Zavrieť

Porady

Pozemok a betónovanie

Dobrý deň, poprosím o radu. SZČO, platca DPH, kúpil pozemok, zaradil do majetku, odpočítal DPH, jasné že neodpisuje. Moja otázka je, ak na tom pozemku robí betonáž, ako podklad pod montované betónové garáže, túto prácu a betón ako materiál sa priradí k pozemku a tým sa zvýši jeho cena ako DM, alebo ku garážiam? Ďakujem ak mi niekto bude vedieť poradiť
4 komentárov     zbaliť
ivka70 a stavebne povolenie budete kam priradovat?
kačura Podľa všetkého ku garážam
kačura Poradí niekto? Ďakujem
Negoce ku stavbe predsa.....POZEMOK sa neodpisuje, ako chcete odpisovať betonáž?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
    Na montované stavby nie je treba stavebné povolenie
    Montované stavby sa ukladajú na betónovú plochu, ktorá je samostatnou stavbou, na ktorú je potrebné stavebné povolenie
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    kačura Zdravím a túto betónovú plochu, ktorá je samozrejme nutná, aby sa mali kde položiť garáže, tak ju treba zahrnúť do ceny garáže a potom spolu odpisovať, alebo ako samostatnú stavbu? Názory sa líšia, už som sa na to pýtala aj iných, ale nedostala som rovnaké odpovede. Ďakujem za radu
    pavol54 prenosná garáž nie je stavba, dnes položíš, zajtra odnesieš. betónová plocha ostáva natrvalo, na nej môžeš parkovať alebo spraviť hoci aj pristávaciu plochu na vrtuľníky potom jej cenu zahrnieš do ceny auta alebo vrtuľníka?
    kačura Garáž je z betónových dielcov a ostane tam už stále, ale nejde mi o to, ale teda o odpoveď, čo s tým betónovým podkladom, to je vlastne základ pre tú garáž, no evidentne odpoveď nedostanem. Ale aj tak ďakujem.
    pavol54 ty tu metieš nejasnými formuláciami sú to dielce na betónovú garáž alebo montovaná garáž? Ak budú pevne(nerozoberateľne ) spojené so základovou doskou tak sú jeden celok. ani paneláková bytovka nie sú základ plus samostatné montované byty ale jeden bytový dom
    kačura Skúsim takto položiť otázku, ak je teda tá betonáž samostatná stavba, tak sa aj bude samostatne odpisovať, ktorá odpisová skupina by to mala byť a tiež sa budú samostatne odpisovať garáže? Viete poradiť pavol54?
    kačura Práve som si prečítala vašu odpoveď, je to garáž, už na pevno zmontovaná , nerozoberateľná, tak ako píšete, takže už som v obraze, je to jeden celok. Moc ďakujem
      zbaliť

Pozemok a betónovanie

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.