Zavrieť

Porady

základné imanie - nezaúčtované

Ahojte, prosím vás viete mi poradiť? Pri vzniku firmy nebolo vôbec účtované o základnom imaní. Podľa papierov je splatené - ale nikde nefiguruje.
Môžem ho zaúčtovať teraz? Po 3 rokoch? účtuje sa to normálne ako pri vzniku? či ako sa s tým vysporiadať? Je tam vysoká suma na 365 keďže sa nakupoval tovar a firma nemala peniaze. S týmto to asi nejak nepreúčtujem?
ZI dám klasicky teraz v tomto roku 353/411 211/353 ? a potom viem vysporiadať účet 365 cez 365/211? alebo to musí ísť cez bankový účet?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

tigy je offline (nepripojený) tigy

tigy
    Zaujímavé, že DÚ nemal doteraz žiadne námietky voči výkazom bez ZI...
    Ak správca vkladov vyhlásil, že ZI je splatené, zaúčtovala by som to ako pohľadávku voči nemu a potom ako vklad do pokladne...t.j. predpis ZI 353/411, splatenie ZI 378/353 a vklad do pokladne 211/378...
    dadkapo Veď toto ani mne nešlo do hlavy, že výkazy sú ,,ok,,. Ešte som pozerala priamo cez DÚ čo tam bolo podané a je to bez ZI.
    Skúsim to teda teraz zaúčtovať. Ďakujem

základné imanie - nezaúčtované

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.