Zavrieť

Porady

Zamestnanie pre neobratného mantáka

Chudobný človek
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
Usporiadat
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Aké máš vzdelanie? Zaloz si živnosť s príspevkom úradu práce, budeš sám sebe šéfom a tempo si budeš tiež určovať sám ...
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
OneUp OneUp

OneUp je offline (nepripojený) OneUp

K vojakom sa upis. Tam nic nepokazis, lebo ani oni nesiky nic nerobia
Alebo do zbernych surovin triedit odpad
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

Podnikanie nie je pre teba tou správnou cestou, pravdepodobne by to nezvládol, viedlo by to skôr k neúspechu.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Negoce
Podnikanie nie je pre teba tou správnou cestou, pravdepodobne by to nezvládol, viedlo by to skôr k neúspechu.
základ má - ovláda počítač
Negoce Negoce

pavol54
Negoce
základ má - ovláda počítač
podľa teba , čo by tak mohol robiť?
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Negoce
kde berieš tu istotu? Pred pár rokmi sme tu riešili podobný prípad a viem, že dnes je z neho spokojný živnostník...
Negoce Negoce

veronikasad
Negoce
kde berieš tu istotu? Pred pár rokmi sme tu riešili podobný prípad a viem, že dnes je z neho spokojný živnostník...
Citácia z autorovho zadania: „Mám diagnostikovaný autizmus,“ nie je postačujúcim podkladom pre moje tvrdenie?
Jarmila Jarmila

Jarmila je offline (nepripojený) Jarmila

Dobrý deň, ak môžem poradiť čo ma prvé napadlo ísť na Úrad práce a nejaký možno rekvalifikačný kurz v rámci ÚP. A možno oni poradia nejaké miesto vo fabrike za pásom. Príspevok ma zaujal veľmi milo úprimne napísané, držím palce, treba skúsiť všetko a možno sa na vás šťastie usmeje.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Jarmila
Dobrý deň, ak môžem poradiť čo ma prvé napadlo ísť na Úrad práce a nejaký možno rekvalifikačný kurz v rámci ÚP. A možno oni poradia nejaké miesto vo fabrike za pásom. Príspevok ma zaujal veľmi milo úprimne napísané, držím palce, treba skúsiť všetko a možno sa na vás šťastie usmeje.
však napísal že nestačí tempom. Úrad práce určite, musí vedieť čo ho baví čomu rozumie. Najlepšie nejaké služby, kde práce vykonáva samostatne, kde môže byť samostatne ohodnotený.
Mal som takého dokázal samostatne robiť jednoduchý výkon, dostal cenu za jednotku výkonu. ak zarobil za hodinu 1 euro alebo 10, to bola jeho šikovnosť
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Mám diagnostikovaný autizmus...
Potvrdenie o diagnóze "autistické spektrum" by ti mal vystaviť buď tvoj lekár, alebo odborný lekár aj so stupňom. Konečné potvrdenie ti musí vystaviť práve on.
https://www.sposapoprad-tatry.sk/ind...o-spektra-pas/
A autista má "svoj vlastný svet" (poznám - vnuk je ľahký autista - niektoré veci MUSÍ robiť podľa seba, ale chodí do normálnej školy) a ostatní to mnohokrát nechcú pochopiť. Existujú StartUp organizácie, ktoré vedia nájsť primerané zamestnania (podľa stupňa autizmu) - len si ich treba vyhľadať.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať