Zavrieť

Porady

Vyznáte sa v tejto výplatnej páske?

Len troška nerozumiem tejto výplatnej páske. Pofotil som jej časti kde sú informácie. Viete mi len povedať čo čo zbamená? Prečo sú rozdiely v čistom príjme?
7F42B4E9-50B9-4D05-921D-F3680AAD97A8.jpeg  
52A21C61-4AB5-4E50-9975-CF997A7A5EB7.jpeg  
0C5E6638-40CD-4A9D-86D5-FF66B23C7272.jpeg  
3CE4EBCF-C13C-472C-8410-F3953A2FCA1D.jpeg  
1/1
veronikasad Priloz celé pásky bez osobných údajov, takto sa to zle kontroluje. Čo sa ti vlastne na nich nezdá?
Gaaspi Je to PDF súbor a ešte aj zaheslovaný a v mobile keby som screenshotol celé tak by to bolo malé. Počítač nemám. Ale už dole vysvetlili. Vďaka.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Pozrel som to - ak sú odvody a daň správne, tak si dostal správne.

Máš tam nejaké zrážky 201,16 € a 19,95 - asi nejaký dlh voči zamestnávateľovi. A tiež si bral asi zálohu 100 €.
    Naposledy upravil Chobot : 12.01.25 at 00:15
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Gaaspi Dobre len to som chcel. Že či je v poriadku lebo viacerí nechápali že vraj nesedia sumy.
    veronikasad s Tiborovou odpoveďou celkom nesúhlasím, chcelo by to vidieť celú pásku, Máš tam nejakú mimoriadnu zálohu 100€ a 19,95€ je asi za stravné lístky, zbytok neviem čo - možno odvody a daň ...
    Gaaspi Jaaaj anooo gastráče né? Aj za to sa strháva ahaa. Alebo čo som vyfasoval veci.
    sito "Alebo čo som vyfasoval veci."

Ak sú to veci, ktoré potrebuješ pri výkone práce pre zamestnavateľa? Zamestnavateľ ti je povinný poskytnúť ich bezplatne na svoje náklady, nie tvoje..
      zbaliť

avalik je offline (nepripojený) avalik

avalik
    4. obr. ...čistý príjem 537,23 ... z hrubej mzdy 638,39 - poistenia a daň zamestnanca

3. obr. ...na výplatu: čistý príjem 537,23 - vyplatená záloha 100 a - 19,95 (doplatok na SL?) = 417,28
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    veronikasad Marcel, to je čo ?
    sito Veronika, povedal by som, že to čo napočítal Tibor a aj avalík, tak to sedí. Ale, keď som to prepočítal krížom - krážom. Ako píše "lebo viacerí nechápali že vraj nesedia sumy." A fakt tie ostatné sumy nesedia.

Myslím si, že keby bola tá páska uverejnená ako celok? Ale, nie je. Tie kúsky pásky zavádzajú.

Ako sa z tých kúskov pásky vypočíta celková cena práce spolu 869,45?
    avalik to je hrubá mzda zamestnana 638,39 + odvody uamestnávateľa na obr. 2 (aj sumy, ktoré nevidíme - GP, ...)
    je to povinný údaj na výplatnej páske § 130 ods. 5 ZP:
    "(5) Pri vyúčtovaní mzdy je zamestnávateľ povinný zamestnancovi vydať doklad obsahujúci najmä údaje o jednotlivých zložkách mzdy, o jednotlivých plneniach poskytovaných v súvislosti so zamestnaním, o stave účtu konta pracovného času, ak je zavedené konto pracovného času, o vykonaných zrážkach zo mzdy a o celkovej cene práce. Doklad podľa prvej vety sa poskytne v písomnej forme, ak sa zamestnávateľ so zamestnancom nedohodnú na jeho poskytovaní elektronickými prostriedkami. Celkovú cenu práce tvorí mzda vrátane náhrady mzdy a náhrady za pracovnú pohotovosť a osobitne v členení preddavok poistného na zdravotné poistenie, poistné na nemocenské poistenie, poistné na starobné poistenie, poistné na invalidné poistenie, poistné na poistenie v nezamestnanosti, poistné na garančné poistenie, poistné na úrazové poistenie, poistné do rezervného fondu solidarity a príspevok na starobné dôchodkové sporenie, ktoré platí zamestnávateľ. Na žiadosť zamestnanca mu zamestnávateľ predloží na nahliadnutie doklady, na ktorých základe bola mzda vypočítaná."
    sito obr. 2 cena práce = 638,39 + 77,22 + 8,93 + 89,37 + 19,15 + 3,19 = 836,25 €.

obr. 3 cena práce spolu = 869,45 €. Rozdiel 869,45 - 836,25 = 33,20 €. Prečo?

Neviem či smola to je alebo šťastie. Už pásku nedostávam, ale keď som dostával, tak taký rozdiel nikdy nebol. Vždy to sedelo, nemusel som sa isť vypytovať, prečo?
    OneUp Urvi tu celu 182
    sito Och ty ony hore, *---*! Ak ti chýba 182ka spoj sa s kamošom z Košíc, on ju má v koži, podaruje ti ju! Kožkár vy*---*!
    OneUp To je tvoj kamos
    sito Noo, aj áno. Ale nie je tak hore vy*---* ako ty kožkár.
      zbaliť

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    638,39(hrubá mzda) - 85.55 (odvody =13,4% HM) - 15,64 (daň) - 100,00 (mimoriadna záloha) - 19,95 (stravenky??) = 417,25€.
    Cenový rozdiel je zo zaokruhlovania odvodov

Vyznáte sa v tejto výplatnej páske?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.