Zavrieť

Porady

Ktorý obrat je správny do účtovníctva?

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, ktorý obrat z dennej uzávierky ERP ide do účtovníctva? Na uzávierke mám dva rozpisy obratov...jeden je "denná uzávierka pokladne" a druhý je "súhrnné obraty platiteľa DPH". Ide o to, že je medzi nimi rozdiel...viď obrázok. Ďakujem
20241121_095711.jpg  
3 komentárov     zbaliť
Negoce chýba ti posledná časť tohto dokladu, pohľadávky na poisťovňu (predpokladám, že je iba v mesačnej uzávierke, doklad, kt. si priložila je kompletný ).......u nás sa účtuje v tom istom programe ako tí Vaši, NRSYS, ale lekáreň nám neposiela denné uzávierky, iba mesačné.......

teda prvá časť DUP sú vyselektované lieky , materiál, ktorý nehradí príslušná ZP pacienta, teda pre DPH berieš časť Súhrnné obraty platiteľa DPH........nám to v súčte sedí na cent......

spočítaš pacientmi zaplatené lieky bez úhrady ZP a pohľadávky pre poisťovňu je presne súhrnný obrat platiteľ DPH......
pozn. poisťovňa zaplatí lieky, kt. sú účtované s 10% DPH, čo máš správne uvedené na doklade.....
lenkapd Ďakujem za odpoveď, mne nedávajú mesačné uzávierky, vraj ich ani nerobia...takže do účtovníctva dávam správne súhrnný obrat DPH? Vychádzala som z neho.
Negoce presne tak...mesačnú uzávierku z lekárne , kt. robíme účtovníctvo Vám zašlem do SS , žiadajte takú istú.....
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Ktorý obrat je správny do účtovníctva?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.