veronikasad
Je dôležité ako ma definované ukončenie, nemusí to byť presný dátum, môže to byť aj nejaká skutočnosť, ak táto nastane, pracovny pomer skonči...
Zamestnanec o prácu zatiaľ neprišiel ale moje doterajšie informácie sú také, že sa ho kolektív zastal a skôr boli za to aby ostal pôvodný zamestnanec a nie nový kedže s ním vraj spokojný nie sú.Nikto netušil, že ak tehotná zamestnankyňa bude preradená tak príde niekto nový kvôli komu niekto dostane výpoveď, takže všetci sú tak trochu prekvapení a je možné, že nový zamestnanec má po skúš.dobe zmluvu na dobu neurčitú jeho neprepustia aj keby mal zmluvu nakreslenú lebo-medveď.Nejde o toho nového zamestnanca, každý hľadí na seba.Ide o to, že o výpoveď by si skôr koledovali iní ľudia a doplatiť na to môže nekonfliktný človek čo vôbec nedáva zmysel.
So zamestnancom ktorý má tehotnú manželku nebol žiaden problém ide len čisto o to niekoho prepustiť a je im jedno kto to bude len nech sedia čísla pretože teraz je o jedného navyše.Vybrali si však človeka ktorý sa nachádza v najhoršej situácií a človeka s ktorým nebol žiaden problém.Predpokladá sa, že prepustená bude časom aj manželka z nadbytočnosti.O pol roka sa koná zmena a bude ich naopak veľmi málo, takže je to skôr riešenie dočasnej situácie ako vyriešiť problém z ktorého bude ešte väčší.
Pôvodní zamestnanci vedeli, že môže k niečomu takému dôjsť kedže sa vždy rieši aktuálna situácia nadbytku, ale nie takýmto spôsobom, že sa vyhodí niekto komu na tej práci záleží vie ju robiť a nahradí sa niekým komu je to jedno či pracuje na tej pozícií alebo nie.
V konečnom dôsledku o tom rozhoduje zamestnávateľ len sme chceli vedieť či sa neposudzuje na základe čoho bol človek prepustený ak sa dopredu vedelo, že zamestnancov je nadbytok a napriek tomu sa prijal nový zamestnanec.
Ja sa len pohoršujem nad tým, že ľudia nie sú vôbec chránení pred takýmito praktikami a človek si nevie udržať prácu pokiaľ nemá známosti.Je to smutné.
Ďakujem vám za odpovede.