Zavrieť

Porady

PZP

Poistovna mi poslala zelenu kartu na rok 2025 a sek na zaplatenie
Co ak sek nezaplatim, a budem jadit ? Samozrejme problem by nastal pri havarii
Pri kontrole mi Policia este nikdy nekontrolovala zelenu kartu
OneUp Vcera statny tajomnik ministerstva vnutra:
" vyse 300 000 aut je bez PZP.
OU to nemaju sancu zvladnut prerokovat.
A vyska pokuty je 80 € "

P.s. vyska PZP je vyssia
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je teraz online Chobot

Chobot
    V tom prípade nemáš uzatvorené PZP, čo kancelária poisťovateľov zistí a nahlási ťa okresnému úradu. Ten má možnosť uložiť ti pokutu aj spätne a to tri roky dozadu.

§ 19 Pokuty
    (1)
    Okresný úrad tomu, kto podľa § 3 ods. 1 neuzavrie poistnú zmluvu, uloží pokutu od 50 eur do 5 000 eur.
    (2)
    Okresný úrad na základe oznámenia kancelárie podľa § 25 ods. 3 vyzve bez zbytočného odkladu toho, kto má podľa § 3 ods. 1 povinnosť uzavrieť poistnú zmluvu, aby do siedmich pracovných dní od doručenia výzvy predložil doklad preukazujúci existenciu poistenia zodpovednosti.
    (3)
    Pri ukladaní pokuty podľa odseku 1 sa prihliada na závažnosť porušenia povinnosti a dĺžku trvania protiprávneho stavu.
    (4)
    Pokuta podľa odseku 1 sa môže uložiť do dvoch rokov odo dňa, keď sa okresný úrad o porušení povinnosti dozvedel, najneskôr však do troch rokov odo dňa, keď k porušeniu povinnosti došlo.

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Nandrolon
    Zelená kartička už neexistuje. Prv boli kartičky od poistenia dve, teraz už je jedna a tú policajti vždy pozerajú.
    Okrem toho majú policajti aj také akcie, že námatkovo zisťujú uzatvorené PZP, kľudne keď idú za tebou hocikde na ceste. Sú na to technicky vybavení a neviem ako často to robia, ale robia. Častokrát ešte aj lustrujú doklady online /ak ich berú k svojmu autu so sebou/.
    pavol54 žeby existovala LEN Medzinárodná automobilová poisťovacia karta(citát spisu z poisťovne: "tzv. zelená karta")? Táto bola zelená dovtedy, kým sa posielala poštou. Dve čierno biele by spôsobovali chaos u vodičov. v súčasnosti ju poisťovacie spoločnosti posielajú na mailovú adresu, a pretože každý nemá farebnú tlačiareň, prešlo sa čiernobiely formát. Toľko z vysvetlenia poisťováčky. Kto nemá mail, pošlú poštou
    Nandrolon Áno, ono je to vlastne zamotané, lebo zrušila sa tá biela a tá pôvodná zelená je už biela. Takže vlastne tá biela je medzinárodná, teda ako keby zelená.

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto duves
    Tie pokuty za neuzatvorene PZP sú smiešne. Jednak to nedostavajú všetci a suma pokuty 50€ je výsmech pre poctivo platiacich pzp.

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    pavol54
    zelená karta je potvrdenie pri cestách v cudzine.
    Nemáš pravdu...viď

Od 1. 10. 2019 preukazujete platnosť PZP už len zelenou kartou? Biela karta, ktorá platila len na Slovensku, bola od tohto dátumu zrušená. Paradoxne však zelenú kartu môžete od júla 2020 dostať nielen v zelenej, ale aj v bielo-čiernej farbe.
    https://www.superpoistenie.sk/aktual...ste-ovela-viac

Gofrej
    Samozrejme problem by nastal pri havarii
    Pri kontrole mi Policia este nikdy nekontrolovala zelenu kartu
    Otázka znie aj inak...prečo špekuluješ ?
    Ako sám vravíš, problém by nastal pri havárii...no nie iba pri nej.
    Pri jednej kontrole, keď som šiel s prívesným vozíkom, si pýtali poistku aj od neho. Natrafil som na uznalého poliša a tak ma prešlá doba poistky stála len 10€.

Koľko asi tak môžeš platiť ?...povedzme, že 100€.
    Ja platím za auto cca 120€...čo je 10€ mesačne. Pokuta je oveľa vyššia...viď :

Výška pokuty za nezaplatenie PZP sa môže sa vyšplhať až do výšky 3 320 €. Okresný úrad, ktorý je poverený konaním o uložení pokuty, pri jej stanovení prihliada na závažnosť porušenia povinnosti a dĺžku trvania protiprávneho stavu. Pokutu pritom môže uložiť až do dvoch rokov odo dňa, kedy sa o porušení povinnosti dozvedel, najneskôr však do troch rokov odo dňa porušenia povinnosti.
    https://www.superpoistenie.sk/aktual...ste-ovela-viac

pavol54 je teraz online pavol54

pavol54
    OneUp
    .
    keby prišiel ku mne ráno do práce zamestnanec a za celý deň by nič nespravil, firma by nemala tržby, tak za to môže firma.
    Taký zamestnanec by dostal podľa zákona povinnosť uhradiť škodu.
    Ak zamestnanec štátu neplní povinnosti tak jeho zamestnávateľ má nejaké právomoci- ušetrilo by sa dávkach v nezamestnanosti.
    Ak nereaguje majiteľ auta, hodnota auta je určite vyššia ako výška PZP + pokuta+ exekútorské poplatky.
    Príspevok zbalený
    spam

Hlasovalo 5 pouzivatelov

Užitočné (1)
    vlado 33
    Neužitočné (3)
    Nevhodné (1)
    -3
    vlado 33 Pali, zelená karta už dávno nie je, prečítaj si príspevok https://www.union.sk/karta-k-pzp/ Ja som ti mínus nedal.
    Chobot Ja som ti mínus dal, lebo tvoja rada je neužitočná, a keď na ťa na to upozornili viacerí, tak si sa len urazil. A druhých upozorňuješ, že na to sa zadávateľ nepýtal. Ale čo si napísal, ani na to sa zadávateľ nepýtal.
    pavol54 vlado 33 upozornil, beriem ako fakt a ty si mi dal neužitočné po vymazaní príspevku na ktorý som reagoval, ale čo už

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.