Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Viete mi poradiť aký je postup pri podaní invalidného dôchodku a spetného vyplatenia? Či od zahájenia alebo podpísania ID
alebo ??? Pracovníčka mi povedala
že o tom rozhoduje posudkových
lekár.
veronikasadUž si bol predvolaný na posúdenie zdravotného stavu ?
dobjanNie. Len som bol zahájiť konanie. A doložil zdrav. dokumentáciu, a potrebné doklady
veronikasadO nejaké 2-3 mesiace ťa pozvú na posudkový komisiu. Zvycajne zdravotný stav posudzuje revízny lekár, ktorý chodí k tvojej praktickej lekárke.
Ten rozhodne či ti prizná ID :
- ododna podania žiadosti,
- prejedania zdravotného stavu
- alebo dátumu zhoršenia zdravotného stavu podľa zdravotnej dokumentácie
dobjanTak malá pravdu pracovnička keď mi povedala že o tom rozhoduje lekár ?
veronikasadÁno, priznané percento invalidity posudzuje na základe tabuliek v prílohe c. 4 zákona o sociálnom poistení, tam je pri každej diagnóze stanovené rozpätie (Dolná a horná hranica) + 10% môže pridať za ostatné diagnozy
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Ten rozhodne či ti prizná ID :
- ododna podania žiadosti,
- prejedania zdravotného stavu
- alebo dátumu zhoršenia zdravotného stavu podľa zdravotnej dokumentácie