Zavrieť

Porady

Nahlasenie blokovanie chodnika

Dobry den. Na ulici kde vozidlo parkovalo cez chodnik sme spravili foto a poslali mestskej policii mailom anonymne. Dostali sme spatne mail, ze pre doriesenie je nutne prist osobne na mestsk.policiu. Musime tam teraz ist? Mysleli sme ze to doriesia na zaklade fotky.
4 komentárov     zbaliť
misoft Po pravde? MsP väčšinou "anonymné" nahlásenia ignorujú a takto chcú stotožniť osobu, ktorá podala podnet. Mám s tým skúsenosti - často im foto/video zo súkromného zariadenia nestačí (vraj to nie je z ich zariadenia), tak to ako dôkaz neuznávajú, pri anonymnom chcú vedieť, kto to podáva, ak ste na mieste a zavoláte ich, nemajú čas a pod. A ak aj prídu, nekonajú tak, aby chránili občanov, aby riešili. Odpoveďou je často - páchateľ nebol zistený. Inak - majú rozšírené právomoci v oblasti dopravy, ale toto by skôr spadalo pod PZ SR, nakoľko je to porušenie cestného zákona 8/2009 §25.
buchač Po pravde ?
Máš s tým skúsenosti ?
Takže ty si tiež jeden z tých, čo bonzujú papučkárom ?

Ja ti mám iné skúsenosti.
Raz ma jeden chuj natočil na kameru, keď som ho predbehoval. Výsledok - pokuta 100€.
Pár krát ma nahlásili nejakí dobráci za zlé parkovanie. Výsledok - pokuty po 10€.
Akurát pri poslednej papučke som sa mierne nabudil...mestským som hneď za horúca povedal, že ani tých pár ečiek nezaplatím, už len z princípu...a ani som nezaplatil.
misoft Aby ti to bolo JASNÉ - nebonzujem, ale som upozorňoval na potenciálne nebezpečie! A svoje drísty si nechaj pre tých, ktorí to radi počúvajú. Ak ťa "chuj" natočil, ako si predbiehal a bola ti udelená pokuta - z toho vyplýva asi toľko - predbiehal si tam, kde to nebolo povolené. Ale ty máš svoju pravdu. Ak ti niekto "zablokuje" auto - ty asi polišov volať nebudeš, ale vykonáš svoju verziu práva? Zmlátiš ho? Lebo podľa tvojich reči to aplikuješ neustále - "JA SOM ZÁKON!"
buchač Sa ukľudni, prípadne si daj za pohárik.

Ale na upresnenie.
- nepredbiehal, akurát som dokončoval predbiehanie na začiatku plnej čiary.
Vieš, čo bolo ale zaujímavé ? Že ten chuj zostrihal video tak, aby to vyhovovalo pokutičke.
Na konaní som sa ohradzoval práve aj týmto faktom...plus tým, že chuj ma celú cestu vybdrzďoval aj spomaľoval. Uznal to aj dopravák na konaní a dal mi minimálnu možnú cifru...inak by to bolo oveľa viac.
Takže ?

- Zavolať polišov, lebo niekto zle parkuje ? To je také slovenské...hlavne, ak volajúci má svoje auto zaparkované. Že je dnes problém nájsť fleka, tak to ani nevravím.

- Zablokoval auto ? Takže teraz bude nie jeden vodič volať polišov ?
Vieš ty, koľko gádžov z MI, TV, VT, SV a podobných chujov z východu by na to doplatilo ? cocoti nevedia parkovať vo veľkom meste a parkujú, ako keby boli na poli.

- Tie nové EČV sú na hovno...samé AA....predtým aspoň jeden vedel, že čo za gádža prišiel a že si na neho človek musí dávať pozor.

- Mlátiť niekoho ? Si normálny...ja si svoje ruky vážim = živia ma. A niekomu by ani riadna nakladačka nepomohla.

- Kuwa...a vlastne prečo sa ja s tebou vybavujem ?
Veď ty nejazdíš, nemáš auto, nemáš VP, lebo ti ho pre chlast vzali.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
    anonymným mailom sme informovali (to je aký?) potom nám na náš anonymný mail odpovedali. mail ma vždy meno vlastné alebo ukradnuté, na ukradnuté sa ťažko odpovedá. vodič auta porušil zákon 8/02209 Spôsobil ti tým škodu? ak áno treba informovať majiteľa chodníka.

Nahlasenie blokovanie chodnika

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.