Zavrieť

Porady

Smrť zamestnanca

Zdravím. Chcem sa poradiť ohľadom mzdy a ukončenia PP z dôvodu smrti zamestnanca. Ak som správne pochopila, tak PP ukončím na základe úmrtného listu dňom smrti (30.10.) zamestnanca. K tomuto dňu ho odhlasim zo ZP a SP. Urobím ELDP a vystavím potvrdenie o príjme k DP. Mzdu mu vypočítam štandardne. Do 15.10. vypočítam mzdu, od 16.10. do 25.10. náhradu príjmu, keďže bol na PN, nevyčerpanú dovolenku ku dňu ukončenia PP, prípadne nejakú odmenu. Keďže mu príjem vyjde do štvornásobku jeho priemernej mzdy, v zmysle par. 35 ods. 1 Zákonníka práce vyplatím mzdu a náhrady manželovi na základe nejakej žiadosti s uvedeným číslom účtu, na ktorý výplatu pošlem. Je to tak správne? Nezabudla som na niečo? Ešte jedna otázka, čo sa týka dňa pohrebu. V škole máme na tento deň riaditeľske voľno. Čo zadám zamestnancom do evidencie dochádzky? Ďakujem.
ivka70 Predpokladam, ze zamestnanci nie su pribuzni, aby mali narok na "paragraf" na pohreb, zadas im teda to, co zadavas , ked mate riaditelske volno (z inych dovodov).
milagros208 Ďakujem za odpoveď. Tiež som myslela na to, že by to mala byť prekážka na strane zamestnávateľa- iná prekážka.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.