Zavrieť

Porady

DoBPŠ a potvrdenie o návšteve školy

DoBPŠ bola uzatvorená 1.7.24-30.9.24. Na začiatku študent strednej školy priniesol potvrdenie zo školy že je študentom v AR 2023/2024. Keďže dohoda pokračuje aj v septembri a ide stále o študenta strednej školy je potrebné potvrdenie aj na AR 2024/2025?
4 komentárov     zbaliť
Negoce Dohoda o brigádnickej práci študentov (§ 227 a § 228 Zákonníka práce)

Dohodu o brigádnickej práci študentov je možné uzatvoriť medzi zamestnávateľom a žiakom/študentom, ktorý má buď štatút žiaka strednej školy alebo študenta vysokej školy v dennej forme štúdia a súčasne ešte nedovŕšil 26 rokov. Prácu na základe tejto dohody je možné vykonávať najneskôr do konca kalendárneho roka, v ktorom fyzická osoba dovŕši 26 rokov veku.

Za fyzickú osobu, ktorá má štatút žiaka strednej školy sa na účely zamestnávania na tento typ dohody považuje aj fyzická osoba v čase od riadneho ukončenia štúdia na strednej škole do 31. októbra toho istého kalendárneho roka.

https://www.ip.gov.sk/dohody-o-praca...ovneho-pomeru/

do 31 10 2024 sa nevyžaduje nové potvrdenie o štúdiu na SŠ......
ZuzanaA Super, toto som ani nevedela, myslela som že to platí len do 31.8.. Práve riešim DoBPŠ s budúcim maturantom, takže dobre vedieť
Negoce over si jeho status, na stránkehttps://www.potvrdeniaonavsteveskoly.sk/
(vystavený doklad nie je dostatočný na preukázanie štúdia)
ZuzanaA Mám potvrdenie zo školy, takže je to ok.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

DoBPŠ a potvrdenie o návšteve školy

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.