Zavrieť

Porady

Ako zaúčtovať zaokrúhlenie platby v hotovosti kuriérovi?

Faktúra bola vystavená na sumu 38,97 EUR, kuriérovi som zaplatila 38,97 EUR a kuriér mi dal potvrdenie na 38,97 EUR. Ale zo zákona v účtovníctve (rozpočtová organizácia) musím sumu zaokrúhliť a zaúčtovať. Ako to mám spraviť? Keď vlastne všetky doklady mám na pôvodnú sumu ?
7 komentárov     zbaliť
veronikasad Naozaj si mu dala 97 centov? Nechýbajú ti tri centy v pokladni? Alebo si platila kartou?
zuzuzu3 Platila som v hotovosti. Prečo by mi mali chýbať v pokladni? 1 a 2 centovky sú stále v platnosti a napr cestovné náhrady sa nezaokrúhĺujú. Len platby kuriérovi by sa zaokrúhlovať mali. Len neviem ako to mam spraviť a zaúčtovať.
pavol54 7 centov sa zaokrúhľuje na 5 centov takže ak už tak mala zaplatiť 38,95 ak neplatí podľa zákona niečo iné
Negoce preberanie dobierky je maloobchodná činnosť ? podľa mňa nie je, zaplatený doklad je v poriadku, neviem aké máte pravidlá v rozpočtovej organizácií, ale zaokrúhľovanie sa týka iba maloobchodného predaja tovaru.....
zuzuzu3 No našla som, že ak kuriérovi zaplatím v hotovosti, mal by doklad zaokrúhliť. Ale ja nemám ani zaokruhlený doklad ani to neviem zaúčtovať.
Negoce tak sa obráť na kuriérsku spoločnosť, ten podklad k zaokrúhleniu prosím prilož
Chobot Tak zaúčtuj tú sumu, čo máš na doklade - tých 38,97 €. Ak ti sumu nezaokrúhlil, tak ty nemáš čo riešiť. Ty máš doklad na tú sumu. To, že nezaokrúhlil je jeho vec a prípadný problém. On bol povinný cenu zaokrúhliť, nie ty. Ty nemáš zakázané platiť nezaokrúhlenú sumu ani zaúčtovať nezaokrúhlenú sumu. Presnejšie povedané, mal to urobiť e-shop. Niektoré e-shopy zaokrúhľujú už faktúru na dobierku, nakoľko nevedia dopredu, či klient zaplatí v hotovosti alebo kartou.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Irona je offline (nepripojený) Irona

Irona
    Ako píše Chobot, treba účtovať podľa dokladu a teda reálneho výdavku. Koľkokrát sa aj u nás stane, že napr. aj zamestnanec prinesie bloček za nákup, ktorý hradil svojou súkromnou platobnou kartou a nákup chce preplatiť, a keďže je suma nezaokrúhlená, musí byť z pokladne zamestnancovi preplatený výdavok taký, aký v skutočnosti mal. Áno, je super, že ešte pre tieto prípady máme v pokladni 1- a 2-centovky.:-D V maloobchodných predajniach ich už poväčšine brať odmietajú, hoci sú to ešte stále zákonné platidlá.
    zuzuzu3 Ďakujem veľmi pekne

avalik je offline (nepripojený) avalik

avalik
    výdavok v hotovosti bol 38,97, tak zaúčtujete presbe túto sumu
    1 a 2 centovky sú stále platné a používajú sa, nie všetky platby v hotovosti sa zaokrúhľujú
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    zuzuzu3 Ďakujem veľmi pekne za radu
    veronikasad So zaúčtovaním súhlasím, len neverím, že kuriér sa bude zdržiavať s vydávaním troch centov zákazníkovi ...
    tacxyd Ale mohol by mu odlomiť za 3 centy z rožku.
      zbaliť

Ako zaúčtovať zaokrúhlenie platby v hotovosti kuriérovi?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.