Zavrieť

Porady

Nachadza sa tu azbest?

Zdravim, vedel by mi niekto poradit prosim? Byvame v starsom panelaku na prizemi (kolaudacia asi 94) a pod podlahou nam zacala netesnit trubka od kurenia (mame vlastny plynovy kotol na kurenie), teda sa musela cast podlahy odkopat (pri kupelni a chodbe) a potrubie vymenit. Problem je ze nevieme ci sme nahodou nenatrafili na azbest? Pouzival sa azbest ako izolacia medzi pivnicami a prizemim? Viem ze sa daval do tychto starsich panelakoch do stupaciek a vo vetracej sachte, ale nie som si isty ci je bezpecne pokracovat dalej s tymto. Vedel by mi niekto povedat z coho je asi ta struktura podlahy a ci je to bezpecne prosim. Posielam par fotiek, za kazdu radu dakujem pekne

Fotky som nahral sem: https://imgur.com/a/o0gQ23O
4 komentárov     zbaliť
buchač Toto ROZHODNIE nie je podlaha v paneláku - NEEXISTUJE.

Prdel si rob z plastelíny....
vlado 33 Rob si prdel z plastelíny, ako hovorí buchač. Zobral si cólovú rúrku, odrezanú popojenia radiátora a napchal si ju do tej diery, lebo si chcel byť zaujímavý... blbeček.
Teraz ti vysvetlím prečo: Cólové rozvody sa nepoužívajú na rozvod vody v bytovke
Rozvody sa neukladajú do zeminy.
Nevidno žiadnu izoláciu tam.
Tá rúrka je záhadne biela, akoby ani v zemi nebola.
Vynechám časť o hlupákoch.
Azbest sa šíri do ovzdušia mikročasticami po brúsení rezaní, vrtaní, musí byť suchý, žeby si sa dostatočne nadýchal toho bordelu. Ver mi, ani vtedy by si nezdochol.
bodliak Už si si vypil, že ?
vlado 33 Už si sa vyhonil, že?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

misoft je offline (nepripojený) misoft

misoft
    Azbest sa dával ako protipožiarna vrstva a na strechy, odpadové potrubie. V zemi na trubkách by bol zbytočný. Skôr je to tepelná izolácia/nástrek - minerálna neazbestová vata. Ale to je môj názor.
    minho16 Ale su tam predsa aj ine vrstvy nie? 3 som ich napocital na predposlednom obrazku

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    minho16 (Dnes 19:44) Ale su tam predsa aj ine vrstvy nie? 3 som ich napocital na predposlednom obrazku

Otázka č. 1 :
    ČO je to za vrstvu pod tou 3kou ?
    Lebo ja by som povedal, že ide o zeminu...či ?

Otázka č. 2 :
    Nerobíš si náhodou prdel ?
    Lebo ja by som povedal, že aj hej...či ?

Poznámka :
    Toto rozhodne nie je panel medzi dvoma podlažiami...neexistuje....stačí sa len pozrieť na zloženie betónu.
    ..a tá krásne strihnutá kari rohož jak z učebnice. Ak by išlo o panelový betón, tak by sa tak neobnažil...neexistuje.
    hf2wYst.png  
    minho16 Mne povedali ze 1. moze byt zevraj lepenka / IPA, 2. bude ta sklenna vata. 3. je asi heraklith? Nie, vobec si nerobim srandu, ja sa do tohto moc nerozumiem a preto sa radsej opytam vas. Spravil sa tam diera aby sa obnazilo potrubie a ja som to vyfotil tak aby bolo vidiet tu vrstvu, to je vsetko.
    buchač Ja len čítam....:

" Byvame v starsom panelaku na prizemi ...
    .....medzi pivnicami a prizemim? "

Zemina medzi dvoma podlažiami...?
    Akože medzi betónovým panelom ???

No amen cma...

Nachadza sa tu azbest?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.