Zavrieť

Porady

Ako pripojiť elektrinu na pozemok?

Ako požiadať obec o prípojku elektriny? Otec chce pripojiť elektrinu na pozemok, od elektrikárov má povolenia, ale starostka mu nechce dovoliť aby sa pripojil z vodárne, z el. vedenia, ktorá je neďaleko pozemku. Tvrdí mu, že sa tam bude vykonávať archeologický prieskum, a nesmie sa tam kopať. Susedia, ktorí sú vedľa z ich stĺpa to nie je tiež vraj možné pripojiť. Možno je moja otázka chaotická, ale nemohli by ste mi to vysvetliť. Na stránke elektrární som pozerala nejaké body na pripojenie - to podľa všetkého otec má vybavené. Pred týždňom prišlo otcovi oznámenie - verejná vyhláška, že popri pozemku sa bude stavať cesta, volala som - odpovedali mi, že elektrina sa tadiaľ viesť nebude, že to máme požadovať na starostke. Prosím Vás viete mi povedať ako sa oficiálne na obci žiada o pripojenie elektriky. Je to malá obec, všetci sa poznajú. Mám pocit, ako by sa snažili otca odsunúť do stratena, je to starší človek. Pozemok je písaný na neho tak sa do toho nechcem na obci montovať, nemám tam ani trvalý pobyt.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Elektrárne mu určili bod pripojenia? Kde je ten bod? Je niekde mimo? Keby ťahal kábel z toho bodu, tak musí ísť cez cudzí pozemok? Potom potrebuje od majiteľa pozemku súhlas s uložením káblov.

Ak by bol bod napojenia hneď vedľa pozemku, tak jediné čo by potreboval, by bol zafinancovať to.

pavol54 je teraz online pavol54

pavol54
    Však sa obráť na pracovisko archeologického ústavu, buď potvrdia alebo vyvrátia stanovisko starostky

Ako pripojiť elektrinu na pozemok?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.