Ako požiadať obec o prípojku elektriny? Otec chce pripojiť elektrinu na pozemok, od elektrikárov má povolenia, ale starostka mu nechce dovoliť aby sa pripojil z vodárne, z el. vedenia, ktorá je neďaleko pozemku. Tvrdí mu, že sa tam bude vykonávať archeologický prieskum, a nesmie sa tam kopať. Susedia, ktorí sú vedľa z ich stĺpa to nie je tiež vraj možné pripojiť. Možno je moja otázka chaotická, ale nemohli by ste mi to vysvetliť. Na stránke elektrární som pozerala nejaké body na pripojenie - to podľa všetkého otec má vybavené. Pred týždňom prišlo otcovi oznámenie - verejná vyhláška, že popri pozemku sa bude stavať cesta, volala som - odpovedali mi, že elektrina sa tadiaľ viesť nebude, že to máme požadovať na starostke. Prosím Vás viete mi povedať ako sa oficiálne na obci žiada o pripojenie elektriky. Je to malá obec, všetci sa poznajú. Mám pocit, ako by sa snažili otca odsunúť do stratena, je to starší človek. Pozemok je písaný na neho tak sa do toho nechcem na obci montovať, nemám tam ani trvalý pobyt.