Zavrieť

Porady

Predpokladaná daň MV

Dobrý deň,
prosím Vás o radu.
Autu ktoré má prvú evidenciu 25.7.2022 vychádza predpokladaná daň na rok 2025 80 €. Nemalo by to byť 80 + pomerná časť?

Registrácia 25.7.2022
M1
Nafta
1189 výkon
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Jarka 1
    Predpokladanú DzMV počítaš podľa stavu k 1.1. - takú sadzbu použiješ.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    kubkokubko na celý rok je teda potrebné použiť len sadzbu platnú v januári, takže sa predpokladaná DMV nepočíta ako reálne predpokladaná na rok 2025 (v prípade auta zo zadania sa nepočíta so zvýšením o 10% po uplynutí 36 mesiacov v polovici roka?) Ďakujem
    Jarka 1 kubko presne tak. Predpokladaná daň je podľa sadzby pod ktorú vozidlo patrí 1.1. Nezáleží na tom, že v priebehu roka presiahne 2 sadzby. Vozidlo sa môže aj predať a do druhej sadzby sa nemusí ani dostať.
    kubkokubko Ďakujem veľmi pekne
      zbaliť

Centrum je offline (nepripojený) Centrum

Dôchodkyňa, pracovne stále aktívna. Pred nástupom na dôchodok v rôznych ekonomických funkciách, vedúca ek.odboru, fin. riad., ekonom ...viac Centrum
    Počas prvých 36 mesiacov mesiacov sa použije ročná sadzba , teda 80 eur.

Centrum je offline (nepripojený) Centrum

Dôchodkyňa, pracovne stále aktívna. Pred nástupom na dôchodok v rôznych ekonomických funkciách, vedúca ek.odboru, fin. riad., ekonom ...viac Centrum
    Prvých 36 mesiacov sa použije základná sadzba, teda 80,00 eur je OK.

kira je offline (nepripojený) kira

kira
    Dobrý deň, aj ja poprosím vás o prepočet predpokladanej dane. Robím DP v Omege a nesedí mi to. Vozidlo N2, 1.evidencia rok 2022( viac ako 268 mesiacov), ročná sadzba 212€. Predpokladnú daň mi ráta v Omege 225€, mne vyšla 318€- zvýšená o 50%. Počítam to správne? Ďakujem

Predpokladaná daň na rok 2025
    Naposledy upravil kira : 19.01.25 at 14:57 Dôvod: daň na r. 2025
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    pavol54 lenže ktorý mesiac v roku 2022 si nenapísala, lebo je to 24 mesiacov plus tie z roku 2022 však to rob priamo v priznaní na FS
    kn-alka na FS nefunguje výpočet predpokladanej dane
    pavol54 no ja som napísal takú ako za rok2024
    kn-alka v roku 2025 sa menia %-tá, ktoré ešte DU nezapracoval do tlačiva, takže si predpokladanú dan na finančnej správe nevypočítaš
    pavol54 % závisia od veku auta, po vyplnení som dal kontrolu a v poriadku
    kn-alka ešte raz: 2024 - v poriadku
    predpokladaná daň na rok 2025 - nie je v poriadku
    tú si musíš vypočítať sám, lebo na rok 2025 sa menia %
    jozefinka kn-alka a tie nové percentá k výpočtu predpokladanej dane kde nájdem? môžeš mi poslať prosím link? Ja som to pochopila tak, že zmeny sú len pri eko vozidlách... pri M1 na benzín sa nezmenila sadzba.
    kn-alka menili sa % - už neexistuje znižovanie dane, len zvyšovanie
      zbaliť

Predpokladaná daň MV

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.