Zavrieť

Porady

Čo sa mi dnes stalo, čo ma potešilo a čo ma rozčúlilo XXII.

Voľné pokračovanie debaty o každodenných radostiach i starostiach.
Pre všetkých vtipných, slušných a vychovaných poraďákov, starých aj nových členov.
Usporiadat
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

OneUp
Nepravom odvolany Simecka
chceli ho odvolať, našli by si niečo iné, banálne....pre svojich voličov sú nepostihnuteľní......"svätí".......
Naposledy upravil Negoce : 01.10.24 at 09:26
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

bjuty smis
Ficoland....

Nezaplatenie dane do 20-tisíc eur už nie je trestný čin. Prokurátori vo veľkom rušia obvinenia

Zmenený zákon podľa expertov prinesie oveľa väčší problém, pretože sa zvýšila aj hranica trestnosti za vyťahovanie peňazí štátu na fiktívnych daňových vratkách.
Živnostník z Hornej Oravy neplatil tri roky sociálne poistenie a približne dva roky ani odvody zdravotnej poisťovni. Jeho dlh voči štátu sa tak vyšplhal na takmer trinásť tisíc eur.

Keďže túto povinnosť obchádzal pravidelne každý mesiac, polícia ho obvinila z pokračovacieho prečinu a to hneď dvakrát - vlani v decembri pre neplatenie sociálnych odvodov a potom ešte aj v apríli pre nezaplatené zdravotné poistenie. Dnes to už neplatí, živnostníka prestali trestne stíhať. Prokurátorka z okresnej prokuratúry v Námestove mu už ôsmeho augusta tohto roka obvinenie zrušila.

Rovnaký osud postihol aj prípad podnikateľa z okresu Poltár, ktorý zas štyri roky neplatil dane. Túto povinnosti si nesplnil v období od roku 2018 až do roku 2022, jeho dlh presiahol sumu 10-tisíc eur. Aj u neho prokurátor stíhanie zastavil.

V oboch kauzách je dôvod rovnaký: po zmene trestných kódexov zanikla trestnosť činu, ktorý im pôvodne pripisovali.

https://www.aktuality.sk/clanok/SiAK...sia-obvinenia/
Živnostník ručí za dlhy celým svojim majetkom a sro do výšky základného imania. Všetko mu zobrať a je vybavené. Ak ich zavrú nič nezaplatia a ešte my zaplatíme za živenie v base.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
Živnostník ručí za dlhy celým svojim majetkom a sro do výšky základného imania. Všetko mu zobrať a je vybavené. Ak ich zavrú nič nezaplatia a ešte my zaplatíme za živenie v base.
Veď je to všetko aj v článku rozpísané, že čo a aké opatrenia sa dajú a môžu urobiť...daniari a v neposlednej miere aj exekútori.
OneUp OneUp

OneUp je teraz online OneUp

He, he, he
Adolf sneCHujlak uz slape Semaforovicovi po krku
Screenshot_20241001-141805_Chrome.jpg  
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

OneUp
He, he, he

dezoláti zožerú kapitána korkorána aj s topánkami )))
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

bjuty smis
OneUp
He, he, he

A toho sa vy bojíte ako čert kríža.
V podstate je vám Danko dobrý, aj keď sa z neho neustále vysmievate.
bjuty smis bjuty smis

tak táto sprostá ficová zlodejská kohorta nám v rámci ficovej DRAHOTY takmer znásobila cenu elektriky
chcela zrušiť nízke ceny, čo nám zabezpečila predchádzajúca Odorova vláda

......Zmeniť sa musí tiež pôvodný zámer na zvýšenie mimoriadneho odvodu energetických firiem. Spôsobil by problém v súvislosti s memorandom o porozumení so Slovenskými elektrárňami ešte z čias predchádzajúcej vlády, na základe ktorého sa na niekoľko rokov zafixovali ceny elektriny na Slovensku. Vláda sa však zaviazala, že firme v týchto rokoch nezavedie mimoriadne zdanenie, v opačnom prípade by im musela spätne doplácať stovky miliónov eur.....

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/cl...hp_3clanok_box
bjuty smis bjuty smis

Nandrolon
bjuty smis
OneUp
He, he, he

A toho sa vy bojíte ako čert kríža.
V podstate je vám Danko dobrý, aj keď sa z neho neustále vysmievate.

chuljak po tom atentáte pochopil, že jeho najväčším nepriateľom nie sú progresívcii, ale zákerné stoličky v štúdiu...a tých sa zas on bojí ako čert kríža....
bjuty smis bjuty smis

ďalšia rana istoty....a ešte k tomu bo voličskej bašte streleného blba ))

Po kardiológii sa trenčianskej nemocnici rúca aj pediatria. Detská pohotovosť skončila, detských pacientov presmerujú do viac ako 45 km vzdialených nemocníc.

https://spravy.pravda.sk/regiony/cla...leskove_spravy
pavol54 pavol54

buchač
pavol54
Veď je to všetko aj v článku rozpísané, že čo a aké opatrenia sa dajú a môžu urobiť...daniari a v neposlednej miere aj exekútori.
ked si objednám službu a stačí aby som dva krát neuhradil a skončil som. sociálne poistenie je služba, štát by mal byť aktívny a neplatičom zrušiť oprávnenia na podnikanie ak neplatia z vlastnej viny.
bjuty smis bjuty smis

kapitán je šokovaný a zradený

pred 4 minútami

Som šokovaný, uviedol Andrej Danko na požiadavku Rudolfa Huliaka a označil podporu Hlasu pri otázke šéfa parlamentu za zradu.

jednou vetou : nižšie ceny potravín, energii a stabilita )))))
OneUp OneUp

bjuty smis
kapitán je šokovaný a zradený

pred 4 minútami

Som šokovaný, uviedol Andrej Danko na požiadavku Rudolfa Huliaka a označil podporu Hlasu pri otázke šéfa parlamentu za zradu.

jednou vetou : nižšie ceny potravín, energii a stabilita )))))
Uz se doperou
smiech.gif  
pavol54 pavol54

Rozmýšľam ako je s tou daňou z príjmu PO. z čoho sa vyráta. Dodnes som bol presvedčený že je to rozdiel medzi všetkými príjmami a uznateľnými nákladmi podľa zák 595/2003.
Dnes ma diskutujúci v relácii na slovensko 1 presvedčili že ak bude vysoká daň z príjmu právnické osoby nebudú môcť investovať do rozvoja svojho podniku.
Posledných 10 rokov sa nepamätám že by som platil daň (okrem licencie) pretože základ dane po uplatnení všetkých nákladov na rozvoj podniku a výskum je "0"
Negoce Negoce

pavol54
Rozmýšľam ako je s tou daňou z príjmu PO. z čoho sa vyráta. Dodnes som bol presvedčený že je to rozdiel medzi všetkými príjmami a uznateľnými nákladmi podľa zák 595/2003.
Dnes ma diskutujúci v relácii na slovensko 1 presvedčili že ak bude vysoká daň z príjmu právnické osoby nebudú môcť investovať do rozvoja svojho podniku.
Posledných 10 rokov sa nepamätám že by som platil daň (okrem licencie) pretože základ dane po uplatnení všetkých nákladov na rozvoj podniku a výskum je "0"
Chystajú sa významné zmeny v zákone o dani z príjmov a zákone o DPH. Treba podotknúť, že pre ľavicovo orientovaných politikov býva podnikateľ často vnímaný ako „triedny nepriateľ.“
OneUp OneUp

pavol54
To je aka dan z prijmu PO ?
Mas nejaky prijem z Presova ?
pavol54 pavol54

OneUp
pavol54
To je aka dan z prijmu PO ?
Mas nejaky prijem z Presova ?
Pre teba a tebe podobným, PO je právnická osoba zoznam pomenovaní právnických osôb je v obchodnom zákonníku prípadne si nájdeš na Google.
pavol54 pavol54

Negoce
pavol54
Chystajú sa významné zmeny v zákone o dani z príjmov a zákone o DPH. Treba podotknúť, že pre ľavicovo orientovaných politikov býva podnikateľ často vnímaný ako „triedny nepriateľ.“
Takže podľa ekonóma Totha a jeho spoludiskutujúceho sa bude musieť najprv odviesť daň z príjmu a až z toho čo ostane sa bude môcť kúpiť niečo napríklad pre ekonómov nevyhnutná vec počítač? ÁNO ALEBO NIE? Pretože podľa nich vysoké dane z príjmu znížia výšku investícii. Pre mňa za mňa daň z príjmu môže byť aj 100%
Doplním: asi som ľavicový, ak vytiahli v roku 2022 zahraničné obchodné reťazce zisk 304 miliónov nech zlacnia potraviny a budú platiť daň z menšieho zisku
Naposledy upravil pavol54 : 02.10.24 at 13:00
Negoce Negoce

pavol54
Negoce
pavol54
Takže podľa ekonóma Totha a jeho spoludiskutujúceho sa bude musieť najprv odviesť daň z príjmu a až z toho čo ostane sa bude môcť kúpiť niečo napríklad pre ekonómov nevyhnutná vec počítač? ÁNO ALEBO NIE? Pretože podľa nich vysoké dane z príjmu znížia výšku investícii. Pre mňa za mňa daň z príjmu môže byť aj 100%
Túto reláciu som nesledovala, moja odpoveď bola všeobecná, čítala som materiál z dielne MF SR........

To, čo sa v súčasnosti dostáva "na svetlo Božie" z NRSR a z vedenia štátu, pripomína skôr situáciu ako "Pat a Mat".
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Trochu z iného konca, čo ma doteraz štve! Telereklama Mediashop. Predvádzajú "nezničiteľné" nože, "jedinečné" kuchynské zariadenia... samozrejme nimi "upravené" a klamlivé. Pritom to, čo patrí k výrobku (často vymeniteľné diely) a sú súčasťou sady - oni vraj "GRÁTIS" (ďalšie klamstvo). A nakoniec cena - často stačí porovnávať tie ich "výrobky" s tými v bežnom obchode a tie ich sú 80-100% drahšie. A čo na to Rada pre reklamu, keď sa jej dá podnet? NIČ! Nereagujú... (podal som 2x podnet, kde som uviedol okrem ich výrobku aj iný z obchodu s rovnakými parametrami, ale o polovicu lacnejší - ani sa neuráčili mi odpovedať, žiadna reakcia) Je síce pravda, že je voľná tvorba cien, ale tá musí reflektovať aj ceny obdobných výrobkov a nie byť o 100% vyššia a pritom funkcie, vybavenie a dokonca i vyhotovenie sú rovnaké, alebo podobné. A potom sa nájdu ľudia ľahko zmanipulovateľní, ktorí to od nich kúpia a až doma zistia, že kúpili zbytočnosť za drahé prachy.

Toto píšem, pretože akurát som sa pri zapnutí telky trafil práve do ich reklamných klamstiev.

P.S. Od podomových šmejdov a klamajúcej spoločnosti som nekúpil a ani nekúpim ani dierku po špendlíku!
pavol54 pavol54

misoft
Trochu z iného konca, čo ma doteraz štve! Telereklama Mediashop. Predvádzajú "nezničiteľné" nože, "jedinečné" kuchynské zariadenia... samozrejme nimi "upravené" a klamlivé. Pritom to, čo patrí k výrobku (často vymeniteľné diely) a sú súčasťou sady - oni vraj "GRÁTIS" (ďalšie klamstvo). A nakoniec cena - často stačí porovnávať tie ich "výrobky" s tými v bežnom obchode a tie ich sú 80-100% drahšie. A čo na to Rada pre reklamu, keď sa jej dá podnet? NIČ! Nereagujú... (podal som 2x podnet, kde som uviedol okrem ich výrobku aj iný z obchodu s rovnakými parametrami, ale o polovicu lacnejší - ani sa neuráčili mi odpovedať, žiadna reakcia) Je síce pravda, že je voľná tvorba cien, ale tá musí reflektovať aj ceny obdobných výrobkov a nie byť o 100% vyššia a pritom funkcie, vybavenie a dokonca i vyhotovenie sú rovnaké, alebo podobné. A potom sa nájdu ľudia ľahko zmanipulovateľní, ktorí to od nich kúpia a až doma zistia, že kúpili zbytočnosť za drahé prachy.

Toto píšem, pretože akurát som sa pri zapnutí telky trafil práve do ich reklamných klamstiev.

P.S. Od podomových šmejdov a klamajúcej spoločnosti som nekúpil a ani nekúpim ani dierku po špendlíku!
Duško raz večer sme prišli s rodinou babke na hrob, príbuzná spustila nad hrobom srdcervúci plač, ked som prišiel od auta, tak som ju upozornil že správny hrob je o tri hrobové miesta dalej.
Takže si myslím že sem nechodia ľahko zmanipulovateľní.
rada pre reklamu sídli trochu inde
predávajúci má právo predávať výrobok za čo chce. je trhový mechanizmus.
Mám pocit že výrobca je ten istý.
Údajne bolo prijaté nariadenie EU, že tovar môže byť za akciovú cenu ak sa zníži cena oproti referenčným za posledných 30 dní.
Ak by bol výrobok nebezpečný, tak je tu rýchly výstražný systém, je asi pod palcom SOI, ale určite Veterinárnej správy
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať