Zavrieť

Porady

Oprava výkazu do SP

Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc pri oprave výkazu do SP. Pri zaúčaní som sa s tým nestretla a idem opravovať výkaz do SP prvý raz. Nie som si istá, či robím správne, chcela som požiadať o pomoc priamo pani na SP ale čísla sú úplne iné, ako to vychádza mne a neviem prečo, zároveň neviem teda ani určiť, aký VZ a či ho mám správny, keďže mi napísala iba opravené sumy odvodu ale príde mi, že VZ mám správny. No napriek tomu nerozumiem výpočtu odvodov.

Zamestnanec v priebehu mesiaca október mal priznaný SD od 02.10.2024 tzn. že mi pani kázala prepočítať a opraviť odvod na IP a PvN za tieto 2 dni. So ZC bol ukončený PP k 31.10. a ja som si ho nahodila do programu nie na DDV ale ne SD od 01.10. takže za tie 2 dni nešiel odvod. Moja chyba, zabudla som urobiť ten medzikrok že ho dám na DDV a potom až na SD.

HM 6684 - počítala som 6684/31*2 dni = 431,23
IP 3% ZC aj ZĽ (12,93 €)
PvN 1% ZC (4,31 €) a 0,5 % ZĽ (2,15 €)

Oprava súm pani zo SP
IP 3% ZC aj ZĽ (6,46 €)
PvN 1% ZC (1,07 €) a 0,5 % ZĽ (2,15 €).
Viacmenej jediné, čo mi sedí je odvod PvN za zamestnávateľa. Ostatné sumy sú delené na polovicu. Viete mi prosím povedať prečo resp. kde robím pri výpočte chybu a aký VZ má byť za 2 dni?

Prepočítavam to už hodnú chvíľu a som z toho hrozne zmätená. :/

Ďakujem za každú cennú radu a pomoc.
4 komentárov     zbaliť
ivka70 Ak mal starobny dochodok prizany od 2.10, tak by si mala pocitat odvody len za jeden den, 1.10. Od 2.10. je uz dochodca.
Legna No nerozumiem, prečo chce pani VZ za 2 dni potom odo mňa? Tak ma to zmiatlo. Keby to bolo za 1 deň, tak mi sumy sedia akurát odvod za ZC by bol 2,15 a za ZĽ 1,07 a ona mi to napísala naopak. Alebo sa mýlim aj v tom že odvod ZC je 1% a ZĽ 0,5%? Schaosená som z toho a nerada by som to dala zle. Ale VZ na 2 dni je iný ako na 1 deň. Vôbec neviem, čo jej tam dať.
veronikasad Aký dátum je na rozhodnutí SP o priznaní SD? Ten je totiž pre opravu výkazov dôležitejší ako dátum začiatku poberania SD.
Legna na rozhodnutí je 2.10. - opravila som výkaz podľa seba, pani zo SP na správu už nereagovala a konverzáciu označila ako ukončená takže dedukujem že som tam správne uviedla ten 1 deň.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.