Zavrieť

Porady

Predlžená rodičovská dovolenka

Ahojte, poprosim Vas o pomoc.
Mame zamestnankynu ktora mala uznanu predlzenu RD na 1 rok z nepriazniveho stavu dietata. Presiel rok a ona si este v auguste podala znovu o predlzenie. Rozhodnutie jej este neprislo. Zajtra je posledny den a mala by nastupit do prace. Co mam v takej situacii robit?
Zostatok dovolenky este ma. Mam jej ukoncit RD a dat cerpanie dovolenky aj napriej tomu ze ma ziadost o predlzenie podanu? Neviem si dat rady. A dnes mi oznamila ze ma uznany aj polovicny invalidny to sa niekde eviduje?
veronikasad Invalidný dôchodok si zaeviduj do mzdového SW, bude platiť nižšie odvody do zdravotnej poisťovne. Dovolenku jej zatiaľ nevykazuj, počkaj na rozhodnutie upsvar, či jej nepriaznivy stav dieťaťa predĺžia ďalej. Tým, že jej priznali ID, nemusí riešiť zdravotné poistenie. Že čaká na rozhodnutie by vás mala písomne informovať.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Predlžená rodičovská dovolenka

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.