Zavrieť

Porady

Nájomná zmluva a založenie živnosti

Zdravím,

od ďalšieho roka by som si chcela založiť vlastnú živnosť ako kozmetička. Mám aj potrebné vzdelanie obore aj prax. Pozerala som si aké všetky doklady k tomu potrebujem priniesť na živnostenský úrad. A je tam nájomná zmluva.

A tu nastáva otázka, ako to teda spraviť s tou nájomnou zmluvou. Pretože miesto, kde budem mať prevádzku majiteľ budovy ešte len teraz úpravuje a k dispozicí bude až od začiatku roka. Teda nájomná zmluva bude s platnosťou až od 1.1. , ale ja si chcem živnosť vybaviť už teraz. Ďalšia vec je že v tej nájomnej zmluve budem vystupovať zatiaľ len ako FO nepodnikateľ , keďže nemám žiadne daňové identifikačné číslo. Nebude to problém? Potom mi bude majiteľ vystavovať FA už na FO - podnikateľa aj s DIČ?

Rovnako aj hygiena ma požiadavku na najomnú zmluvu, bude to nejaký problém ak bude až od 1.1. ??

Rada by som začala čo najskôr s fungovaním prevádzky a nechcem zbytočne stráviť celý január vybavovaním papierovačiek, pričom nájom bude platiť len tak ?
veronikasad Problém bude a asi budeš musiet počkať kým majiteľ prevádzku ukončí, lebo hygiena ti takúto prevádzku neschváli. Živnosť si môžeš založiť už teraz, nevadí že nebudeš mať príjmy. Výdavky spojené s nákupom zariadenia vykazes v daňovom priznaní ako stratu, ktorú umoris v nasledujúcich rokoch.
Ak nemáš iného platiteľa zdravotného poistenia, preddavky budeš platiť aj keď zo živnosti nebudeš mať žiadne prijmy
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Nájomná zmluva a založenie živnosti

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.