Zavrieť

Porady

Dve zamestnania, odvody dovolenka

Dobry den,neviete niekto poradit ci nie je problem ked som na rodicovskej dovolenke- este rok, mam pp v skole A kde sa uz nechcem vratit. Zaroven som momentalne prijala pracu v skole B. V skole A nevedia ci mozem byt evidivana tam aj tam, ako platit odvody a ci nebude problem s tym ze v skole A si zberam dovolenku ktoru mi budu musiet vyplatit o rok ked mi skonci rodicovska dovolenka. Ostanem pracovat potom v skole B. Dakujem za rady
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    qwerty12345 Tak maly ma 2 roky a 2 mesiace ,takze este 10 mesiacov mam rodic.prispevok a som na rodicovskej dovolenke.
    veronikasad Neviem ako si to myslela s tým zbieraním dovolenky, neuviedla si presný nástup na RD, za rok 2023 a 2024 ti určite žiadny nárok na dovolenku u zamestnávateľa A nevznikol...

VeronikaP. je offline (nepripojený) VeronikaP.

Personalista, mzdár VeronikaP.
    Zamestnávateľ A teda o tvojej práci v škole B vie, tak my to vychádza. Počas čerpania rodičovskej dovolenky nie je zákaz pracovať. A nikde v zákone sa neuvádza, že musíš pracovať u toho istého zamestnávateľa. Kľudne môžeš pracovať v škole B, škola A tvoj pracovný pomer nerieši, nakoľko u nich stále cerpaš rodičovskú dovolenku. Tak sa aj vo vzťahu k tebe budú chovať. A odvody sa platia normálne, tam nemáš žiadne výhody, ani žiadne obmedzenia. A čo sa týka daní, predpokladám, že máš podpísané vyhlásenie na uplatnenie nezdaniteľnej časti u zamestnávateľa A. Toto si ošetrí, lebo nezdaniteľnú časť si môžeš uplatniť len u jedného. Ak teda budeš u B mať príjem, môžeš podpísať vyhlásenie u nich aj s uplatnením nezdaniteľnej časti. Ale u zamestnávateľa A si uplatnenie nezdaniteľnej časti ukončí.

Dve zamestnania, odvody dovolenka

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.