Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc pri oprave výkazu do SP. Pri zaúčaní som sa s tým nestretla a idem opravovať výkaz do SP prvý raz. Nie som si istá, či robím správne, chcela som požiadať o pomoc priamo pani na SP ale čísla sú úplne iné, ako to vychádza mne a neviem prečo, zároveň neviem teda ani určiť, aký VZ a či ho mám správny, keďže mi napísala iba opravené sumy odvodu ale príde mi, že VZ mám správny. No napriek tomu nerozumiem výpočtu odvodov.
Zamestnanec v priebehu mesiaca október mal priznaný SD od 02.10.2024 tzn. že mi pani kázala prepočítať a opraviť odvod na IP a PvN za tieto 2 dni. So ZC bol ukončený PP k 31.10. a ja som si ho nahodila do programu nie na DDV ale ne SD od 01.10. takže za tie 2 dni nešiel odvod. Moja chyba, zabudla som urobiť ten medzikrok že ho dám na DDV a potom až na SD.
HM 6684 - počítala som 6684/31*2 dni = 431,23
IP 3% ZC aj ZĽ (12,93 €)
PvN 1% ZC (4,31 €) a 0,5 % ZĽ (2,15 €)
Oprava súm pani zo SP
IP 3% ZC aj ZĽ (6,46 €)
PvN 1% ZC (1,07 €) a 0,5 % ZĽ (2,15 €).
Viacmenej jediné, čo mi sedí je odvod PvN za zamestnávateľa. Ostatné sumy sú delené na polovicu. Viete mi prosím povedať prečo resp. kde robím pri výpočte chybu a aký VZ má byť za 2 dni?
Prepočítavam to už hodnú chvíľu a som z toho hrozne zmätená. :/
Ďakujem za každú cennú radu a pomoc.