Zavrieť

Porady

Čestné vyhlásenie o poskytnutí ubytovania cudzincovi

Dobry den. Podnajomnik odo mna ziada, aby som do cestneho vyhlasenia o poskynuti ubytovania uviedol, ze mu zabezpecim ubytovanie na uvedenej adrese pocas prechodneho pobytu v SR na neobmedzenu dobu. Ze pri tomto zneni je moznost, ze dostane povolenie na pobyt rovno na dva roky namiesto jedneho. Vyplyva mi z tohto zakonna povinnost popr. mozny postih, ak sa v buducnosti z nejakeho dovodu rozhodnem ukoncit poskytovanie ubytovania? Vopred dakujem
VeronikaP. Máte medzi sebou zmluvu a tá môže byť výpovedná. V čase keď dávaš čestné vyhlásenie to platí. Ale osobne by som to nedala na dobu neurčitú. Povolenia na pobyt sa dávajú na dva roky. Ak by si dala zmluvu na byť na jeden rok, tak mu ich tak vydajú. Ak sa bojíš dať neobmedzený dátum, tak daj kľudne do zmluvy, že bude mať zabezpečený pobyt na dva roky. Často sa stáva že cudzinec si sám nájde iné ubytovanie a sám vypovie zmluvu o nájme. Alebo vypovie, ale na cudzineckej to nezmení a potom ho hľadajú na danej adrese, ktorú má v povolení. Teba by len vyzvali, či u teba stále platí zmluva a keď budeš mať doklady, že u teba nie je, tak on porušil povinnosť nenahlásenie zmeny.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Čestné vyhlásenie o poskytnutí ubytovania cudzincovi

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.