. Policajti ho na tomto základe musia donútiť opustiť tento byt. Na náhradné ubytovanie zo strany majiteľky nemá nárok, keďže byt neobýva s maloletou osobou, vie si ho zabezpečiť sám. A tie finančné náhrady si môže uplatniť súdnou cestou.
buchač vlado 33 (Dnes 10:59) Buchy, policajtov nebude zaujímať kto čo platil..........
==================
- Ja sa nemienim hádať a ani vypravdovať.
Na mojej strane je aj názor právnika.
https://ficek.sk/koniec-najmu-a-vystahovanie-21772

- Policajta by som ani cez prah bytu nepustil...nemá proste nárok...teda, pokiaľ by nemal v ruke súdny príkaz.
vlado 33 Buchy, tu ide o neoprávnené užívanie bytu, bez súhlasu majiteľky. Tu nejde o prenájom, nemá zmluvu. A či tam má nejaké hnuteľne veci policajtov nezaujíma.
ivka70 Najomna zmluva nemusi byt pisomna a byval tam s jej vedomim, najomny vztah vznikol aj bez pisomnej zmluvy.
vlado 33 Nájomný vzťah vznikol aký? Treba si prečítať poriadne otázku. Že ho tam nechala bývať, platil si náklady na bývanie? Teraz keď neplatí, aký je tam ešte nájomný vzťah?
ivka70 Normálny najomny vztah, dokonca pravidelne platil (hypoteku+energie). Nemoze povedat, ze tam byval neopravnene a bez jej vedomia. Mali dohodu, len nie pisomne.
Aj ta ustna sa riadi obcianskym zakonnikom, teda vypovedna doba 3 mesiace.
Téma je uzavretá.

Ako vysťahovať z bytu bývalého partnera?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.