Zavrieť

Porady

Ako vypočítať mzdu pri dohode o pracovnej činnosti?

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať, ako by som mala vypočítať mzdu u zamestnankyne, ktorá s nami uzatvorila dohodu o pracovnej činnosti od 12. septembra 2024. V dohode sme uviedli rozsah dohodnutej práce 40 hodín mesačne. Dohodnutá odmena je 680 EUR/mesačne. Za mesiac september 2024 odovzdala denník, pričom od 12.9. do 30.9. pracovala každý deň 2 hod/denne, t.j. spolu 26 hodín. Ak by odpracovala takto celý mesiac, fond pracovného času by bol 42 hodín. Aká bude jej hrubá mzda za mesiac september 2024? Ďakujem veľmi pekne.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

ivka70
    Musim povedat, ze velmi nestastne zvoleny sposob odmenovania.

Ak je jej dohodnuta mzda 680 eur za 40 hodin, tak za jednu hodinu ma dostat 680/40 = 17 eur.
    Za 26 hodin 26x17 = 442 eur.

Druha moznost je, ze jej date mesacnu mzdu 680 eur bez ohladu na to, kolko hodin odpracuje.

Jednoduchsie je dohodnut pri dohode hodinovu mzdu a tyzdenny pracovny cas, ktory nesmie prekrocit 10 hodin.

Ako vypočítať mzdu pri dohode o pracovnej činnosti?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.