Zavrieť

Porady

Ako dlho trva vypracovat danove priznanie za sro?

Uz dlhsie nahanam uctovnika aby mi dokoncil firmu dane za cely rok, kde sa az tak vela nedeje (cca do 150 vydanych a prijatych faktur za cely rok), ziadne speci operacie. Informoval som ho hodne vopred dlhu dobu, ze to bude potrebne a teraz nerobim nic ine iba ho nahanam ale bezvysledne. Pre jeho komunikaciu ani nerozumiem kde je problem, nestiha, je chory, je na dovolenke ci co. Tvrdil, ze to bude za par dni a medzitym presli tyzdne. Prosim, kolko je to realne roboty vypracovat DP za taku mensiu firmu? Nechce sa mi verit, ze by to malo trvat viac ako par dni..
15 komentárov     zbaliť
pavol54 si platca DPH?
pizza_nueva Ano
veronikasad Predpokladám teda, že základné účtovníctvo spracovával mesačne a nerobil len tabuľku k DPH v exceli... Platis mu ako, štvrťročne?
pizza_nueva Presne tak, DPH sa riesi a podava na mesacnej baze. Preto som prekvapeny kde to viazne, kedze by to chcelo uz len zosumarizovat. Ano platim stvrtrocne za spracovanie.
pizza_nueva Ok, dakujem za info.. predpokladam ze ma na to nejaky sw ale tiez si myslim ze za par dni to malo byt cele hotove...
pavol54 k tomu účtovníctvu - ja som si kúpil MRP a pozvali si ma ak chcem na základné školenie a tam boli tiež účtovníčky v rámci roho som sa naučil čo potrebujem plus ešte mzdy . a pár drobností to je základ pre MUJ závierku a z toho ti vyjde ako vyplniť DP a poznámky. Závierku a DP spravíš na svojej adrese vo finančnej správe, čo ťa aj kontroluje
marjankaj Ako dlho trvá nájsť si poriadneho účtovníka?
pavol54 Mária dala inzerát: v srandičkách "hľadám nového účtovníka. Aj starého"
pizza_nueva A ako ho najdem?
kn-alka ... a prečo potrebuješ vypracovať DP v polovici augusta? ... za aké obdobie? počas roka sa napr. pre banky vypracúva len UZ, a nie DP
pizza_nueva za 2023
kn-alka to akože nemáš podané DP za rok 2023? prúser

kukni na stránku register účtovných závierok, či máš za sro podanú UZ
pizza_nueva je tam odklad do 30.9.
veronikasad Prečo do 30.9.? Máš hospodársky rok alebo príjem zo zahraničia?
Negoce Som presvedčená, že ak si vyberáš účtovníka/ účtovnícku firmu , mali by mať kanceláriu mimo svojho domova, v účtovníckej firme mal by pracovať spolu s ďalšími účtovníkmi. Mala by to byť firma ktorá je už dlhšie zavedená a má vybudovanú dobrú reputáciu. Tímová práca v takejto firme naznačuje, že účtovník má podporu kolegov a prístup k širšiemu zázemiu odborných znalostí. Ak má dovolenku, PN ai. nie je problém zastúpiť v nevyhnutných prípadoch kolegu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
    Ak máš s doterajším účtovníkom(čkou) riadnu zmluvu, tak má poriadny problém. Posledný termín bol pokiaľ viem 30. 06. 2024. Tých 150 dokladov by nemal byť problém riadne zaúčtovať do 31.03. 2024, najmä ak si štvrť ročný platca. Ale problém máš aj ty že si písomne 31.03.2024 nepožiadal účtovníčku o vysvetlenie. Prípadné nedostatky v predložených učt dokl mala riešiť priebežne ústne alebo písomne. Odstúpiť od zmluvy mala písomne. Ale aj ústna zmluva je zmluva, najmä ak začala plniť.
    9 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Negoce Pavol54...... existujú spoločnosti, ktoré majú aj iné účtovné obdobie ako kalendárny rok, nakoniec aj ako PO môže mať dátum podania do 30 09 xx, nakoľko má príjem zo zahraničia..........
    alebo fakt je nezodpovedný účtovník.....
    veronikasad Ja si myslím, že DP k 30.6. bolo podané, len nie je všetko pouctovane. Zrejme je v strate, keď neplatil žiadnu daň.
    Doporučujem poziadat o info správcu dane, niektorí účtovníci si naberú na rohy viac ako sú schopní zvládnuť. Tu bude problém aj s odovzdaním ucta novému účtovníkovi.
    pavol54 prečo ma Oslovuješ Nandy?
    Dopytovateľ píše o jednoduchej sro, ak by to mal inak, ako píšeš, tak by to uviedol v otázke.
    Inak prvú účtovníčku (spolužiačku zo ZDŠ) absolventku SEŠ som po prvom priznaní DPH vyhodil na sekundu. nezaúčtovala prijaté DPH doklady a vyšlo jej že mám zaplatiť cca 60000 Sk a keď si spravil sám tak mi vyšla povinnosť cca 1500Sk
    Nandrolon Negoce - prečo ma oslovuješ v téme, kde nemám a nemal som žiaden komentár?
    pavol54
    Negoce opravila som sa......
    Nandrolon OK :-)
    pizza_nueva Ano, je to tak. Je tam odklad do 30.9 zo spominaneho dovodu.
    pizza_nueva DP nebolo podane, je tam odklad ako pise negoce. Sro nie je v strate ani nahodou.
      zbaliť

Ako dlho trva vypracovat danove priznanie za sro?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.