Zavrieť

Porady

Ako zriadim el. podpis v OP ?

Pred rokom keď skončili podpisové certifikáty v občianskych preukazoch mi akurát skončila platnosť OP , tak som dostal nový i s čipom , ale bez elektronického podpisu. To že si mám ak budem potrebovať vybaviť neskôr. Mám teda kód BOK , ale nemám ZEP ani PUK.
Chcem si teda dorobiť podpis do čipu a pozerám ako. Zisťujem , že to zabezpečuje viac firiem a asi si mám vybrať ktorú . Nechápem , že toto nezabepečuje štátna kancelária , ale mám zverovať svoje údaje ďalšej súkromnej spoločnosti a vyberať naslepo kam sa mám hlásiť.
Viete mi poradiť nakratšiu cestu k aktivovaniu el. podpisu ?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

občasník je offline (nepripojený) občasník

občasník
    Aby ste mohli používať KEP, potrebujete mať občiansky preukaz eID s čipom. Ak ho ešte nemáte, žiadosť možno podať na príslušnom oddelení dokladov odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru kdekoľvek, nielen v mieste trvalého bydliska. O vydanie kvalifikovaného certifikátu pre elektronický podpis môžete požiadať na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru pri preberaní eID alebo kedykoľvek neskôr.

https://www.slovensko.sk/_img/CMS4/N...ep_dsigner.pdf
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    comodo hore píšem že čip mám.. Skúsim teda ešte raz , tam kde mi ho dali bez podpisu.
    ivka70 Netreba nikam ist, podpis si aktivujete podla navodu v prilozenom linku. Vy uz OP s cipom mate.
    comodo No.. pri opätovnom spustení Eid Klient so zasunutým OP mi systém ohlásil , že nemám certifikáty a či ich chcem nahrať, Postupne som zvoli PIN , vygenerovalo tu PUK až som nakoniec do schránky dostal potvrdenie o prevzatí cerifikátov pre podpis a šifrovanie. (ACA2 , PCA , SCA)
    Je tam uvedený certifikát KC .Nikde sa tam nespomína KEP.
    V PC mám inštalovaný web signer.
    Je to hotové , už to bude podpisovať , alebo ešte treba kroky pre ten KEP ?
      zbaliť

Ako zriadim el. podpis v OP ?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.