Zdravím,
od ďalšieho roka by som si chcela založiť vlastnú živnosť ako kozmetička. Mám aj potrebné vzdelanie obore aj prax. Pozerala som si aké všetky doklady k tomu potrebujem priniesť na živnostenský úrad. A je tam nájomná zmluva.
A tu nastáva otázka, ako to teda spraviť s tou nájomnou zmluvou. Pretože miesto, kde budem mať prevádzku majiteľ budovy ešte len teraz úpravuje a k dispozicí bude až od začiatku roka. Teda nájomná zmluva bude s platnosťou až od 1.1. , ale ja si chcem živnosť vybaviť už teraz. Ďalšia vec je že v tej nájomnej zmluve budem vystupovať zatiaľ len ako FO nepodnikateľ , keďže nemám žiadne daňové identifikačné číslo. Nebude to problém? Potom mi bude majiteľ vystavovať FA už na FO - podnikateľa aj s DIČ?
Rovnako aj hygiena ma požiadavku na najomnú zmluvu, bude to nejaký problém ak bude až od 1.1. ??
Rada by som začala čo najskôr s fungovaním prevádzky a nechcem zbytočne stráviť celý január vybavovaním papierovačiek, pričom nájom bude platiť len tak ?
Ak nemáš iného platiteľa zdravotného poistenia, preddavky budeš platiť aj keď zo živnosti nebudeš mať žiadne prijmy